Ама и приемниот не треба да биде мн. доцна, конкретно заради студентските домови, септември се аплицира, односно откако ќе се објават резултатите, па потоа се чека од домот резултати, па тие ептен каснат, затоа треба со време.
Фала за сите навреди и се по ред што се изнапиша у темава Останете ми поздравени сите од неписмената генерација бунтовници 2001
Работава е не умри магаре на зелена трева... Не сте свесни дека приемните ќе бидат дупло потешки, ќе се фаќаат врски за примање, немате ни материјали за учење ни знаете каков тип прашања ќе дадат, и плус сесија има редовна во август со што не ми се верува професорите да ги прегледуваат вашите приемни него којзнае кој, буквално експериментални глувци. Тие што сакаат да се запишат медицина/стоматологија највише ќе го јадат...
Се радувате само оти со прст не сте мрднале да научите. Мене кога ќе ми откажат/одложат колоквиум или испит за кој сум топ спремна пцујам од нервоза, сериозно. @Monna.Monna па ќе идат намерно на факултети со мала конкуренција за да немаат ни приемен. Еве можат физика на ПМФ, мој предлог
Ние ќе сме експериментални глувци не вие. Што ви менува на ваша кожа да не е?? Мене ќе ме боли не вас Или уште ви е криво што ние не полагаме?
Човече колку ќе е интересно во август-септември во категоријата "образование". Треба да си набавам пуканки за тогај оти ќе има големи драми. Ако дечки. Нека ви е со среќа. Искрено подобро што ви ја укинаа. Барем да си загреете столчето сто пати повеќе за приемен .
Епа дечки, го избегнавте најголемиот страв и доста стресен момент во животот. Сега уживајте во најрелаксирачкото лето што ќе го имате во следните неколку години. Следното релакс лето ќе го имате кога ќе дипломирате или ќе се откажете од факултетот. Штета само што нема осетите колку е сладок алкохолот после успешно положена матура
Абе ќе прегледаат за прегледување, ќе се најде некој, поголема штета е што нема на сите факултети да има приемен, и секој жив ќе се запише на факс. Не дека и до сега не се запишуваа, ама вака апла ќе бидe.
Епа што ви смета ако се запишат? Мене не ми смета ако им се даде шанса па ако не ја искористат нив проблем, ја за себе ќе учам они за себе па нека се истакне подобриот не може 4 години мама и тато да ги влечат џабе зборите. Тие што сакаат да бидат влечени од мама и тато запишуваат приватни
Воопшто ме ме радува фактот дека уште еднаш нема са седнам во тие клупи по цена на матура. Не сакав да има матура ама ете премногу е жално. А ке си ги добиев 5ки, проектната веке ми беше 5ка...
Абе и да имаат таков план кој гарантира дека нема ни таму да има приемен? Може баш сега ќе има конкуренција, поготово на факултети што се полесни ко филозофски, некои смерови на филолошки што не се пополнети и сл. а на смерови ко физика, на електро/машински некои не ми се верува...Додуша и на другиве факултети што се пополнуваат зависи од конкуренција од година во година, јас пример кога се запишував на медицина влегоа со по 80 поени и помалце, ама сега ко што ќе биде хаос не било никогаш, фаќајте врски уште од сега што да ви кажам.
А што ќе биде со матурските забави? Има некое известување за нив? Бидејќи за свадби читав, со мерки ќе било, на оддалеченост некако не знам. Ме интересира како ќе биде, бидејќи во мојов град, кој е мал, ако се организира подоцна, јули/август, нема ни да најдат хотел, премногу свадби прават тој период и се е закажано, ние лани уште февруари-март, закажавме за во мај, и не знам како би организирале.
На ниво на класови можеби би било најразумно да биде и да нема мешање многу луѓе ама кој знае како ќе биде во август