Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    41.804
    Дебар веќе одамна нема случај ако добро следам.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    10.957
    Кај мене во маало од 2002 никој не играл баскет, се до денес.

На cresa-jagoda, Mia Fuentes, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    47.363
    Па не е многу изводливо да забрнат движење од град во град или од населба во населба. Пример баба ми живее сама и е во ризична група, татко ми работи таму и и носи што и треба, во село е, како би одел тој во селото ако е забрането, исто и многу луѓе работат во други градови мора да се патува. Можат со дозвола да го решат ова ама сега касно е и за таа мерка кога другите де ужас.

На lovemme, cresa-jagoda, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    Нека стават деновиве да не може да се патува од друг град во друг за да несе разнесува ширењето. Ама тоа треба га го донесат побрзо, пред деновиве да испозаминат луњево кој по викендици и сл.

На ..barbie.. и nena2010 им се допаѓа ова.
  5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    Можат да го донесат деновиве пред празникот и да трае до следната недела. После и така немада идат.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Demiii

Demiii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    541
    Вo Италија повторно се зголеми бројот на починати лица. За последново деноноќие има 619 нови смртни случаи, додека вчера беа 570.

Според податоците на „Ворлд о метер“, дневниот број на новодијагностоцирани случаи е исто така зголемен за 4.694, во однос на 3.951 претходниот ден.

Вкупниот број на смртни случаи достигна 19.468, а заразени се 152.271. Денешниот биланс на состојба на починати е највисок од 6 април. Досега 3.534 лица се опоравиле од Ковид-19 во Италија.

На queen19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Со дозволи бројче. Ако имаш добра причина, ќе добиеш и дозвола. А не за шетање. Јас во Хрватска сум, и тука од Загреб тргнаа сите по викендиците и по островите одма, ама на излезите од градот полиција и враќај назад, само со дозволи. Да, дозволи издадени се еден куп, ама нема шетање во градот на шопинг и во селата на викенд и одмор. Новинарот со Мицковски и Заев? Од Прилеп го донел вирусот. Крушево? Од Прилеп пренесен вирусот. Пробиштип? Медицинска сестра од Скопје што отишла на викенд. И во Кочани на фризерот, нели беа некои од Штип што отишле кај него на фризер? Значи пола од градовите ќе немале толку случаи или ќе се избегнеа некои жаришта да имаше таква мерка. Еве, само случајот во Кочани земи го за пример, не мора повеќе.

На LivingGlam, cresa-jagoda, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    10.957
    Си го растеретува пензискиот фонд Италија. ц ц

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.415
    Допаѓања:
    136.407
    И сега може да се извади дозвола за нега на трето лице па ќе може и тогаш. Што се однесува до новинаров треба да се гони кривично зашто свесно отишол кај болно лице и свесно идел на работа после тоа. Другите не се нечии деца само он е син на мајка да оди да ги види.

На cresa-jagoda и 1209 им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    47.363
    @DAngel се согласувам, затоа реков може да се изведе со дозвола ама касно е веќе кога го раширија, а не поставија вистински мерки, ова ќе беше вистинска мерка ама ете некој не мисли, а нас нели никој не не слуша не сме битни.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, MoreNa-22 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    До толку не би практикувале да не се излегува од градот. Има многу млади кои работат во Скопје и може ќе сакаат да си одат дома барем за празникот. Секако пред полициски час и земање некој од фамилијата, пошто превоз нема. Еве сестрата моја работи во телевизија и сака да си дојде нареден викенд, секако дека домашните ќе ја земат и вратат. Тука нема лошо, па и ако некој замине оде на село, во викендица. Таму е побезбедно, него да се врткат три дена по маркети и дома.

На candy.cane и cinderella5 им се допаѓа ова.
  12. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.659
    Допаѓања:
    12.521
    Добро што се дешава со Велика Британија, од 78000 вкупно случаи само 344 оздравени, а скоро 10000 починати. :x

На cresa-jagoda, Tatijana1993, queen19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    Da napravat so dozvoli da bide samo za pohitni slucaevi i nasekoj izlez i vlez od gradovite da ima [policija toa da bide sea od pocetokot na nedelava pa do slednata da pomine praznikot.

