Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    28.103
    Да Dozzy одат на работа, ама проблемот е што ако немаш каде да го пласираш производот/ха продадеш услугата џабе одиш на работа. И затоа ме нервираат овие што ки викаат како не ми е стеа
    Па првиот пат кажал дека немал контакт...

На Doozy и Snow-Star им се допаѓа ова.
  2. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    Те молам самобанирај се. И јас сум била студентка и татко ми и мајка ми ми плаќале кирија за стан и истовремено сум работела за да им помогнам колку што можам. Да, како келнерка! А тоа што ти за работа како келнер и за 500 ден дневница викаш дека е безвезе и губење време и очигледно го сметаш за понижување, за некој значи преживување. Не сите се татини принцези како тебе.

На ohlalalala, klyn, Вереничка и 20 други им се допаѓа ова.
  3. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    https://medicinaizdravje.org/regist...O7oqSaDOwLbMHw8CQhEUNSFIOPxic7V-pjJkdlWontVNw

Регистрирани се 46 нови случаи, починаа двајца заболени од Ковид 19
    Во изминатите 24 часа регистрирани се 46 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје-13, Куманово-23, Дебар-2, Прилеп-1, Тетово-2, Велес-2, Гостивар -1, Гевгелија -2.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска изнесува 430 лица. Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:
    Скопје – 208
    Куманово -85
    Дебар – 49
    Штип-15
    Прилеп – 22
    Тетово – 15
    Струга – 9
    Велес – 8
    Битола – 4
    Охрид – 3
    Кавадарци – 2
    Гостивар – 2
    Гевглелија – 4
    Струмица – 1
    Крива Паланка- 2
    Кочани – 1

Во изминатото дено-ноќие направени се 389 теста од кои преку ИЈЗ- 222. Преку Ветеринарен факултет – 13, лабораторија Авицена- 22, Биотек – 20 и Филип Втори (Жан Митрев) – 112. Досега во земјата се направени 4.506 тестирања на Ковид-19.

Министерството за здравство информира дека меѓу потврдените случаи од Куманово, има нови потврдени здравствени работници позитивни на Ковид-19 од болницата во Куманово, за кои Министерот за здравство Доц. Д-р Венко Филипче дополнително ќе информира на редовната прес конфенција.

Сподели

На cresa-jagoda, Tajnaotrovna и LovelyGirl3 им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.163
    Допаѓања:
    329.378
    ne se site. I devojceto od stip lezese samo den dva i doma ja pustija...zatoa sto zdravstvenata sostojba i bese ok

На cresa-jagoda, LejlaD, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Бараме и ние, не само од Русија, ама ете на Русија не и е гајле за нас. Слушај пресови.

Еве за фактите: https://www.theguardian.com/technol...rbia-egypt-governments?CMP=Share_iOSApp_Other
    или:
    http://www.nasapatka.rs/novinarka-u...-po-ukidanju-vladine-uredbe-o-cenzuri-medija/

Каде мешав политика?

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Значи колку повеќе тестови, толку поголем број. Пак сме со ,,јака,, бројка.

На ohlalalala, cresa-jagoda, Emy867 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Слушам пресови, а неуспешните барања ми се како изреките на ќерка ми “ама јас учев“.
    Ќе се корегирам - оф.претставници треба да бараат помош и да добијат
    Веројатно има позадина тоа што не не есапат.

На LejlaD, candy.cane и темјанушка им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.090
    Лок даун до крај на мај?
    Ок, еве тогаш прати ми и мене и на сите други пари за да се прехраниме, може?
    Два месеци без ништо да работи, па 100,000 ќе умрат од сиромаштија. Не од корона.
    Два месеци без контроли и соодветни терапии, да ќе расте бројот на смртни случаи.
    Охоо и колку само самоубиства ќе има...

