Еве, покажаа.. Италија и' се е*а мамата. Другите Европски држави каскаат по нив... Лоша е прогнозата од 'планов'.
Не, напротив. Одлична е за капитализмот црниот фонд. Не е само Истокот на листа за елиминација, што сте се фатиле само за Кореја, Јапонија, Азија и Кина. It goes beyond that.
Епидемијата во Кина запира веќе, дури помош нудат. Бројката на починати спрема бројот на население е незначителна. Не знам за каква војна исток, запад Европа ќе го јаде.
Овие теории веќе подолго време се вртат по социјални мрежи,де САД го пуштиле вирусот во Кина за да ја ослабат ,а ваму повеќе губат,де Русија ги прави овие шандрмации,триста теории. Во моментов најголем губитник е Италија. Следно ги посочуваат Шпанија и Германија. Да се фокусираме за кај нас ние и нашиве несовесни дијаспорци. Брашно,сапун има секаде,маркети се полни. Е сега препорака би требало да има за постарите. Наместо секој ден во КАМ нека одат еднаш неделно. Едит И мигрантите се проблем ако се пуштаат нагоре. Е тогаш ќе биде што ќе биде.
Ако видиш статистики секаде има некаков вирус. Некогаш мутирале во мало место, некогаш во големо. Плус, има еден куп човечки фактори што влијаат во полза на вирусот. Си видела пазари на диви животни во Кина? Па единствено за чудење е како досега не се случило вакво нешто. Огромни, гнасни места. Тоа е и "целта" на мутацијата. Да стане лесно пренеслив. Како што мутираат бактерии и стануваат отпорни на антибиотици така и вирусите мутираат да станат подобри од претходно. И ова може да е апсолутно природен процес.
Не знам зошто си го правиш ова? Искрено... Дури и да испадне дека е вистина (што чисто сумњам), во оваа фаза, и за нас како поединци без никакви ингеренции, нема ништо добро да донесе, освен параноја. Не е време за параноја, време е за акција. Со информациите кои се потврдени.
Каде пишав непотврдена информација, и што всушност јас тоа си 'правам' на себе? Ти цело време провоцираш со прашањата што би било кога би било, иако одговорите се очигледни, за на крај мене да ме обвиниш за ширење дезинформации и паника. (Вајда на тоа алудираш кога викаш 'си правиш').
Не ми е гајле во моментов, како другите го гледаат (читаат) твојот пост, и дали паничат. На тебе мислам исклучиво. Правиш патерни со непотполни информации.
Пак ќе напоменам во Сад секоја година 300 000 луѓе умираат од непознати вируси. И? Зошто никој за нив ништо не кажува никој нив не ги споменал иако тоа трае со години наназад?