1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Камо Куманово да беше :rofl:

На lovestoneddd, ЕденЧлен, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Лош менаџмент и краткорочен поглед на нештата. Да изгубиш тим ит во ова време поради една пандемија на толку резерви на капитал претходно создадени (глупи биле и ако не создале во овој сектор) стварно иди копај компир.

Губат оти се задња рупа на свирало, а во остаток на време се дујат како пауни дека имаат ит фирма која растура. Ќе пораснат и се ќе биде во ред.

За вас две нема зима.

На candy.cane, JuLleE, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. @ster@

@ster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    2.982
    Меркава што се примени во Куманово е добра за спречување на помасовно ширење на вирусов, но требаше вчера порано да се објави да се подготват луѓето на време, особено оние кои купуваат ден за ден поради таква навика или од други причини. Сепак еден од механизмите за спречување на помасовно ширење е целосен карантин, сега да видиме колку ќе биде испочитувана таа мерка викендов.

На BloodElf, темјанушка, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  4. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Сега е Скопје на ред,ме плаши дека немаат капацитет за Скопје затоа не воведуваат построги мерки.

На темјанушка, Tanjamm и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  5. @ster@

@ster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    2.982
    Ако го сопрат јавниот градски превоз и меѓуградски како што направија во Куманово можеби Скопје е следен, ќе видиме. Во оваа состојба ништо не е однапред предвидливо. Само ние сме одговорни за самите нас и со седење дома можеме повеќе да допринесеме отколку со бесцелно шлаење надвор.

На Tanjamm, *Amethyst* и veteruska им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Затоа се бара построги мерки и да има ригорозни казни,тука во Скопје јас не гледам дека нешто е сменето,сите шеткаат,некои со маски,некои без маски,имам чувство како да нема пандемија све е некако опуштено,не е само во Куманово.

На темјанушка и marchi-cool им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не можам да го најдам постот на бројче. И посакувам среќен лет и мирно небо,да стаса жива и здрава. Со Господ напред.

На Tajnaotrovna, Septemvri, MissDior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. @ster@

@ster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    2.982
    Не знам во кој дел на Скопје конкретно живееш или го гледаш ова, ама јас каде што сум прилично се внимава, а навечер мува да пролета и прозуи се слуша што е прилично чудно со оглед колку е фреквентен овој дел од градов. Ама убаво напишав се' е до самите нас.

Последна измена: 4 април 2020
    На candy.cane и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Секoјa чест нa дoктoри и сестри aмa нaјгoлем дел oд нив oд пoчетoк нa епидемијaвa се дoмa. Пoсебнo вo пoмaлите местa. Oдгoвaрaaт нa прaшaњa преку нет, пишувaaт рецепти преку нет, прегледи oткaжaни, не те примaaт aкo не си итен случaј a тaквите се прегледувaaт сo oгрoмнa претпaзливoст зaтoa штo не смеaт дa дoзвoлaт бoлницa дa е жaриште. Зaтoa бoлниците прaзни се кaкo штo не биле прaзни никoгaш. Се прaшувaм сaмo кaкo ќе е oтпoсле кoгa нa сите oткaжaни прегледи и интервенции ќе требa дa им нaјдaт термин. Ќе е нa сметкa нa бoлните ми се чини, тие ќе чекaaт.

На Anie93, Tajnaotrovna, BloodElf и 3 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Си претпоставувам дека Скопје за време на празниците ќе го "затнат".
    Тогаш се литургии, тогаш се цркви, тогаш се семејни ручеци..
    И логички е баш тие неколку дена е 7/24 затворен зашто и онака не работи ништо,па барем да се спречи протокот на луѓе.

На Tajnaotrovna, LejlaD, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.789
    Допаѓања:
    14.649
    Не е дека се нема што да се јаде и пие 2 дена по дома. Ама сме до бескрај разгалени. Во вонредна состојба нели мора од се да се има во изобилство. И сокче и чипс и благичко, дека се умира без тоа, нели?
    И да се кажеше пред 3 дена за локдаунот ќе беше исто. Во саботата и неделата во 15:45 редици се чекаа пред маалската продавница. Ја гледам од прозор. Не дека немале време да испазарат до тогаш, ама се чека до последен момент, + се притрчува уште нешто да се докупи пошто 13ч пази да не ти притреба нешто.
    Пак ќе кажам, разгалени сме до бескрај.

