Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Ти можеби можеш,ама повеќето не. Ама и така ако размислуваме, маж ти да излезе ќе донесе нешто. Сто посто заштита нема.

2. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Abe i da zabolite kolkav e % deka ke umrete, namalite panikata na internetot veke dosadni ste 3 dni.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    41.923
    Може и да не е до нив, самите веледрогерии ако им пратиле со дупло набавна не можат да ти го дадат по стара цена и во минус маржа да одат. Ама и за тоа треба државата да со поведе ред. Маски посебно требаше да набави и без пари да се делат. Погони во Србија за маски пуштени се на турбо а зошто нашиве не земаат, не знам.

На candy.cane и SoNata им се допаѓа ова.
  4. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    И според мене е тотална глупост затворањето дома и пазарењето како да ќе се полнат бункери.
    Повеќето работиме, имаме неодложни обврски и не можеме да си дозволиме да си чиламе дома ,,додека не се смири''.
    Не претерувајте и не создавајте дополнителна паника со тоа пазарење како апокалипса да иде. Доволно е да се избегнуваат масовни собири. Ако е така и во супермаркет кога одите да стрпате во количките се' што можете да дофатите, ќе закачите нешто.

На cresa-jagoda, Ivan4e04, ku4ence и 12 други им се допаѓа ова.
  5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    32.294
    Сега за сега грипот има повеќе случаи регистрирани на светско ниво. И смртноста е поголема кај грипот. Само што за грипот има вакцина, а за новиот вирус со оглед што е нов и непроучуен нема. Инаку и грипот е многу многу опасен за стари и хорнично болни исто како и новиот вирус.
    Главнито проблем е што кај Короната не се знае со што си имаме работа па затоа треба попретпазливо да се постапува. Ама во комплетна хистерија да се оди не знам дали е баш потребно.

На SoNata и smile:) им се допаѓа ова.
  6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Лично не го разбирам складирањето на брашно и конзерви дома. Па и да треба не дај Боже во карантин да бидам, ќе се најде некој да ми донесе дома храна. А секако во меѓувреме ќе треба да докупувам намирници бидејќи не се живее само на леб и макарони со туна конзерва (а не е ни здраво).
    Тие што ги купија залихите брашно што ги најдоа во маркетите (комшика вчера целото брашно во Стокомак што го затекнала го купила), се надевам дека се сетиле барем и квасец да земат :)

На cresa-jagoda, ku4ence, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    13.528
    Добро така е ама го намалувам излегувањето, а со тоа и ризикот.
    А зошто мислите дека се плашиме да не умреме? Не, не сакам да го закачам вирусов зошто да го прележам па и да г закачи моето бебе? Со едно затнато носе една недела доживеав хорор филм со него, а не па со вакво нешто не дај Боже да ми закачи.

На Dust и eli25 им се допаѓа ова.
  8. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Za pocinatata sportistka od Iran, sportistite chesto se premoreni i koristat hemii i ne se reprezent kako ke reagira organizmot na prosecniot covek i toa e Iran, tamu Bog znae kakvi se uslovite. Jas imam vakvo predznaenje.

На eli25 и smile:) им се допаѓа ова.
  9. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Мислам дека не е потребно да се цитираме по 100 пати за едно те исто на темава. Врати се неколку страни наназад, @EvAngelos има објавено статистички податоци во однос на смртноста, па направи компарација.

За толку малку време, голем е бројот на заразени и дупло поголем бројот на починати во однос на грипот. Компарацијата ви е лоша!!!

Комплетна хистерија никако, само претпазливост, ладни глави и следење на препораките за превенција.

На cresa-jagoda, Nausicaa, SoNata и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Aleksandra1977

Aleksandra1977 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    112
    Ок, во Италија 17 мртви од кои 16 на возраст над 70 години и едно лице болно од рак 38 години. Толку. Здрави прави, доста со паниките, попрво ракот ќе не покоси од нездравава вода, воздух и храна.

На ku4ence, candy.cane, lovestoneddd и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.448
    Италија сериозно потфрли во справувањето со мерките,карантинот и си продолжува.... .

Нови 18 во Шпанија, сите од Италија.Од друга страна за пример Швајцарија.Откажан саемот за автомобили во Женева поради првенција и сите други јавни собири.
    Е така треба.

Последна измена: 28 февруари 2020
    На LadyC, Angie1432, SoNata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    30ml го платив 70 ден...

На dayla и smile:) им се допаѓа ова.
  13. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Па се околу пари се врти

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    FB_IMG_1582897935608.jpg

На cresa-jagoda, SoNata и smile:) им се допаѓа ова.
  15. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Наједноставно што може е објаснето.

И да, кој ви кажал дека е исто како обичниот вирус? Нека смени дилер.

16. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Бројот на заболени во Италија, Франција и Шпанија се зголемува а во Иран 143 нови случаи за неколку часа.

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Со оглед на тоа што низ цела Европа заразените деновиве имаат врски со Италија (тука, Грција, Хрватска, Шпанија, Франција, Германија и повеќето останати), а секако сите тие не се сретнале со истите 300-400 Италијани, верувам дека бројката во Италија е многукратно поголема. За среќа очигледно асимптоматски се повеќето случаи.

На smile:) му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.448
    Во 18 ке има прес за јавност кај вас.Види што ке речат.

На vitamina, SoNata и smile:) им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    172.975
    Не бе златна..луда си. И ти како мене:D така мене ми рекоа кога кажав дека не верувам во статистиките ниту во Венко и во тоа дека ама баш никој од тоа комбе не се заразил. И дека баш никој од семејството на жената не е заразен:D
    Ама што знаеме јас и ти..само паники да шириме:rofl: :handshake:
    И вчера прогнозата дека бројот во Германија драстично ќе скокне ми испадна точна..
    Италија уво не ја боли да дава апдејт.. сега и во медиумски мрак ќе бидат луѓето;) Да нема пријавено нов случај цел ден, абе ајде кого лажат..
    Имам другар во Италија со жена му и децата, на 100км е од жариштето и вика дека од следната недела им наложиле да не одат на работа..
    Он на страна што има бизнис се мисли дали да ги ослободи луѓето, затоа што не се баш во зоните ама вика ако му дојде официјален допис ќе мора.. И ајде сега.. ништо нема, само на некои будали им текнало да умираат. Ама стари се, гајле ти е.. 8)

На cresa-jagoda, ku4ence, ocicka2014 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Дечки...
    Ако те стават под карантин 14 дена, имаш полициски надзор дека не се мешаш со народ и имаш пакети храна и средства неопходни за живот ДО ДОМА носење.

На cresa-jagoda, ku4ence, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.