Како разликувате подметнат од неподметнат вирус, баш ме интересира? Или сите се подметнати? И бактерии да не ни подметнуваат? Еве баш скоро читав последниве неколку години откриени се десетици нови животни меѓу кои голем број на риби и други морски животни. Па сигурно не мислите дека и животни произведуваат во лабораторија? Или сеа вирус и животно не е исто. Едит - вирус не мутира така како што замислувате кај едно макроскопско животно. Не викам дека сте глупи ама не бидете од типот клавет СИДА во портокал
Подметнат вирус е кога на некој намерно ќе му се искиваш у чинијата храна а неподметнат е кога вадејќи ги цигарите од џеб ќе ти испадне вирусот па после го бараш и не можеш да го најдеш...
Ја викам може Заев отишол у Кина, го турил вирусот у лилјакот, па испланирал све од почекот како ќе дојде тука вирусот, знаеш да не испадне сумњиво ако од тука почне и на крај све ова само за да одложи избори. Итар чоек.
Научно истражување со научни факти за зошто вирусот не е развиен во лабораторија, со истражувања, со докажувања со сВе. https://www.nature.com/articles/s41...9pJrDfJU82orLvejChmJj4seEQHvsj6UW4XUerGuEV0r4 Приказна за истражувачката што работела на детектирање и класифицирање на вирусов https://www.scientificamerican.com/...n-viruses-from-sars-to-the-new-coronavirus1//
Пореално за вистинските причини За оние кои не разбираат англиски: текстот од октомври 2007 издаден од Здружението на американските микробиолози вели дека присуството на вирусот кај лилјаците во комбинација со прехрамбената навика во јужна Кина да се јадат егзотични цицачи, претставува временска бомба.
Мене многу ме интересира дали после ова Кинезите ќе продолжат да јадат вакви бљувотини?! Ако да,нек земе некој да ги збрише како нација,и онака изгледа не им се живее.
А не размислуваш дека и од месото кое ние го конзумираме(зашто тоа е прифатливо)исто постои можност за различни зарази?
Биолошка војна која нема врска со јадење бљувотини. Во книгата “The eye of darkness” објавена во 1981 год претцизно е објаснета појавата на коронавирусот и каде најпрво ќе се појави. Многу добра книга! П.С низ светов се шири паника,ок не велам да не се ствара паника но и тоа со усул треба. Се споделуваат слики од сандаци као во Италија еве колку изумреле од коронавирусот а тоа да ти биле стари слики од сандаци во кои лежат изгинати афрички емигранти Пропаганда ! https://www.euractiv.com/section/ju...ut-italy-on-track-for-sombre-migrant-records/ https://photos.com/featured/hundred...e-coastline-of-lampedusa-tullio-m-puglia.html Познати ви се сликиве? Не велам дека нема мртви но изгледа како некој да ги пумпа бројкиве. Ќе се води трета светска војна без оружја наредниве неколку год.
@daylight во текст што вчера го објавив за кинеската "жена-лилјак" пишува дека има дури до 5000 врсти коронавирус кои живеат во лилјаци. Сензационален ти е малку документот ама не и тотално релевантен. Не мора да значи дека се зборува за истиот вирус, и не е само еден таков вирус. Среќа што до сега не сме налетале на високозаразен и високосмртоносен вирус, ама ако "чепкаме" кај што не ни е местото и си играме со природата, кај и да е шќе не снајде и полошо од овој што сега го имаме.
Според мене причината за коронавирусот може да се човечки неразмислувања и не водење на нивната хигиена. Мислам дека се случува баш на такви места, односно на тие луѓе кои што се најмногу не грижливи за хигиената. Што мислите за ова? Мислев пред некое време дека е измислена како Птичји грип, Свински грип така и ова. Ама овие вестиве ме премислуваат и ме прават се повеќе да се грижам за себе си.
http://ohridsky.com/2020/03/20/Виде...LJkZQcI8zH11Wytdeugjyhh7pOyYJGmNNqxyUueB2nBbA Вирусот е природна појава,не фармацевтска игра,пореметување во екосистемот. За сите оние кои веруваат во теории на заговор,нека го изгледаат видеово.
Краткото предавање на Бил Гејтс во кое уште 2015 година предупредува дека светскиот здравствен систем е ранлив во случај на пандемија и дека е потребно да се зајакне и дека тоа би чинело релативно малку пари во однос на можната штета врз светската економија доколку тоа не се направи:
Еден обичен грип мутира со тек на време , не па Коронавирусите . Последниот вирус од типот на КВ - САРС се појавил во 2003/2004 , од тогаш до сега има скоро 20 години . Секако дека може да е истиот тип на вирус , ама мутиран . Не верувам дека намерно е пуштен , бидејќи ако беше така , оштетена ќе беше само Кина ( и јас слушав некои теории дека заради брзиот раст на економско , индустриско и технолошко ниво на Кина , вирусот е намерно пуштен од В . Британија ) а не цел свет .
Се работи на тоа Кина да го изгуби личниот интегритет,економијата да згасне. Се изборија со коронавирусот,си добија нов предизвик,hantavirus кој ќе стигне и кај нас само малку подоцна. Веќе има една жртва од хантавирус во Кина. Ќе има голема чистка годинава.
За змијата и глувците ти е жал, а за свињата и останати животни кои се јадат, проверени поточно не ти е жал...
Џабе пишам не разбираш што сакав да кажам и нема да се објаснувам. Од цело напишано тоа го извлече заклучок, за што ми е жал а за што не. После Америка го пуштила вирусот.