Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Јас дозвола за отворање на угостителиве би им дала на крај, а не први да добијат.
    На тие кои отпуштија вработени ич не би им дала дозвола, туку дебела казна!!!
    Треба да направиме граѓанска листа на срамот за ваквите, да се знае јавно кои се и никогаш никој да не им стапне во скапаните објекти!!!

На cresa-jagoda, темјанушка, lovestoneddd и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.141
    Разочарувачко? Во кој свет живееш? Као претходно не знаеше дека е така ,тек сега сфаќаш?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.141
    Па не отпуштиле вработени од убаво туку од мака ,со што да ги платат???

На СуперДевојка и WildMk им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Чекај сега... како очекуваш емпатија за луѓе кои магично може веднаш да се тесираат, додека некои други молат за тест? За кои се прави посебна пресконференција?! Те молам! Што се они поразлични од останативе кои седат во карантин, самоизолација, од заболените и починатите? Зошто за сите овие нема посебен прес? Зошто не прават тестови за сите, а за овие може? Нека седат дома, па по 14 дена тест, па уште 14 па нов. Како за сите, така и за нив. Што се поразлични од другите? Дека имале многу контакти? Па и продавачката во Тинекс има многу контакти (може и повеќе од горенаведениве) па сигурна сум дека нема ваков третман!!!

На Abeja, Someonespecial, Emy867 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    222.271
    Во Италија локдаунот без измени се продолжува до 4 ти мај.
    После 4 ти мај, ништо нема да биде исто, да не се надеваме дека ќе се вратиме во нормала, За тоа ќе се чека подобри денови. Сполај на бога што викаат да не пуштат барем до 3 км или во шума, ама и тоа е знак прашалник.

Бидете умни, оти овде фаќаат по 500 души може и повеќе на ниво на италија како се рашетуваат позитивни. Ма ден има по 10 000 казни. Народот не може да доседе.
    Како ќе не биде не знам.
    Ексик и пролет и дома, дома ќе си го поминеме, најверојатно до излез на вакцина.

Воопшто немаат светла точка во ниту едно поле.
    2 јца од 10 души се отпуштаат од работа, останатите 3 јца им паѓа платата.

Ужасно е.
    Нит ми се пишува нит ми се објаснува и шири.
    Што посеавме еве си жнееме.
    Ради оние несовесните и совесните луѓе не можат ниту до маркет да одат раат да испазаруваат за празник камо нешто друго да правиме.

Бидете поздравени дечки.

На cresa-jagoda, LejlaD, k.frosina и 15 други им се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Стварно!!!! :^)

На cresa-jagoda, Abeja и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800

Еве ти си газдарица и немаш пари да ги платиш,што ке правиш нема да отпушташ од работа?Многу е лесно од страна да се каже(facepalm)

На Sarrra@@, WildMk и Alisa22 им се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.141
    Види не ги оправдувам што ги отпуштиле ,можеле да ги стават на принуден одмор ама кога не прават профит реално со што да ги плаќаат? Од свои џеб ли да кратат??

На Sarrra@@ и WildMk им се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Ти се запна ко пијан за стап со тие 14 карантин во друга држава. Како да ти ги признаат? Ти за да дојдеш до МК од таа држава ќе се телепортираш ли? Шанса да се заразиш по пат имаш ли?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Лелееееее, немале пари да платат месец, два! Овие приказни на друг! Како некој има, некој не?
    Плус, можеа одредени од нив да почекаат, се донесе мерка мислам дека државата ќе плаќа плати или придонеси, ако не се лажам?

@Alisa22 Да, од свој џеб ќе кратат. Кој е приличнооооо длабооок. Вработените треба да се гледаат како партнери, а не како стока.

На ohlalalala, cresa-jagoda, темјанушка и 5 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Моментално за пасошот се запнав, ако знаеш како одземање на пасош спречува ширење на коронавирусот, бујрум. :D
    Ако ти сметам, има опција за игнорирање, знаеш? Ако треба можам и да ти нацртам каде е.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.334
    Абе малите бизниси во Македонија се купи ден-помини.

