Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Не. Рaзнесувaaт хрaнa, пијaлoци, се' штo имa дoзвoлa зa рaбoтa. Или зa секoј грaд рaзлични прaвилa вaжaт?

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    И нив ги бројат. И во Скопје и во Дебар имаше неколку такви. Единствен минус од луѓе што ги познавам, а се позитивни, е што доцни обработката на брисевите, претпоставувам се со понизок приоритет во однос на новата дијагностика.

На candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.239
    За сеење страв на пример? Ова невозможно сценарио е?
    Не викам дека е точно, ама не можам ниту да го исклучам како опција. Плус, кај нас се заведуваат како починати и тие кои биле позитивни, а починале од друго. А за тестовиве ако излезе дека примерокот на жената од Велес е контаминиран, дури тогаш ќе биде "интересно"

На candy.cane, Konfetka, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.239
    Во полициски час важат други правила за таксистите. Работат одреден број возила и возат од, до болница и аптека :whew:

На cresa-jagoda, referentka, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    14.744
    Има листа на продавници и ресторани кои имаат дозвола да вршат достава. Бензинска со услуга- достава на 10л плинска боца со такси, не сретнав.

Прв пат денес отворив коментари кај Венко под постот кај сто известува за нови заразени и сл. Мајко моја, кој прост народ коментира таму... Месец и пол се труби за коронава, 5 информации околу период на инкубација, што е пик и слично не ги научија...

На candy.cane, cresa-jagoda, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.225
    Допаѓања:
    167.490
    Какви тупаџии имало тука...
    А по мислите вие Тинекс на копче стиска и ви ги враќа парите?!
    До банката е, не е до Тинекс. А во отежнати услови, стварно очекувате дека одма баш на вас мора да ви се учини.
    Информирајте се прво пред да коментирате.
    Парите нема да ви ги земат, не се секирајте.

Кај ви текнало башка у услови на корона баш решо и плинска боца да порачувате. Да се крсти човек и да се чуди...
    Па и плинска боца некој да ви доставува што е хазард сама по себе дури и атестирана.
    Ги начекавте и вие вашитр 5 минути глупости да правите и да плукате по системот.

На Estranged, candy.cane, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Еден куп пoстoви нa фб oд пицерии, рестoрaни, мaркети, прoдaвници читaм декa рaбoтaт сaмo сo дoстaвa. Ме лaжaт oчиве?

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.225
    Допаѓања:
    167.490
    Имаат своја достава. Не доставуваат таксисти.

На candy.cane, cresa-jagoda, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Излегле на саат малку воздух да ги фате. Не казнуваат никој и да видат надвор, не седат по цел ден.

10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Зa некoи знaм декa немaaт свoјa и кoристaт тaкси кoмпaнии. Сaкaш дa кaжеш декa зaбрaнетo им е нa тaксисти дa рaзнесувaaт пoрaчки?

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.225
    Допаѓања:
    167.490
    Мислам дека не им е, ама сакам да ти кажам претежно сами си доставуваат. Секој со својата снаосливост и можност. Башка циркулираат парите така, и они у ќар и фирмите у ќар.

12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Има и таксидти што доставуваат со претходен договор и најава, ако компанијата нема возило.
    И за боцата, реално знаеш кога си ја полнел последно, можел мажот да ја дигне и мери во петокот, а тој шо користи плин нонстоп знае колку тежи фул полна. Чим не е таа килажа, ја затвораш, ја вадиш и ја дополнуваш на бензиска. Точно дека ова не го правиме секој ден ама вонредна состојба е, знаеш дека си затворен дома, дека имаш дете и сл. Толкава плинска боца не се троши во еден ден.

На LivingGlam, candy.cane, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Акo не им е, знaчи мoжеш дa се јaвиш и дa пoрaчaш бoцa дa ти дoнесaт oд бензинскa тaкa?
    :D

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Затоа што интересно им е во се да бараат скриена приказна која еве баш тие сега ќе ја откријат.

На candy.cane и Jana06 им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.239
    Јас ако се јавам сега во такси и им кажам дека сакам да ми донесат боца (а претходно треба да дојдат дома, да ја земат мојава па да ја однесат во бензиска и да ми ја вратат) фино ќе ме откачат. Затоа што им е забрането да возат патници било каде, освен болница и аптека. Тоа со маркетите не знам како функционира, може имаат договор со некоја компанија и дозвола за истото.
    Еве скриншот од правилата за полициски час кои се однесуваат за таксистите:
    Screen Shot 2020-04-12 at 14.54.56.png
    Ја ја менувам во Макпетрол, таму не дополнуваат туку оставаш стара, ти даваат нова. Е сега, ти може можеш да претпоставиш, јас ете не, а ниту можам да измерам окативно |( Некогаш боца ми трае месец, месец и пол, некогаш три.

16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Скоро и да помина викенд-карантинот, еден куп муабет за достава до дома што и како. Секако ќе си отидеш утре да си купеш што ти треба или нареден ден за оваа недела и крај на приказната. Ептен отиде се во недоглед.

На candy.cane, cresa-jagoda, Chuchanov и 4 други им се допаѓа ова.
  17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Членови на потесен круг семејство кои веднаш се тестираат ако еден има позитивен без разлика на симптоми.
    Имам пријателка позитивна, сите во куќата каде живеат се позитивни, 8 луѓе, а само еден од нив е со симптоми и лесна клиничка слика.
    Ова чисто како пример орентационо од каде толкав број. Не дека секаде е така...

Не ги сметаат само тие. И оние од домашно лекување ги сметаат. Само што лице за да се рачува излечено треба да има два негативни тестови на одреден период па затоа така споро иде. Голем дел од нив мислам дека и воопшто немаат симптоми ама додека не дојдат до 2 теста негативни ќе стоат како заболени.
    Еве истиот пример што го спомнав погоре кај пријателкава. 7 луѓе се во целосна изолација, позитивни веќе 2ипол недели, без симптоми....воопшто не би рекла дека се болни, ама ете не се рачунаат како излечени додека не ги тестираат еднаш па после некое време уште еднаш.
    Верувам дека имаме повеќе вакви примери со овие што се водат како заразени

На candy.cane, cresa-jagoda, DraganFem и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.493

Пријави

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    3.564
    дечки како ке биде за празникот, малку сум аут.полициски час коа ке почне?

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Врски. :D
    Или тестовите не им чинат.
    Не се тестираат сите по 14 дена самоизолација, само некои се. Оние што ги сметаат за побитни. (Лекари, политичари, слично)