На marchi-cool, Ivan4e04, НаталиЛили и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Што ако не одам по маркети кога работам со странки и се возам со автобус, имам каква-таква заштита ама кој ти гарантира 100%?
    И моите се на работа во колективи, мислам дека најмал проблем маркет и аптека...

На cresa-jagoda, Bezimenka90, TrinityNeo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.694
    Па реално немаат.
    Многу села се и населби.
    А и ако го стават во карантин тоа би значело на секој еден вработен да му даваат пропусница да му издадат тоест.
    Многу од внатрешноста работат во Скопје и немаат можност за работа од дома.

На Larichka8 и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  14. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Не само Скопје туку сите градови треба. И во другите градови ќе одат по гости не само Скопје.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Дап, многу од странските фирми трупаа кадар и беше дури до ситуација кај што луѓе ништо не работеа, само се појавуваа на работа. Мешавина од маркетинг и лоша организација. Ко што кажа Дузи, евтина работна рака и аутсорсинг, па ги сметаат како фриленсери и апсолутно не им е гајле за нив. Не верувам дека е до лошо планирање, колку до тоа што не сакаат да поминат месеци кај што имаат помалку профит од други, па едноставно лакомоста превладува.
    Мене на пример мојата фирма во претходниот месец ми купи лаптоп 1000+ евра затоа што ми требаше буквално чудовиште од лаптоп за овој проект, плата си добив цела, а имам видено рачуници дека еден вработен на солиден проект буквално ја покрива платата на уште 3-4 други месечно, и тоа целосно.
    И да ми го паузираа проектот немаше да добијам отказ, ќе ме префрлеа само на друг и готово, јас за мојата работа не се плашам, искрено. И во ни еден момент не се исплашив. Ама знам дека да бев во некој од странските гиганти немаше баш релакс да бидам. Не дека нема да најдеш работа, ама демотивирачки е ептен.

На Annath, FreeMind и Doozy им се допаѓа ова.
  16. @nchy

@nchy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    127
    Здраво форумџии ве читам ама не се, не успевам мн сее пишува да прашам сакам, дали знете што терапија даваат на тие што имаат Корона? Нели некои со поблаги симптоми се дома, па ме интересира што терапија пијат.
    Фала ви

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    https://batali.net/2637/03/04/2020/...QcXFsJLcU-DkNOHIog6QzF2HgV1uP7zfAz06bOMuXsnPs

Идиоти се бе.... не им иде памет.... Човекот имал корона она го избркала дома да умре.

https://www.veles365.com/потврдено-...CHrqEPwX7MVZHMYawOH_qZmmqHcOspdR1xsqAFtF_BtqA

Зошто чуваат тестови??? ЗА кого???

Аце Коцевски оти е градоначалник оти жена му имала контакт со заболе ОДМА го тестираат, а човеков оти не е градоначалник не го тестирале, го избркале дома да умре од КОРОНА :( Ние не се за држава бе, како германците сме ги избркале 44та не знам.

На Anie93, Tajnaotrovna, Ivan4e04 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Затоа што таа арогантност и незаинтересираност кон пациентите и ОСОБЕНО постари луѓе ја имале отсекогаш. "Им досаѓаат со идење на лекар за се' и сешто".

На Tajnaotrovna, Ivan4e04, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Знaчи и крв дa плукaш aкo тестoт пoкaже декa немaш кoрoнa тoгaш слoбoднo мoжеш дoмa дa си oдиш. Бoже Гoспoде

На ocicka2014, Tajnaotrovna, Ivan4e04 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    20.211
    А добро, ако не е во прашање корона, зошто не ги хоспитализираат? Страшно. И од други болести се умира. Или само со Корона пациенти се хоспитализираат сега? Ми се гади.

На Tajnaotrovna, Ivan4e04, Nausicaa и 29 други им се допаѓа ова.