Не е од ромска националност. Не знам каде живее, не е ни битно. Битно е што е јавна личност од бизнис секторот и е срамна и тотално неоправдана нејзината постапка загрозувајќи други лица.
Елена Лука била. Свесна дека со Т нема да ја пуштат на аеродром, купила две карти за во комбе, за да и биде по удобно. Незнам што да кажам... Прво, дали е вистина ова. Ако е вистина пак не сум во нечија кожа за да коментирам.
Тоа што е јавна личност не ме интересира, и да е и да не и таа и ние сме луѓе, само што неа ја знаат поголем број на луѓе, па веројатно ако со сигурност се открие дека е таа тешко нејзе. Ама како што кажа и погоре не знаеме што точно се случило за да нападнеме.
Што и да се случило, нема никакво оправдување за тоа да си болен 2 недели, во подрачје со корона вирус и свесно да тргнеш на пат и да го загрозиш здравјето на други луѓе! Згора на тоа, да патуваш со уште 8 други лица и да лажеш на граница за симптомите!
Всушност мене друго ме интересира зашто свесно доаѓа во Мк кога знае дека е болна? И ако е јавна личност од Мк колку треба да живееш во земјава за да не знаеш каков народ сме и на што се спремни некои луѓе.
И мене ме интересира дали е вистина ова со Елена Лука. Затоа што на Инстаграм има слики од саем за венчаници во Палас, лабаво е сликана меѓу луѓе пред 6 дена. А приказната со заразената што лежи во болница е поинаква.
Инаку според досегашните истражувања за корона вирусот на денешната пресконференција министерот на Кина изјавил дека тие кои повторно заболиле не се заразни повторно.
И мене тоа ме занима. Во секој случај не е во ред да се расфрламе со имиња. Македонија е земја каде стигма може да го уништи човек.
Точно. Имам информации од министерство. Ако ги излажале нив, тогаш и вас. Но каде има чад, таму има и оган.
Имаш право. Ама ете снимана е во Палас. Не поклапаат приказните. Не знам не сакам да се кажуваат имиња сепак. Ама сум да која и да е бидејки свесно внесла потенционално смртоносен вирус, да си сноси последици
Се согласувам дека не е битно која е. Секој треба да си сноси последици, само што кај нас баш тие што имаат пари најчесто не сносат одговорност и работата се прикрива. Мораме да се свестиме како народ и да имаме одредени вредности до кои ќе се придржуваме.
Малку ми е чудно, Елена Лука не можела кола да плати? https://www.aa.com.tr/en/europe/who-raises-global-coronavirus-alert-level-to-very-high/1748920
821 инфицирани, 21 мртви, 48 оздравени. 10 % од случаите во ломбардија имаат потреба од интензивна нега, стравуваат дека ако продолжи ширењето понатаму ќе немаат место да ги сместат. Проблемот со овој вирус не е смртноста туку самата брзина на ширењето на вирусот. Пола од заболените се без симтоми. За сега ситуацијата е под контрола. Стравуваат накратко да кажам што читав дека ако продолжи ситуацијата ќе нема ниту ниту персонал ниту кревети за болните, нит пак услови за лекување и за останатите пациенти не заболе од корона, 11 посто од персоналот бил заболен. Од 821 прецизирал тој борели дека 345 се во болница со симтоми од кои 67 на интензивна нега. Мртвите се стари лица, веке во болница со претходни тешки заболувања. @JuLleE во џенова , 4 случаи пуштени дома со утврден корона вирус но биле без симптом и потекнувале од асти. Накратко, милано што знаеме дека беше критичен и во црвена зона се отовора на туристите од понеделник. Билетарите немало да работат исто и лифтовите. Збачи да резимирам дека милано имаше црвен картон и беше затворен, исто како и повеке мали места во ломбардија зоната. Поштите од понеделник отвараат во "критичните места" . Се дебатира за училиштата да ги остават затворени уште една недела кај критичните места конкретно во ломбардија. Тука во венето планираат да ги отворат ќе се знае утре после советот. Се останато односно цела Италија нормално фунционира освен критичните места тоа се околу 10 мали места од каде што потекнуваат жариштата и има најмногу инфецирани.