Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    3.564
    дечки дали го слушавте жан митрев? мн.ме интересира што ке кажете за советите негови :)))

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    @referentka Да ОАЕ има да и овде се бориме со короната...
    Денски температурата се движи од 20-30 степени,навечер е ладничко можеби некои 15 степени...
    Така кажуваја дека од високите температури изумира вирусот но ете колку има вистина во тоа,секој ден бројката на заболените се покачува за жал иако се превземаат сите мерки ...

На senjorita-v, *Amethyst*, Justicija и 4 други им се допаѓа ова.
  3. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Да имаше баланс немаше да биде предложена мерката априлска и мајска плата да биде исплатена од државата :)

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.690
    И Систина почнале да тестираат ,1200 ден. Резултати за 2 часа.
    Ме чудеше што Жан викаат сам да им оставиш брис, кога брис треба да ти земе обучен човеч, што ако сам си земеш површински па негативен излезе? глупост им беше ова

На Alisa22, Purplelilac, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.519
    Венко не ни треба да биде таму. Во хотелите има полиција на секој влез излез затоа и сите седат во соби, овие свесно направиле пропуст па карантинциве си шетаат наоколку.

6. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Ај бе и овие приватњациве зезаат наместо да се спојат со државниве клиники да намалат на терет тие шурат за тестови. И онака еден преглед под 2000ки не си, сметам дека брис или крв треба да е далеку поевтино од преглед. Ама шо знам јас...

На cresa-jagoda, candy.cane, ohlalalala и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.009
    Допаѓања:
    130.725
    Приватните Жан Митрев,Систина и Еуро-Италија понудија да примаат заболени.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    13.585
    Еве јас да треба да платам 2000 за тест за Корона нема да платам.
    Ќе си седам дома изолирана додека можам и кога ќе имам ептен симптоми ќе направам тест на државна сметка.
    Зашто да им давам пари за џабе кој и онака ги немам доволно и за тоа што ми треба.

На CarrieBradshow, La.RagazzaMisteriosa, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  9. makedon81

makedon81 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    430
    Сега му е мајката за сечење пари 1200 ден за тест ;(

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    Е добро де.
    Систина Нема да те фатат за уши да одеш кај нив и безпотребно да се тестираш.

На Alisa22, Mishela, Purplelilac и 10 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    И?
    Зошто не пријавите?
    Тие полицајци имаат надредени, имаат внатрешна контрола...

Која нема да пројде, пошто цела државна апаратура, плус пензионери, зависат од данокот кој приватњаците го плаќаат.

На candy.cane, @ster@ и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  12. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    jas pak ke prasam nesto za imunitet sirup , kapsuli da mi predlozite (sostav zaedno iskombinirani cink , selen c vitamin i sl bez razno razni spirulini (toa ednas probav vo prav no nesto ic ne mi bese dobro od nea) i dr sto ti znam razni trevi ) ..nesto proizvedeno vo alkaloid, replek zosto samo toa i ima tuka kolku sto znam
    on line nemam sansi skapi se i se nesto se so spirulina vo sostavot
    mi dadeedna komsika c vitamin forvita C od replek farm nz dali se dobri uste ne sum se napila no bi sakala nesto sto ima cink selen i c zaedno vo edno .. ako znaete pisete mi tocnoto ime

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    A-Z-VITAMINILUTEINQ10.jpg Ги има во секоја аптека.
    Околу 300 ден се, 60 таблети

На LivingGlam, Feminka22, senjorita-v и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Пишав за тестирањето, затоа што во неколку наврати читам на социјалните медиуми дека иако се јавувале не доаѓале да им земат брис, а дека многу скапо им било на приватно. Сега колку е вистина не знам, но со име и презиме од нивни профили пишуваат. Па затоа мислев дека е океј да помогнат во растеретување. Нели колку порано се пристапи со третирање, толку подобро. Јас разбирам дека сега се' е на терет на државните болници и можеби не можат да постигнат со земање брисови и обработување на истите, па затоа реков дека е во ред сега да помогнат во растеретување. Што кога ќе се оптерети државното здравство уште на почеток? Сите сме во иста каша како што не треба да се гледаат партии мислам дека и здравствениот сектор треба да се обедини. Ама тоа е мое мислење секако не мора секој да го дели истото.

На Purplelilac, cresa-jagoda, ohlalalala и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Не Црешке. Без здравствено се други цени,не ги знам освен за лежењето во болница таа цена е иста. Овие цени ги кажав и ги знам од групата на фб каде пишуваат луѓе.
    Всушност ние не плаќаме здравствено туку фирмата. Така да ако фирмата ти даде над 160 саати месечно тогаш со последниот пеј слип се ти е платено,ама ако имаш под 160 саати месечно мисли му ја.
    Ете тоа е целата полемика.

И потполно се согласувам со тебе и потполно те разбирам. Со тебе сум и ти испраќам прегратки.

Си кажа членката ама многу пати ти имам кажано дека многу го тупиш. Членката имала благи симптоми и седела дома,ниту загрозува човечки животи ниту пак рече дека нема да седи во карантин.
    Реков малку осет,разбирање.,подршка многу повеќе би значело отколку осуди,навреди и препукувања.

На Alisa22, cresa-jagoda, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.009
    Допаѓања:
    130.725
    @buba4e89 Работата е што и дур патува може да зарази луѓе,а и да нема ковид-19,на пат може да го фати,па да го пренесе.
    Она има благи симптоми,ама тој на кој ќе му го пренесе може да има тешки симптоми и да умре.

17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Во врска со имунитетот. Го гледав нашион доктор во Германија, мислам Горан Трајковски се вика, спомна дека Кинезите направиле некое испитување врз мајмуни заразени со коронава. Кај оние мајмуни што ја "прележале", после 28 дена биле повторно изложени на истиов вирус во многукратно зголемена доза од она што е потребно за да се заразат. И не се заразиле.
    Што значи дека стекнале имунитет. Докторов тврдеше дека со тоа е стекнат Траен имунитет, барем за овој вид на корона.
    А ако не е така, доколку имунитетот е само привремен и трае месец два, не знам зошто би се мачеле да трошат време и пари за изнаоѓање вакцина.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Значи дочитувај убаво. Рече ИМАЛА.
    А не дека ИМА.

Навистина не ја разбираш и нема да ја разбереш додека не си на нејзино место.
    Нема каде да остане ко прво.
    Ко второ како ќе го пренесе Ковид19 ако се заштити добро со маска и ракавици е колку толку безбедна.
    Ко трето самосвесна е самата дека е ризик да се врати и знае,што треба да прави човек кога ќе остане на улица?

На Alisa22, Sejfullai, cinderella5 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Дај некој нека се најде паметен да предвиди до кога ќе трае ова лудило проклето :@

На Cindarella1846, Larichka8, CarrieBradshow и 2 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    15 мај

Доста е?:D

На senjorita-v, CameliaMiller, cinderella5 и 6 други им се допаѓа ова.