Totalna dezinformacija. Ova e deckoto sto snimase.Spored toa sto spodeluvaat toj e od Cair. https://twitter.com/saleskopski/sta...e-tipot-shto-gi-maltretirashe-aziskite-gosti/
Ај сеа типичното македонско, не лажат, не ни ја кажуваат вистината . Живејте другари, еднаш се живее.
Ако е грип, добро. Ама ако прикриваат немам зборови. Нека си кажат да се заштитеме колку, толку. Мал град е Штип не е како Скопје. Ако има, не дај Боже за недела дена ќе се заразиме цел град.
Ili mozebi samo mu davaat zabava na narodot dodeka od druga strana momentalno pukaat bombi za Zaev i popoleka si se otkrivaat reketarite.
А кај прочитавте за жената? Пошто онлајн никаде нема ама баш ништо за заразени во Македонија. Грипот е полош од коронавирусот.
Ги гледам корејциве сеа, срцки бе не' испофалија. Мирољубив и мирен народ а тој мамлазот сакаше на ломача да ги тура
Ленсиер кој кур бе брат, ќе изгинеме, тебе голи женски и политика те интересира. У загаден воздух не веруваш, во корона не веруваш. Ќе изгинеш во бесознание еден ден.
Да, ама за коронавирус нема буквално никакво средство да се заштитеме освен маска и поголема хигиена. И грипот е опасен секоја година умираат луѓе и од грип... Дадеа на Сител на Вести сега.
@Annath, е само што сакав и јас да пишам за грипот ама добро што ме претрка, сепак ти си имаш познавања од темата повеќе. Ама јас како што знам, секоја година и од грип умираат луѓе со слаб имунитет и претходни заболувања. Па не сум видела некој да крева таква паника. Сега мислам дека и со известувањата се претерува малку, такви сензационалистички наслови и видеа како луѓе паѓаат по улици. Претерано. Мислам треба да бидеме претпазливи ама онака како што се штитиме и од другите заразни заболувања. Миење раце, строга хигиена, избегнување на гужви. Ќе помине и ова
Роузи, не нужно е смртоносен. Има многу кои се излечиле. Јас гарантирам дека нема да ве фати ако периодов работите на зајакнување на имунолошкиот систем. Здрава храна, топли чаеви од ѓумбир, цимет, овошни и зеленчукови смути. Ниту една болест не може да го победи здравиот начин на живот, гарантирам.
И јас мислам дека е масло на Заев, се договорил со кинеските власти да пуштат фејк њуз за Зајко да си ја спаси политичката кариера. Мудро одиграно
Коронавируси има еден куп. Отсекогаш ги имало, не се новост. Овој не е нов вид, можно е да е мутиран. Проблемот е што лесно се пренесува, и денес е многу лесно да се рашири во светски размери, полесно од било кога. Работете на имунитетот, не се мешајте многу со луѓе, почесто на чист воздух, и ќе биде во ред. Тоа е превенција и од грип.