Медицинско, за сестра бев.. Ти? Не ни пратија во средно пдф, на сега мислев, затоа како предлог дадов.
Зошто да не полагате матура? Што правите моментално дома? Не сте во школо две недели нема да бидите и уште два месеци, ама вие 95 % од материјалот за матура го имате поминато. Концентрирајте се на овие 95% што ги знаете, не на тие 5 што не ги знаете, оти дури и да не ги научите тие 5% матурата ќе ја положите.
Од кај е ова за министеров информацијава? Сабајле на Канал 5 баш ме изнервира како решително збори за матура, а нема појма за прецизен датум на полагање
Па нели се сеќававте па само сте повториле па лесна ви била матура? Јас сум всушност против откажување на матурата како што се имам изјаснето претходно во темава, ама вашите причини за тој аргумент се исто толку смешни колку на оние матуранти на кои им е до тоа што полесно да минат по средно.
Вие наместо да не поддржите затоа што сте поминале низ тоа и знаете уствари колку е само тоа безвезе се спротиставувате..
Цитирај го мојот дел кај што имам кажано "се сеќавам што сум учела пред 4 години". Кажав дека и јас не сум се сеќавала на материјалот, но седнав и го научив. Прашањата од делата воопшто не беа тешки, ама мора да ги имате прочитано сите дела. И не сме ние против вас, само кажуваме наместо собирање петиции за откажување на матурата, седнете и научете го материјалот. Тргнете го некоја книжара, можеби ги имаат материјалите. Еве книжарницата во мојот град е отворена.
Добро немате слушнато за прирачници? Јас кога бев матурант ни кажаа уште у декември да си купиме прирачници. Зошто се правите како за се' прв пат да слушате? Кај живеете?
Не можете само на тоа да се крстите.. Ќе си идете у книжара ќе си побарате прирачници, а за препишување секако ќе може по нешто да се препише