Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

абе од шо не де фрлаше ѓубре минатиот викенд затоа во понеделник беше хаос цел град:D

2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Па како и се останато што е "добро" осмислено, мораше и ова во тој стил. Кога сме луди, да сме луди до крај.

prominent likes this.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Мене контејнерот преку улица ми е. Балконот ми гледа кон него. Таман ти е идејава :D

Шала на страна.... Да бевме некоја друга држава ваквата мерка прво немаше да се донесе, второ ако на некој му текнеше да ја донесе, граѓаните треба демонстративно од тераса да фрлаат ѓубре директно на улица, пошо не смеат да излезат...

Градот беше хаос оти Петре и Комуналец мислеле дека граѓаните нема да фрлаат ѓубре за викендот (оти забрането е) и затоа не чистеле контејнери и Комуналец немал дозвола да работи за време на полициски час (facepalm) Кај мене во вторникот ги исчистија контејнерите.
    Јас исто фрлив ѓубре во неделата. На памет не ми падна дека некој ќе смисли идиотска мерка за нефрлање ѓубре и дека е казниво, ама ете, секогаш ме изненадуваат |(

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

фрли си ѓубре...не се замарај

5. An-na

An-na Форумски идол

Абе ќе фрлам, ама ќе ме читате пак тука ако ме начека полиција :D

cresa-jagoda likes this.
  6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Јас престанав да пратам што ти збориш, откако увидов дека немаш поима шо збориш.
    Што има врска меркава за кучињава улични со ѓубрето, само ти знаеш. Уствари да, у твојата паралелна демократија сте само ти и твоите проблеми!

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

FB_IMG_1586962770396.jpg
    @BoaVista не може да им се ограничи правото на вероисповед, а не и одењето во црква. Јас мислам има простор да се затворат црквите и да се ограничи правото на луѓето да одат во цркви и џамии.

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не туку ја лажи ма, треба римел да стаи. И да трепка:makeup:

LiliBoz and mimiiiii like this.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Ehee Kumanovo.. prvin da se iskalkulira od antagonistite Spasovski/Dimitrievskii cija merka povekje politichki poeni kje sobere pa togash kje ne zae*at do kraj!!!
    Revanshizam na smetka na zdravjeto na lugjeto...

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Јуле, ја вака го толкувам, може грешам. Правото на слобода на уверување, совест, мисла, јавно изразување на мисла и вероисповед не може да се ограничи во вонредна. Црквите се надвор од контрола на државата и државата не смее да се меша во нивната работа, пошто нели сме секуларна држава. Аналогно на тоа, не може да ги затвори. И затоа мислам, дека го ограничуваат правото на движење, пошто тоа може да се ограничи во вонредна состојба. Ќе се постигне истиот ефект, а нема да биде противуставно.

Bunny2 and JuLleE like this.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

аман бе Боа :D ова некој нов стил на правничко аргументирање ли е? :D Дојде Фата и внесе нов дух во правото :D

Biljarkata likes this.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Нели за ред други прекршувања се вадеа на вонредната состојба Боа, сеа не можат пак? Или машинеријата не смее да застане па оправдувања си наоѓаат

13. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Кај нас пред вонреднава ѓубрето го собираа 2 пати неделно. Кога почна лудилово не информираа дека ќе се собира само еден ден во неделата, т. е. само во среда, и тоа во претпладневните часови.
    Еве до сегашен момент уште не се поминати ѓубреџиите. Кантите прелеваат пред секоја куќа, и не знам што ќе правиме до следната среда со ѓубрево.
    Уствари имам идеја, во петок ќе им го испружам пред канцеларија на Шилегов, нека им посмрди до вторник.

14. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Најнов Жапче 8) Edition 2020, се применува кога ќе се исцрпат сите разумни обиди и напори за објаснување.

elenaxbbg and ForeverYoung like this.
  15. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Незнам дали уствари не сакаат да влезат во конфликт со верските заедници, и сам знаеш колку верски фанатици имаме во државата, а тие верски фанатици се гласачи утре. А за противуставно, ја мислам дека е стварно противуставно. Им се поклопи бе :D

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Буквално. 702AD8FC-4F6F-4DD3-967A-BB8009AA179E.jpeg

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ај сега еден уставен судија да се повика како гостин во темава. Уствари двајца, еден лев, еден десен. И уште еден по рамковен. Па да видиме8-|

18. John Snow

John Snow Форумски идол

Еве Најчевска шо вика:

За оваа изјава Спасовски (кој по морбидна игра на случајот стана премиер и остана на тоа место за подолго време отколку што требаше) треба да биде повикан на одговорност за кршење на Уставот.

Со тоа што ги поставува верските заедници (кои се здружувања на граѓани врз основа на вероисповед) над законот, Спасовски (навистина ни со краен напор не можам да го наречам премиер) го прекршува членот 9 од Уставот, го негира секуларниот карактер на државата (член 19 од Уставот) и промовира дискриминација врз основа на вероисповед.

candy.cane and LiliBoz like this.
  19. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Нели ќе биде полициски час, а вернициве ќе одат по црквиве, па што ќе им прават тогаш ?

Имаат дозвола за посета на црква :D?

candy.cane likes this.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Чек, значи чим е секуларна, имаат или немаат право да затворат цркви?:?:

candy.cane likes this.