Ма не се проблем само тие што се во карантин, што е со другите кои дојдоа пред 1 недела пред 5? Очигледно е дека вирусот не покажува одма симптоми туку од 14 до 30 дена. Колку луѓе влегоа во земјава од Италија. Ќе видиме сеа за 3-4 недели што ќе биде. Може и најпаметни биле оние што искупиле се. Времето ќе покаже. Едит: Женава веќе 3 недели ги има симптомите, не е од завчера од кога е дијагностицирана.
Ќути Рефке не кажувај..некој намерно ќе се пријави за карантин..знаејќи ги македонците поарно ќе лежи дома 14 дена и се да му е на готово, него ли да оди на работа
Не е апокалипса, не е the walking death, нема потреба од масовно купување конзерви со туна и брашно,ќе помине и нема да умреме.
Јас па и преку граница поминав Сите си имаат заштитна маска ти прават чисто информативен разговор дали си била во засегнатите зони кои се затворени и се се одвива со непречна проточност и во најдобар ред едит-Ве исчитав со се карантин и се и сега ми се сврти мисла ако не ме пуштат од тука назад?
Туку...го видовте известувањето во Систина дека маските ги наплаќаат? Да одиш да дадеш 2500+ за преглед и маската да ти ја наплатат ако сакаш да ја носиш де Или ако мажот оди да си ја види родилката, да си ја плати маската покрај тоа што мање више 2000 евра се искеширале за пораѓај..
https://www.repubblica.it/esteri/20...70458/?ref=RHPPTP-BH-I249773534-C8-P6-S1.8-T1 Мислам дека ова е добра мерка. да се стопираат привремено летовите до Милано ,Венеција.
Ај прочитај го постот уше еднаш. Кај пишав дека сум толку сигурна жити се? Или пишав дека времето ќе покаже?
Не е ок тоа е сигурно, па за здравје се работи, си играат со некои луѓе. Има некои кои навистина паничат
Јас се изначитав тука и ќе ви кажам да не си фрлате пари на маски. Маски носат заболените за да не го пренесат вирусот. Како сакате
Сега прочитав владата на една недела ги замрзнува сите манифестации, фестивали и спортски настани има некој имформација за ова?