Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус-матуранти 2020

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Sweetlove_0312, 18 март 2020.

1. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    На факултетите каде што нема да има приемен - да. А во врска со приемни, барајте да ви кажат со време, и материјали каде да најдете, и кога ќе се полага и сл.

2. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Оваа година уписите треба да се порано за да се види бројот на пријавени

На Kimberly11, Ladyy*, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Коечно и ова се реши како ќе оди.
    Се уредуваат уписите на високообразовните установи! - оваа изјава значи дека се во тек уписите за факултетите или ќе не известуваат за секакви информации за ова?

На Kimberly11, Ladyy*, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sweetlove_0312

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Јас кога ја слушнав оваа официјална одлука многу ми беше несватливо па дури и смешно да нема матура. Многу се возбудив, а истовремено многу се збунив дека не очекував ваква одлука. Ама и покрај тоа верував дека се почитуваат одлуките дадени од ВМРО и СДСМ а најмногу од Заев па затоа си поврзав дека ја кажаа таа одлука.
    Затоа многу прашања ми се вртат во глава сега. Ама постепено ќе разберам, а за славење предлагаме ние кај нашата гимназија да се одвива во август заедно со парада и со доделување дипломите.

На Marija_Magdalena, idktbh и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  5. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    Па и може да се изведе тоа, уписите беа доцна поради што се чекаа резултати од матура.

На Glowy, __cataleya___ и queen19 им се допаѓа ова.
  6. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    А како ќе се селектираат студентите, ако пример примаат 100 души, а се запишат над 100 со 5.00?

На Pixi5, Leviosa2503 и marija305 им се допаѓа ова.
  7. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.515
    Допаѓања:
    17.526
    Зошто уште се натегате не ми јасно ако е донесена одлука како ќе биде, значи донесена подразбира изгласана од тие што треба, и одобрена од истите. Нема ништо да се смени.
    Дечурлиите ги разбирам што се засегнати, ама другите...

Супер ќе биде, ќе се пополнат сите места, секој ќе може барем да проба да дојде до диплома. Глупо, сакато, неписмено од една страна, и тие што заслужуваат од друга. Ама пошто првите се многубројни, ќе завземат повеќе места од тие што ќе пробаат да запишат и завршат што сакаат, оти нема да има ни приемни... бонбона. :clap:
    После ќе има пола кадарни и не кадарни, живела ла македоња.

На sj *O*, Stephen Amell, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ќе влезат само 100. Другите адиос, ќе си бараат друг факултет.

На queen19 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  9. Sweetlove_0312

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Веројатно според тоа кој е со најможен добар успех. Тој што е со помал успех и да му фали некој поен за да е 5.00 просек него го отфрлаат.

На queen19 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  10. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    па тогаш нека бараат матурантиве приемен, така не е фер воопшто, да не влезеш бидејќи некој на среќа се погодил над тебе на листа...

На sj *O*, idktbh и Pixi5 им се допаѓа ова.
  11. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Нема да е така сигурно истово е и во средни школи по Скопје кај се исполни квотата приемен

На Glowy, ElenaOfRivendell и Ladyy* им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Рече министерот на прес конференција дека каде што има потреба ќе се спроведат приемни и ќе се прими ограничен број студенти.
    Како што имало оваа година во средните Панче Караѓозов и во Орце Николов пошо све 5.00 аплицираа и не можеа да ги селектираат.

На Moon.Girl, BlackMistery, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ама ако факултетот има квота 100 студенти, а се пријават 300? И да има приемен, пак нема да ги запишат сите 300 зашто нема капацитет.

На Just.do.it, ElenaOfRivendell и Pixi5 им се допаѓа ова.
  14. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Мислам дека никаде не кажав дека сите ќе ги запишат може грешно си ме разбрала

15. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    Дада знам, другар мој од Финки полагаше, за кај мене кажував.

На queen19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Така те сфатив. Мислеше сите 300 да полагаат приемен и првите 100 најдобри да влезат? Ако така, да. И пореално би било од матура ваљда.

На sj *O*, Glowy, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Мене ич не ми е проблем ако треба да се запишат 100 и се запишат 90 да си ја пробаат среќата и 10 кои се амбициозни и сакаат да учат. Нели до вчера ни кажувавте да си гледаме само за себе? Ќе фати врски некој/а кај еден професор, кај двајца ама не и кај сите тоа просто е невозможно еве и во средно има некој му пишуваат оценки по некој предмет заради пријателство ама не сите предмети. Лично познавам другарка која не сака да учи а директорката и е роднина па сите оценки и се по заслуга 3,4,5 таа самата не сака да се труди така и на факултет кој си учи ќе успее кој не негов проблем

На CindyAnn, Ladyy*, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Не знам зошто толку ви е битна матура. На секој треба да се даде шанса да се покаже мислам секој заслужува па ако си ја прокоцка негова загуба. Што корист имам ја од македонски и англиски оценка на факултет па таа да влијае дали ја ќе влезам во државна квота?

На CindyAnn, sj *O*, Ladyy* и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Дечки ве читам и ви се чудам. Посебно оние од матурантите. И да, и јас сум матурантка и искрено не ми е многу мило што е откажана матурата, бидејќи ја спремам од февруари. Е сега за приемни, се лажете дека ќе се запишеме со успех од 4те години. Можеби на оние факултети кај што има малку студенти да, ама како што планирам јас на медицински сигурно нема. И се нервирам сега пошо веќе речиси спремна матура ќе ја фрлам во вода и почнувам од наредна или понаредна седмица да учам хемија и биологија за приемен. А искрено знам дека така ќе е потешко бидејќи бев средно медицинско, а ние учиме биологија и хемија од различни книги од гимназиските според кои се прави приемен. Јас за неколку месеци ќе се обидам некако да научам 4 години од 2 предмета за гимназиско образование и сепак пред мене ќе има предност тој со повеќе врски или тој што никогаш не влегол во болница со пациент ама нема врска, тој е бил гимназија и е според негови книги правен приемниот.
    Тоа колку има што се радуваат па и уште инаетат со другите поради тоа што ова укинување е за нив радост, само докажува колку во генерацијата не се биле ученици за државна матура да положат искрено, а сепак ја запишале. Тажно.

На темјанушка, Harper, Nausicaa и 12 други им се допаѓа ова.
  20. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Жално или не тоа е. Инаку за приемен ти гарантирам дека темите ќе бидат исти од матура ако си спремала некој предмет во зависност од факултет не ти менува ништо
    Ја зашто не учев? Знаев дека нема да има матура

На Kenny, CindyAnn, Ladyy* и 1 друга личност им се допаѓа ова.