Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.343
    Допаѓања:
    227.182
    според мислењево...
    вчера 48 нели

На LejlaD, WildMk, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Ако го погледна првото видео можеше да видиш човек како седи на ограда на мост и сака да се фрли. Бруталноста не е спорна во тој случај, иако е за добро на човекот.
    Нашата полиција е далеку покоректна од онаа во напредните земји, тоа ми беше поентата.

На LejlaD, JuLleE и 1209 им се допаѓа ова.
  3. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    sto 100? novo zarazeni li?

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    13.903
    Све експерти брееее... И министерот кој btw е доктор и докторите можат вода да ви носат особено за ситуацијата со жената од велес...
    Нејсе...
    Некој кажуваше мерките биле лоши. Јас ќе кажам народот е лош, не мерките. (не сум сдсм - овка па да мислите ги бранам), ама реално, ете вие да бевте власт какви други мерки ќе донесевте ме интересира?

На Jana06, elenaxbbg, Ahoy и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    4.862
    Не, туку за два дена.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Тоа е факт,ама прашањето ми е зошто тоа се прави?

Да јас гледав видео каде што Американски доктори го збореа тоа уште пред неколку дена.Дури и неколку членки и го постиравме видеото,ама такви работи (попозитивни ај така да се изразам) тука поминуваат речиси и не забележани.

На WildMk и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    - 24/7 евтина струја и по еден резервен шпорет за секое домаќинство :D

На CameliaMiller, WildMk, ЕденЧлен и 12 други им се допаѓа ова.
  8. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    Не верувам дека се овии нечии интереси неможеме така да гледаме, гледаме дека сека екпазивно се шири вирусот. Можеби го имало кај нас и тие биле со поблаги симптоми, факт е дека сего има и е пораширен. Може сега мутира затоа. Сега мораме да го запреме, е сега понатака дали ке идеме на колективен имунитет незнам.

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    14.138
    Како прво јасно ќе го дефинирав законот кој смее а кој не смее да искача од дома и кога.
    Да речеме од сабајле старите, на пладне младите, а тие што се со посебни потреби и хронично болни кога сакаат да можат да искачаат бидејќи ако другите се дома они можат да си искачаат слободно без ризик.
    За тие што посебни потреби најпрво.
    Не може да му кажеш на дете такво кога да искача.
    Знаеш во која ситуација се наоѓаат родителите на тие деца во овој период?
    После тоа немаше да дозволам да се направи овој хаос со полагањето на испити за студентите, секој факултет има доволно простор да полагаат по 3-4 луѓе во просторија колоквиум или испит.
    Докторите се најбитни и столбот на здравството.
    Не смее да бидат незаштитени.
    Прво и основно за нив да се обезбеди потребна опрема секогаш и во секое време да имаат а не донации да чекаат.
    После тоа аптеките и маркетите да работат со продолжено работно време за луѓето да го знаат тоа и да си одат кога сакаат да купат со што ќе се намали гужвата.
    Редовен јавен превоз дури и почест од вообичаениот.
    Од оние контејнерите за дезинфекција сегде да има на секој ќош во секоја продавница во секоја аптека во секоја клиника.
    Продажба на тестови за Корона по сите аптеки.
    Кој сака да си купи да си се тестира.
    После тоа овие што доаѓаат од страна нема да ги затворам по луксузни хотели и тоа на трошок на државата.
    Ако сакаат да се вратат да се имаат обезбедено со простор за самоизолација.
    Ако немаат да си платат за хотел.
    Со тие пари да се зголемат платите на докторите и да секој доктор да му се најде простор додека трае оваа епидемија да биде сам подалеку од семејството доколку сака секако и на државен трошок да биде тоа.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    Незнам искрено и мене ми е чудно да е со Корона после долго време.Ако е од Корона значи постоел поодамна.
    Или друг случај само така паушално да кажуваат дека е од Корона.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Еве денес.

