Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. kravce

kravce Форумски идол

Првата почината пишуваше дека примала лекови за хипертиреоза. Само тоа беше наведено.

И не, тие што прашуваат не значи дека не им е жал за починатите, туку сакаат себеси или своите блиски кои имаат некои состојби да си ги потсмират.

Темава каша-попара.

Жал ми е за нашите што се враќаат и поминале низ малце нехумани услови, но би сакала и да замолам за трпение. За доброто на сите нас.
    За летовите, не ми е жал што ги плаќаат. Државата треба сега да мисли како ќе преживее стопанството, издвојување 33.000евра за секој лет плус... дајте да се вразумиме. Хуманитарен е, затоа што оперира во време кога никој друг не лета.
    Читав до сега за летот од Загреб, патниците се пијанчат на аеродром и си го подаваат шишето ракија во авион. Топ. И ај таквите пушти ги дома и надевај се дека се во самоизолација.

За дебелината, верувам дека станува збор за сериозна дебелина, а не тука волку сум се поправил онолку. Имам блиска особа која грипот со многу потешкотии го прележа баш поради тежината. Со изразено тешко дишење. Можеби проблем плус и пушењето. Во секој случај... нека почива во мир дечкото.

И народов многу гнасно се однесува. Во Иран имаше видео пред некоја недела, како луѓето паѓаат по улица, од снеможност, едвај некој им приоѓа да им помогне. Па ќе се умира, нормално ќе се умира, зашто не гледаме како да си помогнеме, туку само да се обрукаме меѓу себе.

И за крај, почитувајте ги препораките, и да, сосема е во ред да се има недоверба и во властите. Па поготово овие нашиве, кога биле сосема искрени, па и сега :) И двете партии.

Ivan4e04, Harper, Love 83 and 25 others like this.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Никој не спомена бунење бар јас не. Само се надоврзав на муабетот за цената. :)

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

чиз е тежок вмровец пред се.
    а потоа-што му фали на доручекот?
    путер јајце и виршла? дома кавијар за доручек имаат? цццц

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

за кумановката велат болна си била, тоа го велат блиски нејзини колешки. Дека била само со еутирокс терапија не била.

5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Небитно нив колку им треба и колку ќе заработат од тоа. Тие може имаат и набавни цени.
    Одиш на одмор плаќаш 10 евра само за спиење, а сега имаш и храна по избор. Овие во Гевгелија за цела недела однапред можат да си направат список. Значи за сите нема да е иста. За други хотели не знам како е.

6. Macito007

Macito007 Популарен член

Многу поинаку изгледа доручекот( имаа ставано слики) , не знам како не им е срам во вакви ситуации да гледаат само за политиката...

cresa-jagoda likes this.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

фрли им еден симит мош ќе се среќни... бог да чува.

8. Macito007

Macito007 Популарен член

Добро учени се на 5 :*: да не заборавиме 8)

CameliaMiller, smile:) and LiliBoz like this.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Претходно имаше бунење ради компири и ребро,а сега ради виршла,јајце,парче путер и кечап. (facepalm)
    А,што да речат оние луѓе кои немаат ни парче сув леб?

Ivan4e04, Harper, Love 83 and 22 others like this.
  10. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

koga mozam da si dozvolam limon jas sekogas so soda go pijam (no ne vo topla voda , obicna od cesma iscedam pola limon i stavam pola lazica soda bikarbona -bez soda ic ne mi e slatko i kiselina me faka, so soda super mi e )
    ne veruvam deka stiti od virusot koga mozam pijam taka od sto mi e slatko ama mnogu bre naskapija limonot, covek nemoze da si kupi bese 60 den kg sega e 140 den, bar kaj nas , portokalot e 45 den no ne mi teknalo da probam soda i portokal kakvo e (iako portokal i ne mi e slatok kako skapan mi e)
    kazuvam deka sum piela i da mozam sekoj den bi piela ,no kako sto rekov ne veruvam deka leci korona ama mozam da kazam deka polesno se dise i poubavo se spie, bar jas taka sum primetila

11. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

se bunat sto drzavata im dava jadenje bez pari i spienje vo hotel ?. pa moze da im odnesat ili da si poracaat sto sakaat i platat, ke im go ostavat pred vrata
    patem mene neka me primaat ic nema da se bunam

Pelargonium, Fifi84 and nextredstyle like this.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Колку е казна ако некој што треба да е во карантин го фатат како се шета?

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Мислиш во самоизолација?
    До 3000 евра чинам идат казните.

Just.do.it likes this.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Да на тоа мислев.

15. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Му даваш прст ти бара цела рака. Многу неблагодарен народ.
    Се фали дека таму во Германија, Англија каде и да е живее како во хотел со 5 звезди. Повеќето се со повеќе цимери во стан, немаат време ни за макарони, ама ете да се наоѓа маана.
    Да беа паметни, да почитуваа самоизолација ќе си идеа дома и ќе јадеа од јадењето на мама.
    Кај и обезбедија да си дојдат дома, па и наоѓаат маани.

16. Rama

Rama Форумски идол

Абе овие Карантинциве нашле па зашле|(
    Ту мач цепидлачење|( те без вода ги оставиле дури патувале, те без wc, ко чиниш да ги враќаа од Австралија или Америка, а не од Словенија и Германија кај што летот трае саат-два:D
    А башка тоа што, кај државата е до гуша во долгови, уште им плаќа сместување и храна, дека се несовесни сами да се изолираат и ќе бегаа да се тепаат со комшиите, се бунат дека летот си го плаќале самите|( на кој да помогне попрво државата, колку самохрани мајки едвај животаркаат, колку деца без родители се борат низ животот, овие од аздис што им се шетало по државите, кај ги прибира назад Македонија уште маани наоѓаат:devil:
    Не се вратија малку досега, и уште ќе се враќаат, колку авиони прелетаа, а еден лет чинел ете 32 000 евра, и од што мака тие летови да беа плаќани од државна каса|(

Нема да не бива не, денес што убаво пукаше сонце и сите до 16 часот си се опуштаа по планини и ливади, паркови, во гужви од 100 души, таман расадник за короната:devil:
    Дома останав две недели буквално, денес до двор излегов на сонце оти почна на психа да ме удира стравот и тоа што бев само дома затворена, и на крај пак полошо ќе поминам од овие што безсрамно и безосетно си шетаат чопоративно:devil:

Last edited: Mar 29, 2020
  17. pianogirl

pianogirl Истакнат член

А починатите од каде се?

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Коа збориме, имајте и во предвид дека некои и по 2+ недели сме во изолација. Тоа е плус фактор за дискусииве.:D:D

Не знам од што бил болен дечкото но жално. Што и да било. 31 година се премалку за да ти заврши животот ради било што, па и корона. Јас од лани се влечам по доктори и лечам симптоми заради срцето што ме стега, чат пат успорува претерано, чат пат из чиста мира лупа ко лудо. Ако јас преживеам, ќе преживеете сите. А, планирам да преживеам. Без к%к%ње, молам. :D

19. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Дали некој направил ковид-19 тестирање во Жан Митрев клиникава што е? За колку време ви ги даваат резултатите?

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Прееска зборев со штипјанка.
    Во петокот се тестирала, уште немала резултат добиено:(

EvAngelos likes this.