Охо Јуле хисар. И јас се имам возено со нив порано многу пати, претежно се албанци плус кога се на пауза надвор сите со сите зборуваат и се собрани на купче плус сите жени чекаат собрани за во тоалет. Изгледами само на мене и тебе што знаеме ни е јасно дека го има заразено цел бус а Филипче вика само 2 3 редови биле критични, аха да само 2 3 се критични. Секако.
Вистина. Нема веднаш да ескалира ситуацијата, туку постепено. Доколку не се смири пандемијата за година ипол ова е неизбежно. Всушност ова е целата политичка позадина и агенда, иако некои сеуште мислат дека е само бесполезна теорија на заговор.
Затоа реков да не ве плашам. Не е потврдено дека е Хисар ама само они ја возат таа релација и до Дебар. Од ова се плашев.
Најзаразен си кога имаш симптоми. Таа имала, овие немале. Инкубацијата има ризик ама не е најзаразен период од било која вирусна инфекција
Ти го даде витаминка одговорот пред да видам дека сум цитирана, сум се возела и јас со нив и никогаш веќе..особено Виз ер откако се појави
^Ќе видиме во блиска иднина. Или, нема да видиме, ќе забораиме ко ќе помине. Толку големи играчи ги играат овие игри, што никој не може да ги види. Народот- ко увек, колатерал.
Бенефитот би бил повеќекратен. Енормна заработка на фармаколошките компании, ,,чистење" на населението, полесно воспоставување контрола и обновување на темелите на системот. Но, во главно профит. Треба уште некоја причина?
Природна селекција, намалување на пренаселеност, намалување на економијата со цел други земји да развијат подобра или со други зборови природно ресетирање. Вери симпл.
Брат, не постои друг начин за контрола и воведување ред, освен перманентно затварање на границите. Особено за земја како нас. Реалноста е сурова.
Бонус, вирусот опстојува на површина 9дена, а за тоа време еден куп луѓе си се возат во него на истите седишта...
Фала девојки, се потсмирив сега . Не сакав да стварам паника тука само стварно се насекирав ептен. Све тоа правам, башка работам со луѓе секојдневно, претежно болни па само дезинфицирам по нив. Тоа е тоа. Маж ми само ме зеза, се му е шала и почна корона да ме вика веќе. Ама ќе го прашам за недела дена. Ме нервира што не го зема ова за сериозно, или може и јас сум параноична, не знам. А тој докторот у Дебар, оти ги пуштил на домашно лечење двајцава. И да не препознал дека е корона, со самиот факт дека доаѓаат од Италија требало да ги пријави. Ете како се прават пропусти и доаѓа до масовно ширење.
Имаш осетено гола нога во хисар ? Короната е смешка за малоумноста на граѓаните во бусот. За жал е така. Претпоставував и јас и веќе имав 2 пати напишано за хисар и сличните дека од нив ќе патат мк население а помалку од виѕаир.