Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Во коментариве од последниве страници го имаме одговорот на двете најбитни прашања: Зошто некои и покрај опасноста си отишле да слават 8-ми Март во друга држава и Зошто други се спремаат за апокалипса.

„Патувајте и уживајте. Само следете препораки и нема гајле.“
    „Сите ќе умреме, само богатите ќе преживеат.“

Не знам која ви е поентата, ама не придонесувате во позитивна насока за општата психолошка состојба на сите кои ве читаат.

Може линкови од официјални извори или да ви веруваме на зборот?

На Angie1432, Stephen Amell, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Neznam sto vi e cudno , uste prvata zabolena koga ja potvrdija , site od kombeto bea staveni vo domasen karantin so policiska kontrola. Za toa kaza i filipce na prvite presovi. Kakov oficijalen izvor sakas?
    A za toa sto izleguvale , nemam dokaz ...

На kukla21, lovestoneddd и Mantub им се допаѓа ова.
  3. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Токму за избеганите прашував.
    Кога немаш доказ за нешто, тоа се нарекува ширење на дезинформации што придонесува за зголемување на паниката кај колективот.
    Затоа во иднина, немој.

На Tajnaotrovna, Biljarkata и emiliana им се допаѓа ова.
  4. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Uh kolku sakam da se dezinformacii , ama za zal ne se .Imam prijateli sto rabotat vo mvr , od niv mi e kazano toa . A sekako deka nema da ne izvestuvaat za ne se kreva panika ...

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.791
    Јас верувам дека избегале од карантинот, па тоа во Италија постојано се случува, не па кај нас. Луѓето лажат, исто како што и брачниот пар што имаат коронавирус излажале дека се виделе само со братот на жената, а всушност се виделе со уште деветмина. Не ми е јасна потребата од лажење, ама сведок сум на секојдневни такви ситуации во мојата пракса, па не ме изненадува ништо.

На Ivan4e04, Harper, eli25 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Никoј не ги спoмнувa не прегледaните и не е oвa дa ширaм пaникa, aмa дa верувaм вo службите...

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.504
    Допаѓања:
    251.350
    Кај нас овие што се вратија од Италија, нели беа во изолација, ама они си се шетаа, така да, треба во Идризово да ги однесат, таму барем се сигурни.

На eli25, faye, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.388
    Во автобусот биле 28 патници, 2цата сопружници,возачот,еден жител на Албанија кој веќе ја дувнал дома.
    Патниците биле од Скопје,Велес,Тетово,Дебар, Струга и Охрид или во превод пола Македонија.
    24цата патници ќе биле во домашна изолација како и 10те роднини на сопружнициве. Нив ќе ги контролирала полиција.
    Возачот отишол по нова тура,па сега на граница се задржани со се новите патници во посебна просторија.
    Сопружниците ги префрлиле на инфективна во добра состојба,но годините се ризик фактор.
    Од денешниот прес на Венко.

На eli25, Magic13, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    77.104
    Луѓе, каша попара ја направивте темава.
    Од рекла-казала муабети од типот стринката му кажа на чичкото, па тој и кажа на тетка ми и од сигурен извор ми е, до теориите на заговор дека сите ќе умреме и еден нема да остане, па ќе силуваат жени за нови деца да се изродат. Или дека има над 70 000 умрени од вирусот.
    Мислам, олабавете малку. Не сте ни смешни ни интересни.
    Си правите забава на многу сериозна ситуација.
    Штетата е веќе направена затоа што не ги затворија границите и не ги ставаат во задолжителен карантин тие што доаѓаат од кризните места.
    Свесни сме дека е сериозно и дека не можеме целосно да се заштитиме, ама пола од тука што пишуваат и ствараат паники, одат по кафичи, ресторани, затворени молови и дискотеки и се мешаат во голема маса народ.
    Се дур не се освестиме како народ, ќе се шири и нема да има крај.