На СуперДевојка, orevokrsacka, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не сум знаела дека ти си им личен банкар па знаеш како им е салдото,дали имаат пари или не?

На FancyGirl* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.141
    Те молам почни да гледаш реално на работите , цела држава е во криза ако имале друго решение немало да ги отпуштат , никој не рече дека тие се стока .

15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Полека, полека. Како вака сите во исти кош. Имам пријател (татко на пријател) што држи мала кафана, 10тина маси. Си работи човекот онака задоволително. Жена му работи со него во кафаната. Синовите друго. Живеат онака просечно, неможам дури ни да кажам средна класа. Човеков на одмор и зимување не оди. Ваљда му стасуваат само за основни трошоци. Детално ептен незнам, не водам евиденција ама вакви случаеви сите знаеме по некој.
    и сега човеков овие 3 месеци како да плати ќирија, па уште и плати на келнери и кувари? Што да прави според тебе? Па уште и ти на колец и јавен линч ќе го ставаш....
    Не се сите газди на Мош, Воденица, Дистрикт и што ги знам таму елитите низ Скопје...
    Голем дел пд угостителството се мали бизниси кои неможат да ја издржат оваа криза. Посебно надвор пд Скопје, ретко да има гиганти како што ти ги замислуваш, со ќеш натрупан на страна

На ohlalalala, le.soleil, candy.cane и 18 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Баш да видам дали ќе добијат. Имаме Вонредна состојба. Јас не сум експерт за Уставно право, ниту сум специјализирана за таа област, имам основни познавања, а во Вонредна се важат Уредбите и баш човековите права и слободи се ограничени.
    Луѓето веќе стварно претеруваат, правата им биле нарушени. Ок, им се, ама зошто? Заради опасност по нивниот живот.

Има, како нема. Кај нас дете е заболено вратено од странство, беше во државен карантин, има корона и сега е дома.

Инаку, народ врие. Јас не можев да се разминам со колата.
    Луѓето полуделе. Шетаат, абе не се ни заштитени.
    Што сакаат еве не знам.

17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Камо среќа сите што отпуштаат да се мали бизниси. Етаблирани и доста познати и долгогодишни бизниси во угостителството ги отпуштија вработените туку, така. Оти им се може и оти не им се дава дел од профитот. Алчни се и злобни!!!
    Не може и не смее сопствениот профит да ти е поважен од добробитот на вработениот. Не ми ги правдајте, ве молам!!!
    Јас да сум на местото на отпуштените, никогаш не би им се вратила на работа, па и да немам леб да јадам!!! Ќе се оправи состојбава некогаш, пак ќе молат за вработени како до вчера, баш ме интересира дали некој ќе им работи. Затоа и реков да има јавна листа, оти за срам се и треба да се знаат сите кои опуштаат и воопшто не се замараат да најдат решение прифатливо за сите.

Ова ти е толку детски, што не се ни замарам понатаму да се објаснувам со тебе.

На cresa-jagoda и темјанушка им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Тестирани се дека биле во контакт со заразен. Исто ко Борис Џонсон беше веднаш трстиран. И моите контакти беа веднаш трстирани.
    Мислам во земја кај што врски има и за мочање, врски кај што фаќаш и ти, да се разглабаме зошто биле веднаш тестирани и како сте вие шокирани, ми е смешно.
    Пресот пишав дека е непотребн. Глупости живи.

На mal.ecka и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.233
    Па од тоа што ни е смешно, стасавме до тука. Не треба да ни е смешно!
    И не ги тестираат сите, луѓе молат за тест и умираат нетестирани, а овие веднаш и итно!!!!

На cresa-jagoda, candy.cane, darcy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    А цел свет стаса до овде од што е смешно?
    На сите се нешто не ни е по ќееф.
    Еве терајте правда, зошто овие ги тестираат веднаш.

И еве нека пуштат се, народот е надвор.