Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Да, отворени се градинките и основните училишта. Конкретно во градинката кај син ми апелираа да седат дома децата, за да може да доаѓаат децата на лицата кои се во први борбени линии. Не знам колку се почитува ова од страна на другите родители. Мојот и да не беше короната немаше да оди заради малецкиве дома.

@vitamina , да, наводно ќе преземат мерки. Да видиме што генијално смислиле допрва.

На LejlaD, cresa-jagoda, sia.bella и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    И газдата на Воденица 3 кај Крива Паланка објави исто

https://facebook.com/story.php?story_fbid=10219321877851839&id=1057283342

На cresa-jagoda, manako1, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.740
    Во ред е тоа, еве кај нас има веќе проблем кај што и двата родитела се во здравство/полиција/војска. Требаше да се организира дневен престој за тие деца.

Знам дека ептен лабави мерки имате, ама верувам ќе смислат нешто построги малце.

Ама скандинавците се паметни луѓе, верувам ќе се справите.

На LejlaD, candy.cane, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Се надевам Камелија, само да не испадне да го јадеме стапот од тој памет :|

На LejlaD, happygirl и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.740
    Абе редовно испаѓаат најпаметни, а имаат и предност што не се целиваат како нас јужно :)

На LejlaD, Biljarkata, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  7. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Исто:D

Фемина собиранка во Мал Алтан:lol::d:

На Ivan4e04, LejlaD, smooch и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    10.948
    Пред две недели во истава тема коментирав дека задржување на вирусот во воздух е паничење наменето да ги задржи сите дома ама ето, претпоставката уште стои, да си ја расчистите со епидемиолози не со мене.Тие велат дека не знаат многу нешта за вирусот, ако знаете појќе од нив на форумов, кажете им.

То за улицата беше напишано за комшијата демек не му минувале по улица, кажувам дека не е точно ама на интернет ко ќе им е досадно, знаат работи шо не ги виделе со свои очи.

За излегување сами и јас излегувам сама и шо. Работата е ни дома ни никаде да не си дишите во фаца ко некои шо ги искритикував. Не значи дека ако болниот е во иста куќа со тебе ќе те зарази ама за да не дојде до то треба и да се внимава.

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.833
    Допаѓања:
    145.549
    @green.eyes никакви компликации нема да имате потоа. Немој да се секираш. Кај нас едното блиначе беше на аспиратор неколку дена. Ете го сега цел маж е. 10 годинки е , повисок е од мене.
    Го испуштија со зборовите -Заборавете се што поминало овде, сега имате здраво дете. И вистина така беше. До ден денес е ,, поголем,, и понапреден од другиот.

Ова е сосем друга состојба поради која се пациентите на аспиратор. Плус со куп дијагнози.
    Уживајте дома. И чувајте се, нормално. :)

Оф топик е сори.

Инаку браво за совесните ,,газди,,. Не може некој да ме убеди оти бизнис кој работи стабилно повеќе од 10год нема пари да ги покрие на работниците два месеци. Макар со минималец.

На Giovanna, Ivan4e04, LejlaD и 26 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    Абе мене ми е апсурдно што воопшто правиме муабет за тоа. Или за изнесување ѓубре до канта. Мислам.. излегуваш сам до пред зграда/куќа на 5 минути максимум и се враќаш. Не се збираш со луѓе, не се рашетуваш, не се ку*чиш пардон мај френч. Не заразуваш никого...
    Еве и дежурни аптеки ќе работат, валјда е за ако некој има итна потреба за купи лек. Па валјда штом работат, дозволено е за некој со итен случај, да излезе...

Мене ми е глупост што толку рано го ставија полицискиот, свесно кратејќи ни го работното време и часовите. И што нема превоз во време на полициски час. Затоа што има луѓе што работат, од различни сектори.