На cresa-jagoda, LejlaD, BloodElf и 12 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.213
    Допаѓања:
    124.924
    Куманово :|

На cresa-jagoda и duffi им се допаѓа ова.
  10. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Првиот пат не лажел, ама вториот мислам дека свесно излажал и кажал дека имал контакт за да му биде направен тест бидејќи му се влошувала состојбата, ама го одбиле пак.
    Она што ми боде во очи е пристапот на матичниот лекар, тој требало да му воочи дека тестовите во Систина се различни од другите како и тоа што го прегледал само со ракавици. На крајот да не се чудиме ако биде целиот град докторите заразени.(facepalm)

На cresa-jagoda, eli25, Tatijana1993 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.169
    Тебе изгледа не ти е јасно дека платата што ја зема татко ти и благодарение на која ти можеш да правиш торти во три саат ноќе доаѓа од оние за кои тебе не те интересира дали ќе имале за јадење или не.

И не ти е јасно дека колапсот на приватен сектор директно ќе влијае на број на вработени во администрација и/или на нивната плата.

Инаку многу луѓе мислеле дека не можат со минимална плата пошо они се џет сет...се дури не дошле до тоа дереџе па да видиш после како можеле.

На ohlalalala, klyn, cresa-jagoda и 30 други им се допаѓа ова.
  12. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Мене ме чуди како може со толку рестрективни мерки а да имаме толку многу новозаболени?
    Дали ова кажува дека време е за поресртрективни мерки?
    Нешто не штима?

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.779
    Голема благодарност до @Mimmi39 за видеото , го барав и не можев да го најдам ... Доктор Вело Марковски е инфектолог со преку 25 години работен стаж во таа област , и ќе ве замолам да го погледнете видеото внимателно и да престанете да бидете eksperti.za.sfe! Не можете ниту вие ниту јас повеќе да знаеме од др Марковски за вируси и инфекции ,затоа излезете од филмот во кој сте влезени и слушнете го внимателно
    https://www.facebook.com/24vesti.mk/videos/240238264031215/

На cresa-jagoda, Konfetka, Ambitious и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Немој да испревртуваш зборови ,јас никаде не реков дека е понижување , едноставно не можам да го работам тоа и готово , и прекини да ме цитираш со од топици затоа што темава не е за мене . Кажав и пак ќе кажам не се гледа фамилија до 14.500 тоа ми беше поентата а не да ми извртување секскви зборови , срам да ви е.

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    2 нови починати и 3 излекувани.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Нормално, тоа го зборевме постови наназад. Ако се спроведе масовно тестирање бројката експоненцијално ќе порасне и тогаш отиде доврага цел здравствен систем. Затоа прават по 300 тестови дневно

На темјанушка и Cka им се допаѓа ова.
  17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    2.805
    Машала, што се 500 денари? Да работела за 500 денари дневница, смешки... Ало девојче, некој два дена работи за 500 денари и прехранува цело семејство. И работат во приватен сектор, истиот тој што сега е затворен и знак прашалник дали и колкава плата ќе земат. Ама се додека мама меси и тато носи за ти да имаш мир сама во станот така ќе размислуваш. Еве додека немаш предавања и додека се излежуваш дома можеш да се вработиш по маркетиве. И нив им треба работник плус, а и ти ќе имаш денар плус. Па ќе можеш да му олесниш на татко ти со некоја сметка помалку за плаќање. Дај пораснете!

На ohlalalala, klyn, cresa-jagoda и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
  19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Рестриктивни мерки од-до часот.
    Во останатите часови од денот додека сите движиме, и те како може да се шири.
    Ќе седам дома од 9 до 5 сабајле, ќе излезам и до 11 може да заразам 10 други лица.
    Нели?
    Не се чудете не бројките,пикот се очекува крајот на месецот.
    Ќе има и поголеми бројки на дневно ниво.
    Деинсталирав апликацијата,не го слушам веќе Венко, нит вести, нит темава ќе ја отворам пак.
    Ме фаќа паника а не сакам така.
    Заштитена не сум.. барем здрава да останам психички ако веќе не можам да останам дома и да бидам сигурна дека не би се заразила.

На P.S.love, eli25, темјанушка и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.169
    Ама тие заболени и без тестови ќе бидат заболени и така недијагностицирани ќе си ја шират болеста наоколу.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.