Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    da prepolno e oddrugi gradovi poebno od skopje i citav deka ohrid , vo malesevijata, delcevo kadeseuste nema zarazeni kriznite stabovi izglasale da im bide zabranet vlez od drugi gradovi i naredenoim e da ne izdavaat vikendici i sobi , no kasno e veke se polni
    isto slusnav punktovi ke postavele pred vlezot vo gradovite ke proveruvaat sekoe vozilo sto vleguva i izleguva no dali ke gi vrakaat neznam a neznam ni od koga ke pocne

На PoisonGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.287
    Кој те навреди ? Треба полиција 10 пати да ме сопира, да не можеме на старите да им донесеме ништо? Доволно се овие ограничувања.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.415
    Допаѓања:
    136.408
    A sega mozes?

4. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Филипче најави дека укинување на мерките може да почне на почетокот или на средината на мај.

На Larichka8, elenaxbbg, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    Сите го сакаме истото. Ако мислеше на мене, јас не спомнав мешање со други луѓе и јас освен со мм со други не се гледам. Ама да имав викендица било каде, ќе бев таму затоа што е моја куќа.

6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.287
    Сега не сум на работа,во петокот маж ми носеше на неговите намирници, што ќе добиете ако се затворени општините?
    Пример заразениот од Карпош пак ќе отиде на работа во Центар.:)

7. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    499
    Не не, општо за сите мислев. Значи добро , еве и во Скопје имам јас стан. И сега е моментот каде треба да одам да "одморам"?
    Мислам дека не е време од еден град во друг да се оди. Општо за сите важи. Зошто глупо е од најзаразен град, да дојде некој кај што нема никој заразен. Мое мислење сепак.

На FancyGirl* и bicycle им се допаѓа ова.
  8. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    ne e taka, i ohrid i malesevijata se polni so gragani od drugi mesta, nekoi imaat i vikendici no deka sedat ne sedat, se setaat nasekade i po marketi i apteki a i onaka mnogu poveke od lokalnite ziteli, a i se sobiraat i idat po drugi kuki sto im se vo komsii i lokalnite ziteli se bunat , i vo probistip taka go donele virusot (kolku sto razbrav nekoja od skopje otislai si se setala)
    ne e vo red toa, lokalnite ziteli da sedat i se pridrzuvaat do merkite a od strana doagaat i ne pazat ama ic, ni maski ne nosat, se lazes ako mislis deka site se mnogu sovesni

На Doozy, FancyGirl*, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    Крајно безобразно и нехумано е другите пациенти кои немаат корона да не ги примаат во болница на лекување. А има далеку поризични ситуации од коронава.

На ohlalalala, Ivan4e04, elenaxbbg и 17 други им се допаѓа ова.
  10. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    499
    Па тоа зборам и јас.

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.804
    До човекот е, не гледам проблем да си ја паркирам колата во двор и да си седам во викендица. Да беа сите совесни како нас поединци и овие од странство немаше да се враќаат или веќе кога се вратија немаше да се мешаат со други луѓе.

На candy.cane, eli25, mimiiiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    togas loso te razbrav , izvini

13. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    499
    Точно. Чоек да речам уште во Скопје кога се најдоа еден двајца, коа утврдија корона, Охрид беше преполн од Скопјани. Најконкретно 15 коли ко ништо беа паркирани на паркингот кај Cuba Libre. Цел свет умира, тие шетаат.. мене тоа ме нервира. Значи нема да ни падне чинот ако останеме дома малку нели ?
    Имаме интернет, имаме онлајн продавници, имаме све што ќе посакаме барем сега. И срамота е да се цимоли за да се прошета, пошо досадно им било ...
    Не може да ти е досадно, направи нешто ново од себе, читај книги, филмови глеј, средувај, учи со децата, збавувај се од дома... и полесно е све :D