14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    2.273
    И мене ми е алармантен сеуште бројот на заразени и мртви во Италија. Таму сеуште не е стишано и мислам дека ке треба време за да опушти. Уште не треба да се опуштаат.
    Луње раелно да гледаме ке ни потрае ситуацијава.Мене така ми изгледа.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    47.363
    Оти у Британија те лечат со Парацетемол за било што, одбиваат антибиотик, не ме чуди и во ваква ситуација да не даваат. Плус многу доцна преземаа мерки, многу, ние кога се вративме уште беше се во полн ек. Сакаа имунитет да градат, изградија. Британците исто живеат многу нездраво, пијат многу најпрво и работат многу, по фабриките и старите работат по 14 часа, Англичаните не се во Лондон,т таму се доселеници кои живеат на мака и не се здрави и млади богаташи кои пијат како луди. Затоа у Лондон има највеќе заболени и починати.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    222.271
    Кажаа прво ќе добивале по 600 евра, сега се пресметале па не важело за сите, се жали народот ни 600 евра не добил. Арно штом добиле градежниците по 700 евра, ама малку се, киријата е плус 500, еве јас плаќам доста голема кирија на пример.

Да дадам пример за братучедот на мм, оди секој ден во бергамо ризикува живот оти нели не знаеме како би му реагирал вирусот ако заболи, а може и е асимптоматичен не знам, ништо не му дале, барем 100 евра за жртвата и стресот , ништо.

Само се зборува и зборува..

Друго за бројките, и тука очекуваа да спаѓат, ејј месец ипол сме во карантин нели требаше да спаѓаат бројките? Логично ама ете, стварно не знам како ги вадат бројките, денес дупло заболени во милано, кривата се качува таму.
    Ама и се многу непослушни, позитивни излегуваат надвор, секакви, мислам дека на една трентина од народот не ги боли ни казните оти чисто сумњам дека ги плаќаат.
    Еве јас сум дома, во мојата зграда се дома, грото се дома АМА маж ми вика пред еден саат беше у маркет вика имаше 40 луѓе надвор некој трчал друг седел не знам се шетале а забрането е.
    А јас еднаш на 10 дена излгов до маркет ме сопре полиција, добро до душе не ми рекоја ништо само контролираа.

Мистерија ни е кривата дека нели грото сме дома.

Да кажам за венето, од +600 на ден сега сме по 300, 230 луѓе на интензивна, 12000 заболени.
    А сме 16 милиони народ.
    Ова е ништо
    И не само тука.
    Проблем најголем е ломардија, таму е масакарот.
    Таму е најлошото ама мислам дека на народот веќе им здосади па излегуваат и се бунтуваат.

Денес во рим имало 10 км колона дека римјани се решиле на протест таа непослушност и се организирале за на море, кој крај го имаат направено не знам.

Јас зборувам за кај нас во венето дека нашиот гувернер рече "зарем ви изгледа ова локдаун со 60 % отворени фирми" апсолутно не е или половичен локдаун било.
    Од вторник ќе се отвараат и други сектори, ќе се олабавуваат мерките бидејки тој смета дека би било добро да почнеме да се организираме за заштита наместо да изнајдуваме решенија за локдаун и слично што се согласувам
    Се дискутирало за плажите (најверојтано за прошетка)
    Ќе видиме утре официјално што ќе ни каже, дај боже само премиерот да не закочи.

И сега од една страна народот што не зима никаква приходи или трошки, од друга страна вирусот и феноменот што стоиме у место.
    А кој да не храни?
    Со месеци дома?
    Решение ли е?
    Не е.

Мора од некаде да почнеме.

На green.eyes, cresa-jagoda, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.151
    Допаѓања:
    33.902
    Ама Хрватите најдоа и за тоа решение. Фалсификат дозволи си правеле.(facepalm):rofl:
    Баш кажуваа на нивните вести дека биле направени ко оригиналните и тешко било полицијата да ги распознае дали се вистинските или не.

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.216
    Допаѓања:
    220.510
    П
    Спомнав дека и кај нас има на карантински викенд дојдени и од Ск и од друѓи градови...

На Biljarkata и referentka им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Сеа за Велигден да ги изолираат градовите треба.

Иначез гледате вести?
    Ви реков дека Мицковски и Заев од дома ќе зборат:D?
    САМОизолација]:) биле.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    10.957
    Мора така, дан ги заборајме случајно.

На cresa-jagoda, WildMk, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.