Јас ниту сум спомнала дека Америка го пуштила вирусот, тоа кажи на тие што велат. А за другото секој со свое мислење.
да ќе беше само кина ако кинезиве не одеа на работа во Македонија Германија Италија .... Ако не низ цел ги има низ пола свет. Луѓе нонстоп се во движ во патуваење. Така и се рашири вирусот. Кај нас дојде со патници кои дојдоа од Италија колку што се сеќавам во спротивно немаше ни да дојде вирусов.
Па нели се преземаа мерки за заштита , барем кај нив имаше периодот кога се појави кај нас вирусот . Проблемот е што многу луѓе не кажуваат дека биле во одредени места каде што е ризично , затоа и се шири вирусот како луд . Читав за музичарите што беа сместени во Криволак , сакале да излажат за тоа каде точно биле .
Maz mi bese vo domasna izolacija nemase mrdnato od kukata.... Idese sekoj den policija vo vreme koa oni sakaat.... Imavme komsii vo izolacija bukvalno si idea setaa naokulu... Iako ne se zaboleni ja neznam kaj im e sovesta
Полу-лажна вест. Изворно, името е сосема поинакво: Gorki-400. https://www.reuters.com/article/uk-...d-the-coronavirus-2019-outbreak-idUSKCN20M19I
А што е сега ова со 5G мрежата? Наводно има изјави дека птиците не се однесувале нормално. И дека Коронава е намерно пуштена за да се седи дома,да се испита нејзиното влијание?Да се приберат луѓето внатре. Што нема да прочитам. А баш пред неколку месеци се зборуваше дека ова ќе се случи,сега ми се навраќаат некои постови,колумни...чудни случајности и поклопувања,не знам во што да верувам.
Пред да кажеш за нешто глупост треба тоа нешто да го разбираш и да знаеш како функционира. Не само да кажеш знам тоа е интернет мрежа ова вирус како може тоа да е поврзано и чао. Не е тоа така.
Од 5G.Прво влијае на птиците и инсектите. Веќе има изјави за луѓе кои го приметиле тоа.Неконтролирано летање и паѓање... Короната е за нас наменета,за да го намали бројот на луѓето,а остатокот да се прибере внатре... Ова навестување го читав некаде лани,есента а сега тоа ни се случува. Се ежам...
https://infomax.mk/wp/што-се-случува-помор-на-птици-низ-маке/ Ова е едно,а второто ми се изгуби ако го најдам,ќе го постирам... Знам за теории на заговор,ама ете....ми влезе некој црв...
Сакам да слушнам што мислите за вирусов? се изнаслушав муабети разни некои викаат го пуштиле Американците, други Кинезите го пуштиле. Јас мислам дека нема врска со тоа.
Само ќе кажам дека без докази за човечка вмешаност само теоријата дека потекнува од болни лилјаци изгледа веродостојна.
nisto licno ne sfakaj, no ne sum sklona i ne veruvam vo teorii na zagovor dokazano e deka virusot prirono mutiral ne e vestacki , edinstveno sto ete licno ne sum sigurna deka virusot poteknuva od kina (da tamu prvpat go dijagnosticiraa) no vakvi slucai sepak prvpat vo italija se pojavile uste vo noemvri i ne znaele sto go predizvikuva i ne testirale tuku lecele simptomatski, kinezite prvi go otkrija, toa e ona sto znam ...
kako sto pisav i pogore mislam deka virusot pocna od italija (uste vo noemvri imalo slucai no neznaele za sto se raboti, kinezite prvi go otkrija ,no deka e vestacki sigurno ne e
Од љиљаци е секако. Бил вбризган во љиљак од некој кој знаел дека Кинезите конзумираат љиљаци и ќе се заболат. Пуштен е со цел да се одвлече внимание но ситуацијата ескалираше и тие што го направиле во лабараторија не го предвиделе ова.
Не знам со сигурност, но сум наслушнала дека има... Значи се ова е рекла казала,знам не знам,се надевам дека некој има некој поупатен од мене да каже,потврди или демантира...