Форумџика на годината

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Да се појавил порано вирусов до сега знаете ли колку би имало заболени и умрени?Мислам дај олабавете.

2. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Па ете во статистиката од годинава стои дека има 17 000 луѓе заболени од грип оваа сезона повеќе од лани. Не се малку. Еден период празни беа училиштата зимава.

На Mrs. Lovett, WildMk, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    А како постмортем и дијагностицирале Ковид по неколку месеци? Тоа никако не ми влегува во глава. Ај по неколку дена, разбирам. Ама месеци? Плус и двајцата во исто време умреле и никој не побарал помош? Тотално неверојатно сценариото

На ohlalalala, Mrs. Lovett, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  5. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    ubavo rece toj eden italijanski farmakolog deka uste vo noemvri imalo vo italija (severniot del ama zaboraviv koj grad bese) mnogu slucai so teski simptomi (slicni na covid-19 no ne bile testirani ) i deka mozno e virust od tamu da pocnal a kinezite prvi go otkrija
    tuku drugo nesto se mislam ako e tocno toa od noemvri i se uste trae , toa e mnogu dolg period i ova nema da prestane se dodeka ne najdat vakcina ili se stekne imunitet

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Приказната за короната почнува да наликува на sci-fi филм. На крај, многу сериозно, сите блесави луѓе кои веруваат во теориите на заговор ќе испаднат у право:))) Ама, со последните пресови на Филипче, а богами и сличните муабети во другиве земји, почнувам да се осеќам ко многу голем глупак кој наседнал на нешто. Уште неам поима што.

На Milaаа991, Tajnaotrovna, WildMk и 33 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Како што разбрав сега е правена обдукција на жената и земен е брис. Не знам зошто дури сега.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.742
    Двајца членови на семејство, и неколку познаници, беа во Кина и се вратија почеток на декември.

Еден беше болен таму - со тој памет си мислевме ок, на сите ни се случува кога ептен мењаме клима.
    Другите ни таму, ни тука беа болни.

Ама околу нив сите пепел беа јануари и февруари.

Јас не, само почеток на март настинав, баш настинување.

Не е нереален сомнежот.

Ни Кинезите не го знаат нулта пациентот.

А верувам дека не само моиве патуваа во Кина или кај било тогаш.

Може, може не е, сега веќе не е ни важно.

На WildMk, *Amethyst*, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Неофицијално мајката од Велес била неподвижна. Не ми се верува да патувала некаде.

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Не значи, нели има некои теории за ув зраци како влијаат врз вирусот, од ноември до сега скоро беше ладно, сеуште ув зрачењето е мало

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Кон крај на февруари и мене ме фати нешто како грип. Десетина дена тешко кашлав ама со секрет, се давев дури од секретот. Потешкотии во дишење немав ама спиев по 15 саати дневно од малаксаност.
    Тогаш се знаеше за Италија ама тука немаше случај па не беше толку актуелно иако имаше совети ако се сомневаш да се тестираш.
    Ама токму се сеќавам се напоменуваше дека од ковид е сува кашлица.
    Дома се лечев. После кога се појави првиот случај почнав да се јадам жива што не отидов на лекар:|.
    Познати луѓе со кои бев во контакт освен блага настинка друго не фатиле отпосле.
    Не знам ни дали воопшто тестираа тогаш луѓе.

На LaTama и eli25 им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Лудило случајов. Нема да коментирам повеќе, ама два леша заклучени во стан личи на несреќа или убиство/самоубиство. Многу неверојатно ова со коронава.

На ohlalalala, WildMk, Konfetka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Сега ги нашле после пријава од соседите, јас мислев јануари се најдени.
    https://tocka.com.mk/vesti/338989/f...emjava-da-imalo-i-pred-prviot-potvrden-slucaj

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    А која е твојата теорија зошто не би кажале толку огромна работа? Според мене не е ОК да даваш теории за убиство. Пошо не може тоа да се промаши на обдукција. Сега ни нема логика ама сигурно има објаснување.

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.585
    '
    Логиката е ако синот починал, а мајката била неподвижна, не можела ни да пријави, ни да превземи нешто, па веројатно умрела за брзо после него поради немање нега, ако е неподвижна, немала храна, вода, па плус и корона ако имала. Повеќе ми оди така логиката.

На Pelargonium, WildMk, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    47.358
    Баш, ова повеќе почна да личи на "сценарио" кое го спремаат моќниците за да тестираат колку се границите на луѓето и колку можат да не држат под контрола. Некои муабети сега што се прават и како се вртат приказниве стварно човек да се замисли дали е ова вистина или се е измислено и исфилувано до безкрај( не велам дека вирусов не е вистински, само целата фама околу него и паника е со некоја цел)

Ич нема да ме чуди ако еден ден во блиска иднина излезе некој и ни рече вирусов изумре од топлово, завршено е и после уствари увидиме што било работата.

На ohlalalala, Tajnaotrovna, *Amethyst* и 21 други им се допаѓа ова.
  17. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    4.111
    Значи постои можност тие да се асимптоматски преносители на вирусот.

Случајот од Велес е доста чуден. Не сум медицинско лице па не знам дали вирус може да се задржи подолго во мртво тело? Дека нели има многу случаи на излечени лица кои се негативни на вирусот, и го нема повеќе во нивниот организам? Која е логиката во тоа тестот да е позитивен сега, 3 месеци по смртта.

И која е причината поради која ги тестирале за корона? Секој кој умира сега го тестираат?

На ohlalalala, Tajnaotrovna, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.585
    Дали човекот со корона кој се самоуби ќе го сметаат во жртви? Чисто ме интересира! Лесна му земја.

На Tajnaotrovna и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Ако може днк да влечат од одамна починати, веројатно и вирусот остава некој таков траг, печат во ткивата? Поминале околу 3 месеци од смртта. Не е толку неверојатно.

20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.235
    Колку само примери има од цели семејства негативни, еден позитивен.
    А и зошто морала да патува за да се зарази? Зошто би било неверојатно сценариото да имаме претходно заболени, пред официјалнава статистика? Претходно луѓево не патувале во Кина? Можеле да го донесат тука и да се рашири многу лесно. Или.... теоријата дека всушност прво се појавил во Италија, па подоцна Кина. Или... дека многу претходно е донесен на европско тло и раширен, само ем немаше толкаво медиумско внимание, ниту пак тогаш се имаше случено Италија, па затоа и релакс беше се. Да не се случеше Италија (а веќе почнува да ме јаде црв зошто и како се случи) се ќе поминеше како секој грип можеби.
    Не ги отфрлајти сите теории кои не се вклопуваат во тоа што го знаете. Не секогаш денешната вистина е и утрешна ;)

На Milaаа991, *Amethyst*, Doozy и 11 други им се допаѓа ова.