Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.330
    Допаѓања:
    47.362
    @San
    Овие ситуации де екстремни, нормално дека при протест и при вакви бунтовништва ќе употребат сила, на првото видео ид кај знаеш зошто го гонат и дека не бил опасен? Се фаќате ко слеп за стап, за полициска бруталност и прекумерна употреба на сила каде што нема основ се казнува и разрешува, а ние не излегувавме од бус и не трчавме наоколу како зомбиња по храна тоа го велам. Ќе се разберевме и на смирен начин и без врекање. Доста е веќе да се вратиме на темава.

На CameliaMiller, candy.cane, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.334
    Ама нашите не знаат како да комуницираат со жртви и цивили, и точка!
    Не би да кажам од каде дознав последно, оти беше брутално она што го посведочив... за жртвата..

На CameliaMiller и 1209 им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Не кaжувaш ништo нoвo, знaеме кaкo е oд рaзни ситуaции и пред вирусoт. Сo oвa -вoнреднa уште тoлку вo филм се влезени. Секaде гледaaт дa нaмaлaт дoживљaј и сo предупредувaњa дa oди, oни кo нa мaјкa им хoтелoт дa е пa ти сo силa сaкaш дa влезеш.

Последна измена: 11 април 2020
    На *Amethyst*, 1209 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.803
    Допаѓања:
    135.429
    Еве што и кога смеат/не смеат полицајците...
    20200403_133933.jpg 20200403_134041.jpg 20200403_164109.jpg
    Извадоци од Кривичниот Законик и Законот за Полиција...

На fana и Mantub им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.843
    Допаѓања:
    264.611
    Ова е некултура, а не политичка бруталност и малтертирање.
    Никако не го оправдувам, ама дали мислете дека ова ќе помине на суд, па и Хелсиншки да ве застапува?

Ангел, на факс не не учеа да ги знаеме на памет законите туку да ги толкуваме. Сакаш да се правеш паметна и да омаловажуваш, ама еве да ти кажам, закон на памет не се учи, се толкува. Законите постојано трпат измени.
    И овој закон јас не го учев на факс, ама знам да го отворам, да го прочитам и да го протолкувам доколку ми треба.

Во филм си? Продолжи.
    Јас одам да правам палачинки:*

На BoaVista, *Amethyst*, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  7. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    licno jas bas od nekoi dokktori imam loso iskustvo i sega site doktori treba da stavam vo isti kos?, sekako deka ne , a policajcite ne se za smiruvanje na patnicite tuku za odrzuvanje na red i ke sedat se dodeka ne im kazat kade da se upatat i pak ke naglasam ova e vonredna sostojba i ne moze sekoj samo svojata strana da vlece ..i mene mnogu raboti ne mi odgovaraat no nikogo ne napagam
    i sto da vi objasnat se znae kade i sto ke ve smestele vo hotel vo karantin nema vo logor da ve nosat zosto da panicite?
    inaku neznaev deka i ti si se vratila no otkako ke pominat tie 2 nedeli vo karantin ke vidis dali "ova maltretiranje i derenje' od strana na policijata (sigurno ne bilo so denovi ) e polesno i pomal stres ili da ste ostanele tamu vo stranstvo

8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Има ли билтен за денес?

На нет гледам многу во Берово отишле во изолација:@
    Седенки.
    Ако, ако...
    Убаво е Берово, ем чист воздух ем нема заразени таму, тамам да се прошири.
    И не заборавајте Трено за месо да го посетите(facepalm)

На CameliaMiller, LejlaD, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.330
    Допаѓања:
    47.362
    @magnolija09 паничат оти кажаа некои ги носиме во Скопје,а некои во Охрид, од кај знам дека нема да ме однесат у Охрид, а маж ми у Ск, кога не ни видов у кој автобус го сместија, ниту имав други инфо. И грешиш скроз, не се само за ставање ред, а и да се за ставање ред немаше потреба од тоа зошто кажав неколку пати сите беа мирни и исплашени како кукли и ќе слушаа што им се кажува и на смирен начин, оти бевме преморени,гладни и едвај чекавме да се сместиме, кој има сила за расправање или бегање боже сачувај.
    Нејсе има и доктори не викам не, не можеме сите во ист кош да ги ставиме ама емпатија од сите во моментов е далеку поефикасна од се друго верувај. И не трчавме торбите да ги земеме, прочитај де што пишав па коментирај. Пуштаа по двајца и самите тие рекоа земете ја торбата, ако кренеш да ја земеш од другата страна се дерат како да можеш ти до магија да ја повикаш торбата или недај боже да ја грабнеш олово тешка и да фанеш да бегаш. Глупости.

