Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус-матуранти 2020

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Sweetlove_0312, 18 март 2020.

1. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Добро ме интересира, знаете дека на факс не почнувате од 1+1 така?
    Кога ќе ве прашаат нешто што ќе кажете? Професорке, не ни го предадоа тоа во средно?

Па и за приемни да имате ќе треба тој материјал да си го научите, исто ко да учиш дропки, а си прескокнал собирање и одземање.

На candy.cane, Harper, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  2. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Твое гледиште. Ако ти се полага матура во ваква ситуација секако ќе можеш лажи дека ти треба за во странство и ќе можеш провери си го своето знаење штом си разочарана од нас глупите знаеш дека различностите секогаш се уникат оди докажи се ти у ваква ситуација слободно. Инаку се укинува матура дали за моја среќа или за твоја несреќа :) Ако веќе сакаш да ги измериш знаењата ја ќе ти ги дадам тестовите македонски математика па измери си

Човек учи на свои грешки впрочем ако ја се заебам у животот или било кој матурант у темава ќе ти смени ли нешто? Едно 10 пати ни кажавте што е приемен. Ама некој ако е неспособен и не сака да учи тоа уште у средно ќе го сфати само не разбирам зашто вие мислите дека сме многу пониско од вас?

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Еј, не почнува од 1+1...
    Апсолутно се почнува од почеток. Не дека предзнаење не користи, ама никој не очекува од тебе апсолутно сѐ да знаеш од средно. Се сѐ објаснува од почеток.

На idktbh, Kimberly11, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    Се учи релативно од почеток на факултет, зависи кои предмети секако. Еве хемијата што ја учам моментално, половина ја имам учено во средно. Ама повторно се објаснува, сепак, некој можеби немал хемија во средно, ете економските смерови не учат колку што знам. Нормално, професорите очекуваа да знаеме основни работи, не ќе ни предаваат атом што е на пример :D:D:D. Сепак се учи од почеток на некој начин, ама секако, треба да се има основно познавање, што секој кој учел солидно во средно ќе го има.

На idktbh, Ambitious, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.020
    1. Не ми одговори која е таа мистериозна тема што ја има на матура а што не си ја учела досега.
    2. Ќе те замолам да ми дадеш официјален извор за информацијата дека се укинува матура.
    3. Ги имам поминато скоро сите достапни тестови математика, токму затоа тврдам дека пандемијата не влијае на тоа колку го знаеш материјалот.

Како што кажав, провидна е целава ситуација. Најголемите лобирачи, како што се очекува, се тие што ,,не се замарале" четири години, па сега короната им е крива.

На nevermet18, candy.cane, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  6. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    1. Веројатност. За разлика од твоето во моето училиште сметаат дека треба да биде предадена во 4та година кога се полага матура, дури и на комбинаторика не се замараст. А не се сите паметни дома сами да ја учат ама можам да организирам да ни ја предадеш ако сакаш
    2. Хаха за брзо за брзо штета што трудот по мк бил за џабе
    3. Хахаха како извртуваш опасно. Кој рече дека влијае на матријалот од прва втора трета година? Во прашање се услови ти кажав можеш слободно да полагаш во овие услови. Од чиста мира го бараме ова дека не мрзи да учиме нели знаеш како си у право еј. Ти кажав слободно истакни се ако сакаш. Ја пре ке полагам приемен него матура ама слободно иди полагај си

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.020
    Леле :D Сè што треба да знаеш од веројатност за матура се учи во трета година. Ова веќе ќе го знаеше ако имаше учено во трета и ако си ги разгледала тестовите.

Понатаму нема да правам муабет, сè ми е јасно од детското однесување.

На nevermet18, candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    За математика или си гениј, или некој просек. А ако си просек не знам зошто би полагал. Ако те бива ептен, една тема нема да ти прави проблем. Смешни сте.

На nevermet18, candy.cane, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Веројатност у живот не ми е предавана од професор не е учена во трета година хахаха не знам како замижуваш врз тоа
    А да заборавив да кажам не може сите да сме зрели на 19 години што да се прави мора и зелени тикви да постојат тоа е, не може сите зрели

Последна измена: 22 април 2020
    На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Не зборам за мене зборам у глобала реков не е секој доволно памтен сам дома да научи цела тема а познавам ученици што избрале математика затоа што не знаат доволно англиски и тоа поглупи ли ги прави:)

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Епа зелените тикви не се за на факултет тогаш.

На candy.cane, Harper, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Е ајде де и ја се чудам што мајка барам на факултет? Ама ај ке се почудам уште малку :D
    Инаку таа што рано зрее може и да презрее.

13. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356

Се' се повторува* од средно во рок од 15-20 минути.

На candy.cane и Just.do.it им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ама се повторува, не очекува никој од тебе да знаеш по секоја цел.
    Побогу, да беше така јас колку мака ќе имав на факс...
    Со гимназија природно-математички Б, оти А не можеше да се оформи кај нас на информатика.
    Со далеку помали предзнаења математика од сите што завршиле ПМ А.
    Со речиси никкави предзнаења програмирање.
    Со апсолутно никакви предзнаења електротехника, во споредба со тие што учеле електротехнички.
    Без никаков труд повеќе од нив имав просек над 9. Тврдам дека апсолутно нема потреба да му кажеш на професор „ама не го памтам тоа од средно“. И да не си го учел, лесно се постигнува. Се тоа се само основи.

На candy.cane, Ambitious, ElenaOfRivendell и 4 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Зависи на кој факултет ќе идете па се почнува од почеток.

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Не сум матурантка ама ова е лоша идеа, не може да се укине матурата зошто не сте оделе на училиште месец и пол ;) и онака имате онлајн предавања и не мислам дека не е нешто што не може да го научите сами дома. Друга причина е дека на матура материјалот е од сите четири години така да веројатноста да изгубите поени на матура заради материјалот од март и април е нула. Потоа е не фер спрема другите генерации ,сите ние кои поминавме знаеме колку е стресно да полагаш и да чекаш резултати бидејќи си се трудел и сакаш да се запишиш на факултет, можеби нереално но сепак има некое рангирање,а вие сакате со свидителства од четирите години со тие оцени ( кај некои реални некои не) да се запишувате на факултет....нема шанси,глупав изговор ви е подобро би било да седните на учите одколку да бегате од одговорност и плус ако не сте спремни да полагате матура не мислете дека сте спремни за на факултет каде се бара многу повеќе учење и труд.,поздрав со среќа матуранти :*

На nevermet18, темјанушка, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    А и баш сакав да прашам оваа година нема таблоа и матурски забави?

На queen19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Ете во што е причината Не е фер спрема другите генерации фала ти ама премногу ти фала што си прва која искрено го кажуваш тоа ама едноставно таква е ситуацијата ние имавме повеќе среќа од сите други генреации, ете некој што мора ќе полага приемен и целата ситуација лесно ќе се реши за џабе се препукувања и плукање по матурантите као се неписмени

На idktbh, sj *O*, Kimberly11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    се одлучи за приемен? извини не сум во тек со ова денес ја отворив темата

20. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    И тие онлајн предавања не знаете како е само даваат домашно да пишуваме во word или презентација никој ама никој не објаснува само домашно и рок 2 дена ха тоа е голем плус огоромен како не си го губам времето во куцање на word глупости или правење презентации (читај: препишување од книга)

На Ladyy* му/ѝ се допаѓа ова.