На Ivan4e04, Harper, Love 83 и 30 други им се допаѓа ова.
  10. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Нaс мoже сaмo лек дa не спaси, свест тешкo.

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.989
    Браво коронаши... за еден ден 1247 нови во Италија. Се надминаа и самите, трети во светот..целат кон прво место :D
    И 36 мртви..
    567 на интензивна...

Да живее Италија :bow: :D

И Германија не е многу поназад, со вкупно 799 заболени полека но сигурно се бори за сребрен медал, сега за сега на 5то место :D

На Ivan4e04, buba4e89, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    И во Шветска над 160 заразени и сите се од Италија што си биле на одмор. Работам во амбуланта и има и натписи и им кажуваме ако биле во Италија и се сомневаат за Корона да се јават и ќе добијат помош ама сеуште има луѓе што доаѓаат директно во амбуланта и си седат во чекална и кашлаат без осет. Не им е гајле ниту најмалку. Со вакви особи и државата нема што да прави.

На Ivan4e04, SandStorm, Lolipop23 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Па мора секаде први да се без разлика дали е добро или лошо трето место исто како да е последно :D

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Шпанија и Франција исто.
    Полека се остваруваат прогнозите дека после Италија,на удар се токму овие 3 држави.

На SandStorm, KateKane, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Не паничам, ама внимавам. И многу ми е бедно коа ќе стават слика и ќе се тагнат дека се во Италија со натпис "Anyone?" Што треба да им пишам на таквите? Браво, ептен сте храбри. Вие сте мои идоли... До толку да се нема совест јас не знам. Па морало да се оди таму кај што е најгусто.

Немам коментар за ваквиве луѓе. Ако познавате некој што ќе оди или бил веќе во Италија, избегнувајте ги некое време. За ваше добро пошо они мислат сеа дека се народни херои. Прогнозирам дека кај нас ќе се зголеми бројката сега во март и април. Овие ми се најкритични месеци.

На Ivan4e04, Harper, SandStorm и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.989
    Многу очекувано е Косми, тие 3 земји се најпосетени од туристи. А богами на толку население и животен стандард, самите тие исто шетаат по светот и носат свашта со себе назад..
    Јас сум само уште во неверување за Албанија, Косово и Бугарија да нема ниту еден ..
    Инаку мислам и Швајцарија и В.Британија нема да заостанат со скок на бројките..

Еве за споредба, на Малдиви првите 2 случаи се појавија и 3 острови затворија ..ние не се плашиме :D

На Ivan4e04, buba4e89, SandStorm и 12 други им се допаѓа ова.
  17. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Сигурно има и во Албанија и Бугарија и Косово, Па Албанија е половина Швајцарија, Бугарите исто така секаде ги има само веројатно уште не се свесни.

За ова за Малдиви браво така треба да се постапи. Ама не ние многу храбри сме, ништо нема да ни биде.

На M&M, Lianna Anna, emiliana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Elon Musk napisa na tvit deka site panicari,teoreticari na zagovori se teski gluperdi.Ne gresi mnogu covekot.

https://nypost.com/2020/03/07/elon-musk-calls-coronavirus-panic-is-dumb/

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.989
    У право си..не греши.

Проблемот е што кога ќе дишеш на апарати благодарение на корона, нема да ти е гајле дали Елон кажал нешто или не|-)

Патем..ќе речев ху д фак ис Елон ама изгуглав и видов дека е некое човече со 3 бивши жени и со 45 милјарди на сметка па ич Петранка не ме заболе за неговото мислење :D

На SandStorm, faye, ocicka2014 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Pa toj covek so 45 milijardi kapital e mnogu porazumen od lokalni panicari so iq 33 koi mozes da gi vozis,farbas kako sakas.Kakvi se ne gluposti se iznaslusav od komsii i sfativ deka treba da im se zabrani da imaat svoe mislenje.

На Briar Rose, lovestoneddd и Lella им се допаѓа ова.