Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    @JuLleE нов ден, ваљда имаш нови информации. Причините за одземање на пасошите уште се непознати ама сигурно оправдани, или ги дозна?

На WildMk и Bridget им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.236
    Не е проблемот во платата на Петкана, туку што има 10 Петкани кои ја работат истата работа и земаат плата.

На duffi, Nausicaa, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.742
    Да можам јас да одлучам, од тие 9 вишак, бар 5 накај нас ќе земам, оти ни фалат :)
    Ама никој не ме прашува мене :)

Ама да им кратиме на луѓе од плата, не иде. Тргнете на страна лутина и незадоволство и еден куп други нефер работи, не се тие криви што некоја кафана избркала луѓе.
    А државата може и треба да обезбеди средства за приватен сектор, без да има потреба да оштетува други.

Потаму, би било фино да се пребројат, прераспределат, тие што не знаат во кое министерство работат да се отпуштат и така :)

На ohlalalala, Alisa22, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Неколку пати ти повторив, официјално дај постирај каде пишува и зошто им е одземен пасош.

5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Кој е правник од вас две? :D

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Јас, Ангел не знам што е.

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Тогаш ти треба да знаеш дали смеат да им одземат пасош.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    47.360
    Никаде не пишува дека ќе земаат пасоши и не знам зошто ни ги одзедоа, не ни беше кажано дека ќе ни ги земат и никаде не е најавено. Како и да е немаат право оти не сме криминалци, илегалци или воени злосторници, ама верувам дека на сите тука како и на мене не ни дошло до тоа да мислиме сега, ама дека немаат право, немаат

На јolene и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Јас знам за нормални услови, сега е Вонредна, се носат нови Уредби, не знам што е донесено. Затоа побарав да видам официјално, зошто им се одземени пасошите.

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Не прашавте зошто ви ги зимаат?
    Не следам се од темата, затоа и прашав и побарав официјално ако има да прочитам.

На cresa-jagoda и 1209 им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Вонредна не е изговор да се донесуваат Уредби што врска немаат со ситуацијава и не се од никаква корист.

На WildMk, 1209 и DAngel им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Како немаат врска?
    Што се не слушнавме деновиве за овие кои се во карантин. Бегаат, не почитуваат правила.
    Шетаат заразени.
    Ама за пасоши не знам зошто ги зеле.
    Да не има шофери? Ама па, само во Мк шофери се во изолација.

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Едино заради бегањето може некаква логика ама кај ќе бега, го имаат заведено кој е, ќе го најдат. Освен ако се крие неколку месеци дури отворат граници па после избега без да одговара што избегал од карантин :D
    Ете @DAngel решена мистерија.

14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.039
    Допаѓања:
    53.865
    Пасоши не смеат да зимаат,ама у вонредна состојба и да ги тужиш нема да добиеш јер вонредна... А зошто ги зимаат не знам,треба да се постави прашањево до Наќе

На JuLleE и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Нема уредба за одземање на пасоши и не им е кажано дека ќе им ги осземаат, ама со оглед на тоа што ги браниш цело време и каживаш дека се што прават е оправдано, чекам оправдување и за пасошите.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Државни непријатели број еден. :D
    Утре пак ќе потсетам за пасошите, живо ме занима... Оти преку таквото веќе од оние што се им е оправдано.
    Па и за права сме се бунеле, како не ни е срам, :D

На WildMk и H.VAGA им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.847
    Допаѓања:
    122.962
    Пасошите ќе им ги вратат. Не гледам основана причина зошто ги зеле, а и тотално (ама стварно тотално) е небитно. Нема што да прават со нечиј пасош, а и нема некоја информација плус во пасошот што дотогаш не ја знаеле (матичен број, адреса, број на пасош и сл).

На queen19, cresa-jagoda, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Зборувате за тие во администрација дека не им било гајле за овие од приватниот сектор.. Јас сум сигурна дека има семејства кај што едниот моментално зема нормална плата, а другиот никаква затоа што работел во ресторан (да речеме) и бил отпуштен. На овој што зема плата мислите му е сеедно затоа што тој си зима плата?
    Ептен гледате на работите од една страна.
    Да, со 14500 може да се храни едно просечнп семејство месечно. Да речеме дека не плаќа сметки, ќе треба да ги плати после ситуацијава. Не гледаат сите само за сега. После тоа ќе не удри сите коронава финансиски.
    И ко што рекоа, сте се фатиле за плативе, а 240.000 илјади евра отидоа за факултетите на ИВЗ и МПЦ. :rofl: За факултетите бе.. епа ај по 120.000 и за сите останати факултети. Или треба закани и од таму да пуштат? За ова да се буниме, не за 20.000 илјади што ги зема некој.

На ohlalalala, pdb123, smooch и 4 други им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Ќе помине вонредна Џон, има судови. Има суд и за човекови права што баш тоа му е работа. Хелсиншки нудат помош, нема да им е прва добиена пресуда против државата. Вонредна значи дека смеат да се донесуваат одредби, ама тука дефинитивно нема опасност од бегство преку граница, и да сакаат нема. Плус пасош земен без документ... Знаеш оние што крадат идентитет со наследството од шеикот што бараат, скениран пасош. А не дури и онака готов во рака да му го дадеш некому. Како што реков пасош не се дава кај друг, не смееш ни на чување да го дадеш.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.841
    Допаѓања:
    264.599
    Друга не гледам и јас, освен да, бегањето.
    Сигурно е заради превентива. Ваљда.

Потсеќај ме колку сакаш.
    Ако ме читаш, јас бев и против воведување на Вонредна затоа што знам што значи. Епа сега еве Вонредна.
    Права да ќе бараш, во нормални услови. Сега, ти се ограничени. Независно дали мене ми се допаѓа тоа или не. Оди и жали се кај сакаш, џабе.

На candy.cane и fana им се допаѓа ова.