На Ivan4e04, sia.bella, Bezimenka90 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Саатот е 12:57 не известува Гаучи за 6 нови заболени,сите во добра кондиција односно не се хоспитализирани.
    И ова е претрогателно за мене,за вас не знам како ќе останете. Едно месечно бебе е заразено.
    119B7F98-935D-4535-9862-EF1458BA4C52.jpeg

12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.740
    Тоа и јас кажувам.
    Сега ќе испоизвадат дозволи и што?

Ако веќе одеа на построги мерки, многу пологично ќе беше катанец на мн. дејности да стават вака секако мн. фирми ќе испозатворат, а луѓево ќе ги малтретираат.

И која лудост човече, хигиеничарките кај нас се од надворешна приватна фирма, значи жените се секако од доста сиромашни семејства.
    Сега, ем дозволи не добија, ем автобуси немаат (а нормално, работат после нас, за да исчистат нели).

Некои од нив отказ сами дадоа, повеќе им се исплати плата да немаат, него да ги казнат .... тие што мораат, ќе ризикуваат.

На Biljarkata, green.eyes и 1209 им се допаѓа ова.
  13. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Прочитав некаде коментари поназад, дека сега многу сакале да зимаат кучиња за да шетаат. Тие од улица сигурно нема да ги земаат, поготово во стан знаејќи ги какви се правилата. А за да земат, мора да земаат и пасош и да биде нивно. Така нема шанси да земат. Поготово некое од улица кое се години е надвор, и нема шанси да биде во двор, а не па во стан, тоа е научено да си шета. Тие се само улизувачи и ако сакале кутре ќе си вдомат, а не сега.

На manako1, Amellie13, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Истото ќе речев.
    Сите што работат за време на полициски како дома ќе си одат? Сите немаат коли или ја вози само еден член од фамилија.
    Уште поголем полициски час нека бараат некои, аха. Само контра ефект.

Знаеме дека е вонредна, дека има измени и во закони и се, ама не е дека треба да се изживуваме зашто вонредна.

На candy.cane, orevokrsacka, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.039
    Допаѓања:
    53.863
    Ова со дозволите ќе се злоупотреби како и све друго у државава. Еве гледам Baking Bread ќе вршеле достава до 23 саатот. На кој основ тие луѓе ќе имаат дозвола да се возат низ град? И ај тоа мање битно, како ќе си одат дома после тие работници ме интересира..

На candy.cane и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Биди поконкретна да ни каснат од “немиен”.

Туку за Алтан и јас идам баш би ми било кеиф таму да оставам пари. И бакшиш.

@green.eyes јас бев во исчекување да ги видам бројките од вашата стратегија и читам се предомислиле. Има ли голема смртност? Немам проверено медиуми денес.

На candy.cane, CameliaMiller и green.eyes им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Последна информација е од вчера, 591 починати, скоро 7000 заразени вкупно. Мислам дека повеќе попуштија под притисок од јавноста и опозицијата, премногу критики имаше и од страна па веројатно тоа дополнително придонесе да сменат став. Ќе видиме какви ќе бидат ограничувањата, познавајќи ги не очекувам нешто големо да се случи.

@duffi :hug::l: Фала :hug:

На candy.cane, FreeMind, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Дечки, за денес имете некое инфо ?
    Веќе знаеме дека има еден починат вчера...а заболени ?

19. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.317
    Со дозволи од Полиција работат,не само они него и,Мама Италиана,Гранд Бургер,Ројал Бургер.

Последна измена: 8 април 2020
    На candy.cane и John Snow им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.510
    Дали може дозвола за движење да добие секоја компанија која ќе побара?
    Газдата во компанијата каде татко ми работи им кажал дека ќе бара дозвола за да можат да работат и викенди. Конкурент негов имал добиено дозвола и секој ден ќе патувале 2 часа за да продолжат со работата во друг град, каде веќе работеле и патувале секојдневно.

Што ако секоја фирма почне да бара дозволи? И колку лесно ги добиваат тие дозволи?

На ЕденЧлен и CameliaMiller им се допаѓа ова.