Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    14.331
    Стојам и зад ова мое прво мислење. Не ја шетам ни сама ако е зашто ко за беља ќе се избаци некој како на @eli25 и ќе треба да бегам, па коментари зошто, како, што. Тоа си е мој став. Тоа е тоа.

2. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Во ред е тоа да е твој став. Кој може немаше да го имаш доколку немаше двор.

На kukla21 и fana им се допаѓа ова.
  3. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    971
    И јас бев во слична ситуација.
    Пред околу 2ипоп -3 недели имав напад на болка во горниот дел на стомакот,толку интензивна што не можев да дишам,ме облеа ладна пот,мислев ќе умрам.Ме однесоја кај матичниот (уште примаја тогаш) и ми вика ништо не можам да ти дадам сега,не знаеме што ти е,да ти дадам упат за снимање жолчка не можам не снима никој сега,пиј аналгини.
    Од тогаш наваму секоја втора вечер не можам да заспијам од болка,буквално како некоја јака киселина да се имам напиено и да ми се распарчува горниов дел на стомаков.
    Сигурно не ми е без причина,се отрув од аналгини.
    Значи тоа е реалноста,сега нема друга болест освен корона.Заборавете лечење сега.Се' е фокусирано на вирусов.
    Добро бе,свесни се дека има и други болести освен коронава?
    Или ако умрат 5 луѓе од Х болест не е страшно,да не умрат толкав број од корона.
    Разбирам се',можда мерките се океј и се тоа,ама ова не можам да го прифатам и точка.
    Од нешто обично можат да се јават компликации,ама не,фокусот е САМО на короната|(
    И не,не викам дека не е страшен вирусов и слично,викам дека има и друго болести,кои што можат да имаат многу полош исход од вирусиштево.

На green.eyes, Kitten, Emy867 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.247
    Допаѓања:
    49.225
    И јас не верувам дека од асфалт се пренесува, ама па од друга страна надлежниве дезинфицираат и мијат улици, не само кај нас туку и во странство :^)

На cresa-jagoda и candy.cane им се допаѓа ова.
  5. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Е не можам повеќе. Кажав и пак ќе кажам, повеќе луѓе ќе умрат од друга болест или влошување на состојба, него од корона.
    Да ви се плукнам во све ;(;(

На cresa-jagoda, Ivan4e04, VDT2906 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.284
    Допаѓања:
    39.814
    Глумат лудило. Другите виделе од првиот и покуси да не се.

На Sejfullai и anastasijaki им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Не ми се верува бе...:|
    Од корона ќе се заштитиш некако.
    Од некој ненадеен напад или животозагрозувачка ситуација како? Еве јас искрено не се плашам толку од коронава колку што се плашам од други работи зашто нема да ме примат, или некој близок.
    Не сфаќам, немаат доволно кревети и персонал, или само корона е битна иако може да се примат и други? Зашто гледам ни итни не се примаат.

На cresa-jagoda, Shmizla94 и candy.cane им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    Ако си во можност оди во приватна болница, друга опција нема реално. И мм имаше напад на бубрег, има огромен камен и ништо. Само приватно е 'решение' во моментов.

На elenaxbbg му/ѝ се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    На candy.cane, Bunny2, elenaxbbg и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    После сето ова ќе требаат милион промени во здраството. Заслужуваат најмасовниот протест на планетава земја да им се случи!

На cresa-jagoda, WildMk, Sejfullai и 7 други им се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.284
    Допаѓања:
    39.814
    Постар колега од работа мој, со сериозни срцеви проблеми и плус шеќераш, ми се жалеше како му го откажале контролниот преглед во Скопје, ризично било.
    Умре човекот по недела дена.

Да не беше здравството фокусирано на еден мочан грип, голем дел од починатите изминатиов период, можеби ќе беа живи.

На green.eyes, Kitten, cresa-jagoda и 21 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Дали тестот за корона може да се прави и преку крв?
    Ја знам за брис од нос и грло,ама крв?

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.803
    Допаѓања:
    135.411
    Проми тоа е за подготовки за после пикот,олабавување по стабилизација на ситуацијата.

На cresa-jagoda, candy.cane и referentka им се допаѓа ова.
  14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    За жал само овие од короната ги гледаат, и тоа е прашање колку ги гледаат. Многу ми е жал за Тина, да не го примаат воопшто, па уште спомнуваат корона....:@

На candy.cane и Tan4ence им се допаѓа ова.
  15. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Затоа кажав дека повеќе сега ќе умрат од друго, него од короната. Абе ајде веќе ја претераа. Не е ни толку страшна како ова што е. Сега ако заболеш готово, не те примаат. Опрости се од живота...нека си ебат матер.

На cresa-jagoda, candy.cane и Tan4ence им се допаѓа ова.
  16. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Нема бе, крај, исчезнаа сите други болести, акутни и хронични животозагрозувачки состојби, сега постои само корона и само од тоа се умира, ок?

Не е работава за шега, ама како што прочитав некаде, коронава заслужува Нобелова награда за медицина, ги искорени сите други болести.

На cresa-jagoda, Ivan4e04, christinnn и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Ако не грешам, Систина прави брзи тестови преку крв. Детектираат присуство на иминоглобулини кои ќе ти посочат дека имаш инфекција (ако се покачени). Не е специфичен за вирусот туку е општ. Ќе те стави само на мисла што имаш ако имаш и ќе треба да правиш секако пср за потврда на корона специфично.
    Имуноглобулини може и од настинка, грип да се покачени, било која состојба која ќе го активора имуниот систем автоматски го зголемува овој вид молекули за борбата на имуниот систем вс страното тело кое потикнало реакција да започне.

На candy.cane и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Да се бунеа за ваквата ситуација колку што бараа полициски час тие што бараа...ај да не зборам више.
    Разбравме дека корона не е обичен грип како што си мислевме ама ај ќе ги остават сите други на милост и немилост. Не знам дали стварно мораат така, кој им наредува...

На cresa-jagoda, candy.cane, Konfetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Macenka

Macenka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Што се случува кога заболен ќе се накашла во супермаркет (ВИДЕО):

хмммм , не е баш розово :^)

20. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    9.318
    И мене ми е жал за Тина (ја познавам) :u: а уште повеќе за татко ѝ, поради негрижа, ова да му се случи;( Кој ќе одговара? :^):fubar:

Еве исто, терминот за преглед ми е откажан,како и на (скоро) сите. Докторката специјалист, ми го згреши извештајот:^) и не се поклопува со рецептот од матичната, па затоа не ми го даваат во аптека. :?: А, редовна терапија ми е инхалаторот. Се надевам дека ќе издржам со овај шо го имам, па откако ќе олабави ситуацијата, ќе се закажам одново.

Последна измена: 9 април 2020