Форумџика на годината

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.039
    Допаѓања:
    53.864
    Не зборев за тебе Лејди туку општо, не сум прочитал дека некој од асфалт си го донел дома вирусот. Дезинфицирај си го точачето добра превентива е тоа само шо у 95% преку директен контакт се пренесува. Тие sci fi клипчиња како лебди у ваздух и напаѓа се повеќе за параноја да напраат меѓу луѓето.

На green.eyes, candy.cane, Chantal и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.946
    И инспекција го бара само него у дуќан, дека е антибактериско , преефетино е и штити делумно. Правен муабет на едукации со докторки исто така.
    Има каде каде појаки и подобри средства, дека ова е универзално и ефтино затоа . Не е лошо, ама дека од се не штити, далеку од тоа...

@John Snow не сакаш да знаеш како сум од све живо испоисплашена... Ми е страв од дома буквално да излезам... Триста филма ми минуваат и тоа е појако од мене. :(

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    14.331
    Патики, кондури не дезинфицирам. И така надвор ни стојат сега, па не гледам потреба за тоа. Детето го носам само кај мајка ми, и тоа во раце, од кола претрчуваме набрзина, не и давам да гази на асфалт, па ни нејзините не ги дезинфицирам. И гледам мајки со деца во парк шетаат. Која е потребата баш дете да се шета сега по паркови и да се сретнува со други деца, еве не знам. :^)

На bibiiii и eli25 им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.741
    И јас пребришувам, со обичен алкохол.

На WildMk и Macenka им се допаѓа ова.
  5. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Некои мајки немаат двор, ниту имаат родители со двор за детето да им истрча 20-30минути.
    Не осудувајте. Секој мисли најдобро за своето дете.

На green.eyes, Kitten, Ivan4e04 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.946
    Ееј Бриџа како си ми фалела. Еве, кажавме се, терајте со тензии на даље. :D

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.741
    Јас сфаќам од каде ти е стравот, но верувај побрзо аптекарката ќе те зарази или ете на преглед ќе идеш и нема да пазат баш, него асфалтот или воздухот.

Не си прави стрес, знаеш дека е заебан многу, земи воздух. Ако имаш услови и каде прошетај дете, од воздух не фаќа корона.

Бегај од луѓе, луѓето околу тебе нека бегаат од луѓе.

До сега знаеме со сигурност дека од човек на човек се пренесува, од близок контакт, се' друго се претпоставки и според мене, а како што гледам и според докториве околу мене, само извор на хистерија и параноја.

Претпазливост треба, треба секогаш, не само сега, ама не се плашете да постоите.

На green.eyes, cresa-jagoda, Kitten и 15 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.946
    Е кај спомна сега на преглед у вторник сум, 40 минути на состанок со мали... Колку се радував со Константин на контроли, сега сум преплашена ко гугутка од се. :worried:

На Biljarkata и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.741
    Маска ти, маска на дете, гел со мин 60% алкохол во ташна, и 2 метра од сите подалеку :)

Се' ќе биде добро :hug:

На candy.cane, Biljarkata, Macenka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    4.861
    Овошје и зеленчук задолжително миење под млаз вода, другите продукти кои трпат топлина, ги ставам под млаз врела вода. Некои производи поминувам со алкохолно марамче.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Macenka

Macenka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    да пребришувам се што може да се пребрише, на пример шишето вода или колка кола, кутии, млекото тетрапак, леб ако е во кесе од оние запакуваните, сетоа ова се само примери. ги пребришувам со крпа натопена со средство за дезинфекција. Исто и кесињата ги прскам со послабо средство колку да можам да ги ставам на масата и да распоредам се .
    И не не е параноја, туку нормален начин на живеење во време на пандемија на вирус за кој сеуште нема доволно информации и испитувања.
    п.с. оваа се однесува на членките кои реагираат на нашата параноја од пребришување се :D:)
    Страшното е што многу лесно и брзо се шири едно лице заразува 2.5 нови лица и според последното објавено испитување од кина се шири и со аеросоли итн. така да асиптоматските лица кои немаат кашлица или слуз кој по правило е една од причината за зараза, може да заразат други само со тоа што ке се допреш со него.8-| Па затоа сега за сега ќе правиме се па и дури и повеќе за да се останеме здрави физички. За психата ееее за тоа ќе треба здравје кога ќе помине да ги дуплираат психијатриве :)

На cresa-jagoda, WildMk и Nellie им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.292
    Допаѓања:
    125.608
    Не.
    Прееска се шетаме со малото и едно детенце му се пушти да го гушка како скокнав одма ги тргнав ,мајката нешто ми зборуваше ама од паника не слушнав (сакаше да се расправа, најверојатно зошто така постапив) правец дома и миење и рибање и сега мир немам дома ќе седам отсега :@

На cresa-jagoda, WildMk, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Италија денес пак над 4000 новозаболени.... долго некако тапкаат околу бројкава. Се надевав се помалку дека ќе биде... споро оди се ова, аман :/

На cresa-jagoda и eli25 им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    14.331
    Епа јас имам двор и не ја носам надвор зашто одма тука има уличка и има други деца (едно 10 деца сигурно) и мојата сака да игра со нив. Работата е да нема групирање нели? Зашто јас по парковине гледам дека мајки со други мајки си шетаат лабаво. Ништо нема да им биде ако овој период ни пола саат не трчаат надвор, дај не претерувајте.

15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Е па имаш двор и искористувај го.
    Не претерувај ти и земи пикни си ги децата дома без да излезат надвор воопшто важи?
    Кој рече дека сама мајка со свооите деца не смее да сврти кругче околу зграда или во парк? Како таа на тој начин загрозува некого или себе и своите?
    Лесно ти е да плукаш наоколу со дворот пред куќа.

На Ivan4e04, candy.cane, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    Споро идат да затоа е најпаметно уште некое време да поминее па тогаш да ги олабавуваат мерките постепено, вака е уште ризично.Броојот е уште голем на заразени.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    14.331
    Ај малку олабави. Јас мислиш сакам детето да ми седи внатре? Ама ти не разбираш што ти зборам. До мојот двор има уличка, жено, и тука има други деца што родителите немаат осет да си ги прибераат и трчаат одма кај мојава. И затоа ни во двор не ја вадам оти има други безосетни. Сфати сега? А ти ако имаш прилика да си го шеташ детето и да нема околу вас никој, слободно. Што да ти кажам.

18. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Еве го твоето прво мислење и никаде го немаше споменато групирањето. Затоа ти пишав. Олабавена сум јас, имајте осет за другите.
    Ако се групираат не е во ред воопшто но сепак нивен прпблем, немаш како да делуваш. Клуч на вратата од двор и ќе им кажеш дека периодов твоето дете нр си игра со други.
    Сосема поинакво прво мислење имаш се до последново за групирање.

На eli25 и fana им се допаѓа ова.
  19. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.141
    Не ги пребришувам работите и не ги бришам кваките како некоја лудача на секој пет минути. Патиките секако ги оставам во пред собје на плочки и не ги ни бришам ни ништо , за пазарење гледам да не одам често во продавница туку да изнскупам сите потребни намирници од еднаш.

На WildMk, christinnn, Leviosa2503 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.284
    Допаѓања:
    39.814
    Многу претерувате.
    Асфалт ? Дали сте сериозни бре ?
    Утврдија научниците дека само со директен контакт од заболен можеш да префатиш, па дури и тогаш не, за што има и многубројни примери, вие од асфалт стравувате ?!

Среќа што немам во моја околина луѓе ко вас, оти ќе се мрднев.
    Од вас, не од вирусот.

На green.eyes, Kitten, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.