1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Seuste dlaboko stojam na moite stavovi deka zagaduvanje vo Makedonija nema.Samo celata tema se zloupotrebuva i manipulira so cuvstvata na obicnite lugje (strav od cancer)

Korona virus postoi no celata situacija se pumpa svesno za da se nasteti na kineskata ekonomija i reputacija.Eve se otkazuvaat pratki od AliExpress,stranskite firmi gi pustile na mesec odmor site vraboteni,eden kup prodavnici zatvoreni.Seto toa cini milijardi na dnevna osnova.

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    26.832
    Јас кога слушнав паника ме фати, искрено пошто знам какво е здравството. Дека многу луѓе се лекуваат на своја рака, посебно постари луѓе. Јас како што разбрав почетните симптоми се слични со настинка. Јак имунитет е важен, но се заразувале постари луѓе и луѓе со хронични болести и тие биле покритични.
    Свесна сум дека секоја втора година има ваков вурус. Дали корона, дали Ебола. И тука е загаден воздухот доста во последно време. Само на планина ден, два е лекот за чист воздух.
    Баш и мене тоа ми е страв што многу брзо се шири. Еден ден слушав само во Кина утредента и во САД и во Германија се проширил. И јас одбегнувам да седам долготрајно во една просторија со многу луѓе. Вчера бев во болница одма сакав да завршам работа и да излезам. Сега е и перод на испити и да неќам морам да седам во една просторија со многу луѓе.
    Секој вурус е опасен сам по себе. Корона, Ебола, ХИВ... Само мислам дека ако има вакцина подруго ќе е. Не дека и таа штити 100%. Пример е и грип, ама пак се има некоја превенција.

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Чекајте, јас како што знам, првичните симптоми воопшто не личат на настинка туку на пневнмонија?
    Како што прочитав, нема кивање, нема воспаление на горните дишни патишта туку е главно кашлање, тешкотии во дишењето итн.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.927
    Стои и во твитот дека е од Чаир и дека немало расизам затоа што е муслиман.

На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    38.614
    Screenshot_2020-01-31-16-49-53-063_com.facebook.katana.jpg

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    10.469
    Нема во Хрватска..имаше само испитувања на потенцијални заразени како во Штип и Солун,но со негативен резултат.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Nema vrska vo slucajov dali e hristijanin ili musliman,Makedonec ili ne e Makedonec.Ili sto i da bilo.Negoviot cin nema vrska so nekakov rasizam ili bilo sto tuku potreba za vnimanie i glupiranje na socijalnite mrezi.I samite tviterdzii kazuvaat deka e tezok debil i deka prethodno zakacal deca niz Cair bez nikakva potreba.Nasiov narod ko po obicaj se napali na totalno irelevantni gluposti a gi ignorira vistinskite problemi na ovaa drzava.

8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    10.469
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.836
    Допаѓања:
    110.811
    Seriozno mislite deka preku pratki od Ali express moze da se zarazite so virusov? Virusot ne opstojuva povekje od 24 casa nadvor od covecko telo. A pratkite stigaat za 2 meseca. Taka da chill.

На Kimberly11, smile:), mssuniquee и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Мене не ми е јасно зошто не се превземат мерки за заштита пред да дојде до епидемија и кај нас, како носење маски, средства за дезинфекција во училиштата и слично. Као не дека баш нас ќе не заобиколи вирусот. Веќе коа ќе се рашири и тука тогаш паника ќе се крева, а доверба во нашево здравство немам ич.

11. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Od kade znaes deka ke se prosiri kaj nas? Kaj nas nemalo sars, pticji, svinski.... Ke ja najdat vakcinata pred da dojde tuka.

12. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    233
    Stom Svetska Zdravstvena Organizacija go proglasuva za svetska zakana po zdravjeto na lugeto, toa ne e ni malku naivno

На smile:) и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  13. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Не знам не сум видовита. Зар има штета од заштита? Подобро спречити него лечити. Инаку колку што знам имаше дијагностицирани со птичји и свински грип, колку и дали имаше починато не ми текнува. Споредуваш САРС вирус кој бил во 2003 година кој исто така се проширил лесно, рачунај тогаш немало визар и тн. и не се патувало секаде низ светот како сега што е достапно. Од кај знаеш ти дека нема да се прошири? Од кај знаеш и дека немало заразени тогаш, зар мислиш дека се' се објавува на вести?

ЕДИТ: И да ако СЗО смета дека е сериозно, сериозно е. А и да се објави дека има сигурно поише од пола народ ќе мислат дека политичките партии го прават тоа, како што воздухот што можеме да го видиме, а уште некои веруваат дека е пропаганда.

14. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Znam deka ne se prosirilo a dali imalo pacienti ne e ni vazno a dokolku ne im veruvas na vestite ne znam zosto im veruvas na SZO :lol:

15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    53.123
    Па се штитат Ловет, ете има термални камери на аеродром. Како поинаку би се заштитиле?

16. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Термалните камери се само на аеродромите и ако не се лажам само за патниците кои доаѓаат од земји блиску до епидемијата.

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Како немало свински, птичји? Имаше.

На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    53.123
    Нема за сите патници? Мислев дека сите поминуваат на скенерот..

19. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    На граничните премини има? Нешто го слушав Филипче се изгуби во зборењето, ако имал некој температура ќе се однел до најблиската болница каде што ќе бил прегледан... Некако мн безвезе ми беше изјавата. Што ако некој појави симптоми во наредните неколку часа? Зар не би требало барем ден, два да се изолирани, ако ништо друго барем народов да носи маски, да се дизинфицираат улиците и установите, мислам дека тоа би требало и да е пракса секој ден не само за време на епидемии. Башка после тоа што си ја однесе внуката на вакцинирање, па ја снимаше и на крај кажа дека не примила вакцина некако на овој човек не ми се верува. И во Русија нема случаи на корона колку што знам, но тие одма драстични мерки превземаат. Барем да се одложат сите патувања во наредните месец дена, не е којзнае колку.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Тие што го носат вирусот се заразни и пред да покажат симптоми.
    Инаку се согласувам дека треба да се преземаат заштитни мерки, но не да се крева паника. Кога е испаничен човек, се поматува разумот и само повеќе штета може да настане.

Инаку имаше кај нас свински грип, убаво памтам во 2009-2010. Но мислам дека немаше починати.

На LovelyGirl3 и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.