И реално ако ги земиш условите, ние би биле подобри. Сигурна сум дека имаат лабаратории со најразлични супстанции, технологии, кај нас за награда се зема дестилирана вода...
Луѓе знае некој нешто ново околу матурата? Јас колку што гледам вести слушнав само дека од опозиција имаат заземено став за укинување ова што пративте погоре ама исто и другарка ми кажува дека класната во Корчагин им вика 80% нема да има...
Тоа ви е чиста политика... Како што беше со екстсерното ВМРО сакаше екстерно, пред избори другите не. Жал ми е, но опозиција се нема шансо да дозволат
Тие од ВМРО секоја чест што го кажаа тоа што пола матуранти го чекаат , а исто така и Заев од СДСМ кажа на една програма дека е најубаво решение да се укини, а тој рече и дека ќе полагале во септември предмет што е задолжителен за некој факултет и не сум навлезена нешто многу во политикава ама тоа колку што видов цело време е дека тие само си го кажуваат тој предлог и се трудат да го насочат вниманието на министерот и на државата за околу превземањето мерки за матурата. Што се однесува до мене, мене ми е сеедно дали ќе се полага или не ама најважно е да не ни кажат 5 до 12 утре ќе полагате за да не се прават разни проблеми сепак не се однесува само до мене ова е за цела генерација во која што има доста деца што се бунат и што сметаат дека е неправедно да се прави матура. Ама јас сум претежно за да не се полага и да се продолжи до крај оваа постапка со оценување по предметиве онлајн преку проекти како што прават кај нас и најмногу мене ми се свиѓа таква работа. Од професори нема многу врска што се зборува сите чекаме од министерот што ќе се случува.
Се надевам поскоро да каже за да знаеме за сигурно. Сите зборат нешто од околу. Иначе ние ќе правиме тест хемија, како што кажа 20минути со 12-15 прашања. Некој да не знае на која платформа/апликација може да го правиме тестов?Или ако сте правеле вака онлајн тест да ми кажете нешто повеќе, до сега само проекти/домашни имавме
Ние правевме вчера тест. Ни прати професотот прашања во групата на вибер во 12 и ни рече до 12:30 да му ги пратиме на мејл, после тоа не ги прифаќа.
Нас не известија за во Петок уште пред 2 недели. Би требало да не доизвестат овие денови како и во колку ќе полагаме. А во текот на оваа недела МОН ќе одлучува дали ќе се полага државна матура. На маса е и предлогот за Откажување на матурата.