И зошто војската не се дери по нас, убаво културно ни тропаат на врата ни кажуваат што треба, ако иаме достава културно повелете, ако излезеш на врата да ги прашаш не се дерат да влезеш во соба туку те ислушуваат. Ама полицијата...знаеме сите кој се не стана полицаец.

На CameliaMiller, WildMk, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.151
    Допаѓања:
    33.902
    @WildMk јас како што прочитав пост-мортем не ги тестираат во Германија од Корона.
    Одат на тоа пациентите да бидат дијагностицирани пред да умрат.
    Смртноста е помала ко што пишуваат со оглед на фактот што одат на масовно тестирање, рано откривање, а со тоа и брз третман. Исто така и оние кои што се инфицирани спаѓаат во групата на помлади и поздрави, 70% од заболените се на возраст од 20-50 години.
    Имаат 25 000 кревети за интензивна нега и се трудат на секој начин тој број да го зголемат односно да го дуплираат.

Можно е понатаму да се зголемат бројките на смртност со оглед на тоа дека 1/4 од населението е над 60 години.
    Еве го линкот. https://www.morgenpost.de/vermischt...Vorteil-in-Corona-Krise-Tote.html?service=amp

На WildMk, Feminka22 и sanjaeva им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Oвa кo муaбет нa чешмa меѓу Трaјaнкa и Стoјaнкa. ,,Абе дa се зaтвoри се' не 2 недели aмa кујзнaе дaли е извoдливo". И тoлку. Штo кaжaл вицепремиер. Кoлку дa кaже нештo, дa гo имa и негo вo гужвaвa.

На Biljarkata и Stache им се допаѓа ова.
  13. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    da vo normalen svet i normalna sostojba .
    sega nema nisto od toa
    ete jas mislam deka obicniot policaec e za sproveduvanje red i mir a ne za smiruvanje , za smiruvanje na zrtvi ima drugi
    da ne sfatis pogresno ne branam jas policajcite tuku pisav nemoze da se zazema strana vo vakva situacija , nikogo ni tepale, ni ubile no ako ne sedat mirni tuku trcaat demek torbite ke im se izgubat normalno deka ke se razvika nekoj
    a koja rotacija koga vo ovaa drzava nema nisto visetok osven administracija , sekade falat i policija i doktori i se
    nemam namera da se raspravam , jas si kazav deka mora da se ima razbiranje i za dvete strani

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Не тепaле и не убиле, кaде живееш ти, вo Сиријa пa дa си среќнa штo не те нaтепaле aмa сaмo ти се дереле oти тoрбa си сaкaлa дa земеш? Ќе избегaш? Кaде ќе бегaaт, пaсoши им зеле, грaници зaтвoрени, aмa мoрa дa се дереш oти нa криминaлците низ грaдoт не мoжеш, им ќутиш кo п...a, вaкa тaму кaде штo е мекo. Сељaчизaм.

На WildMk, An-na и candy.cane им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Не денгуби. Земи патологијата, мУри. После, прераскажи ни на нас, останатите, накратко :D :P спремни да сме за следниот прес кога ќе кажат некое sci-fi сценарио, да го укапираме и да не се резилиме вака:bug:

На *Amethyst*, An-na, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    49 новозаболени, 2 починати

На cresa-jagoda, referentka и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Пoлa стрaнa прoчитaв, сo речник дo мене сo се', уште билиoн и ќе се јaвaм.
    Дoбрa финтa дa ме избркaте, пaтoлoгијa дa читaм, мoре мoре...
    :D

На WildMk, Biljarkata и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.343
    Допаѓања:
    227.182
    за два дена стотче а....

На cresa-jagoda и fana им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.847
    Допаѓања:
    122.962
    Леле кај читаш :|

20. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    so tebe voopsto i nemam namera da repliciram ponatamu (ova e prv i posleden pat) NA JUPITER ZIVEAM!
    ja samo spomnav deka derenje ne e isto ko da ubile nekoj za da odma "mi se derea" mesto da me smirat
    ne mi izvrtuvaj zborovite
    da trcale torbite da ne im se izgubat, pasosite imzele no otkako gi smestile ili pred smestuvanje sto e normalno , da ne se pravi guzva, moraat da gi zavedat , ke gi iskopiraat i ke im gi vratat, sigurno nema da gi prodadat na crno!
    repliciraj mi kolku sakas , ides na ignor jas tebe nema da te citam , celo vreme samo se raspravas so site eden komentar normalen ne si napisala,