Прикачени фајлови:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    jas nikade ne ni pisav deka ke begate , nitu ve napadv vas nitu policijata, jas zboruvav tokmu ona t i ti spomna empatija no kon site, sega e takva situacijata i mislam deka i otkako ke zavrsi se pak dolgo vreme nema da bide kako sto bese
    i nemoz da sporedis vojnik sto celo vreme ke sedii pred vrta, vlez i policaec (kolku i da se neobrazovani, znaeme site) koi celo vreme trcat natamu navamu , nikoj veke nema zivci i mora da popustame a ne za sitnici, da se reagira (da za mene vo ovoj period e sitnica ako mi se razvikal policaec zosto vrtis okolu avtobusot za torbata da zemes) , ete pred dva dena so kola bevme, ne spore policija i mi se razvika eden zosto maska ne stavis na lice a vo kola bev ? isto trebase da pravam da se zalam i da gi tuzam!
    zborot mi e mora da e smirime site i da sme zaedno vo ova, ako se vaka raspravame nisto od nas i nisto dobro osven nervozi
    i ete neznaev deka si ti bila veke vratena , spomnav i pred toa
    gledas i na forumot kolku se raspravaat i prepukuvaat , za sitnici se reagira...pa site sme luge i site ne zasga ova
    ubav den imajte, ke pomine i karantinot od 2 nedeli ke vidis deka dzabe si se nervirala, ima povazni raboti od ova

Последна измена: 11 април 2020
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.803
    Допаѓања:
    135.429
    Screenshot_20200411-142324_Facebook.jpg Screenshot_20200411-142331_Facebook.jpg Screenshot_20200411-142338_Facebook.jpg

На cresa-jagoda и нина122 им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    53.865
    Каков црн колективен имунитет од луѓе што растеле со ајвар и леб, 70% од население е на антидепресиви и 250 дена у годината диши загаден воздух 10 пати над нормалата:fubar:

На CameliaMiller, WildMk, christinnn и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    44.308
    Знаеш дека ова не е тест за бременост па секој да може да си се тестира по дома
    :D
    Извини, морав, кога веќе ја сподели идејава.

На CameliaMiller, candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Во изминатите 24 часа се регистрирани 49 нови случаи на Ковид-19. По градови:

- Скопје 13
    - Куманово 14
    - Штип 6
    - Прилеп 8
    - Велес 6
    - Гостивар 1
    - Кочани 1.

Стапкава некако се покачи,нели беа во просек од 20 до 30,сега од 40 до 50?

Последна измена: 11 април 2020
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.237
    Пошо беа ограничени законски, не дека се фини. Види ги сега кога зедоа сила како се однесуваат. Јас еве денес имав такво искуство со исфрустрирани службеници. Фино им реков дека они се во служба на народот, а не да глумат строгоча. Ќе видиме како ќе ме казнат :D Ќе ве известам секако, а и хелсиншки најверојатно. Уште па ако ми пратат патрола дома и ми трауматизираат детево :envy:

На WildMk и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.843
    Допаѓања:
    264.611
    Зоќе и Оли одма да состават нова Влада со експертите од форумот Фемина :rock:
    Списокот може да се прошири и од фб:rofl:
    Овде имаме: Министер за здравство, лекари кои се спремни за на Инфективна, Министер за внатрешни работи и Министер за финансии. Имаме економски пакет. Имаме пакет мерки од Комисијата за заразни болести. И на крај имаме кадар со сериозна конкуренција на ИЈЗ и Судска медицина.
    Како бонус добивате сериозни активисти за човекови права, животните и лаење од дијаспората :devil:.
    Понудата е сериозна, резултатите загарнтирани:!:. Короната ќе ја искоренат :rock:.
    Овој тим се праќа во секоја држава која има потреба од помош за справување со корона.

На Bratot, WildMk, Mami3 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Значи тестот не е тест за трудноќа па одма да ти покаже имаш/немаш. Посложен е.
    Плус и да е можно дома да се тестираш ќе го земаат и тие што треба и тие што не треба.

На candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    10.955
    3а повеќе регистрирани случаи следат повеќе пари помош од СЗО. Почнале врз лешови стари 3 месеци да ги спроведуваат нивните непрецизни тестови. Ново дно.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.