На Masnicka.5, ohlalalala и ..barbie.. им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Дада за викенд во другите градови не може, ама затоа цела Македонија во Скопје може, а?
    Епа ете зошто најголем број случаеви се во Скопје.
    Еве ние со моите секоја година од кога го имаме станот одиме во Охрид за Велигден.
    И сеа сакавме да одиме.Не за да се шетаме (и овде и таму дома ќе седиме нормално) ама колку за да смениме малце.Добро ќе нѝ дојдеше мала промена ама ете.
    Битно преку лето цените ги дигате до плафон пошо со извињење, г**т ви е зинат за пари.
    Џабе што го обожавам Охрид и што е бисер на земјава кога народот е џган.
    Дванаесет години по ред бар еден месец во лето седам и јасно ми е се.
    А и да, имам другарки од таму и ми викаат дека преку ден по кејот и плажите било многу раздвижено исто како и во лето.
    Кој кого мафта овде?
    Ако кажат ,,нема влагање во Скопје од другите општини т.н градови” знаете шо ќе се деси?
    И тие шо се моментално вработени ќе останат без работа и сите со прстот во уста.
    Еве извинете што баш во Охрид има некој куќа/стан, да знаевме на бачило некое ќе се наместевме (facepalm)

На Larichka8, candy.cane, PoisonGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  15. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    skopje ne moze da bide zatvoreno, skopje e makedonija, se e tamu skoncentrirano no drugite moze da gi izoliraat i zabranat dvizenje od grad vo grad (eve primer ko so debar sto napravija i veke nekolku dena nema zarazeni ako dobro pratam) takabi se namalilo sirenjeto zaraza ama za zal za skopje nema sansi iakoima najmnogu zaboleni

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    499

Не можам да поверувам шо читам. Ама ок. Не битно. Се дешава. Значи тоа шо охриѓани не сакаат скопјани тргни го на страна. Туку еве зошто ти од најзаразен град да дојдеш во град кај што нема заразени човеку? Исто како еве јас од Охрид кај што живеам, да си отидам кај моите у Скопје, пошо да сменам малце.. и да фатам корона и да умрам? Размисли.

На FancyGirl* и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.239
    Kaj виде паника ти во мојот пост баш сакам да знам? Еве, да не ми кажеше ти, немаше да ми текне дека треба во аптека да прашам |( Читаш ти уопште што кој што пишува или само коментираш без врска :^)

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Ако има (лупам) пример 100 заболени во Скопје на 1 милион жители и 100 заболени во друг град од 50 000 жители, не значи дека има ист процент на заболени. Не се рачуна така.
    Нема ништо да ни биде ако за Велигден си седиме дома. Не дека само вие имате навика да одите за Велигден Охрид. Сите имаме некакви навики што ни се пореметени во моментов. Само нека помине

На LivingGlam, ohlalalala, L.i.n.a.a и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ema balevska

ema balevska Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    DALI VO PETOKOT SNEMA STRUJA NA INFEKTIVNA KLINIKA I DALI RADI TOA SE DOVEDOA VO PRASANJE ZIVOTTITE NA SITE STO SE NA RESPIRATOR? DALI!

20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Абе не е работата сега да седиш дома три дена ради полициски час па ако нешто ти треба, снајди се. А тоа снаоѓање значи да вртиш сто пати, па не ти креваат, па ако ти кренат ти се дерат за едно одење до аптека.
    Пред некоја година една вечер имав ужасна и неподнослива главоболка од која халуцинирав и нервозно претав со раце и нозе зашто не се трпеше, па од моите еден излезе да бара дежурна аптека да ми купи апчиња кои беа единствени што ми помагаа. Ми се смири главата за среќа после саати мачење.
    И ден денес секогаш ги имам истите при рака.
    Не беше итно, да ама не е ни дека е обична прошетка, едвај издржував.
    А со полициски час ептен си ограничен. И не само за итни. Туку и како што наведов - не итни, ама вклучуваат ситуации кај што е пожелно во моментот да помогнеш некому.
    И тоа со плинот. Можеби не секој таксист би превезувал боца од 10 кила во кола. И ова не е итна ситуација, ама не е ни скрос непотребна.
    И назад читав да се вклучела војска. Следно што е? Снајпери да постават скриени наоколу?

На CameliaMiller, candy.cane, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.