ne, nema, samo uste pred nekolku meseci ja testiraa vo skopje i vo detski gradinki i nemase nikakvi negativni pojavi, uste togas izjavija
1.Женско сум,ми пишува под аватар. 2.Кинезите имаат лоша исхрана,сешто јадат.Поради тоа ја пуштија теоријата дека некој Кинез изел болен лилјак и ете го ширењето. 3.Има посебна тема за потеклото на вирусов. Ете,префрлени се мислењата.
izvini po slikata mislev masko si da jadat svastasto nam moze ni izgleda cudno noi tuka se jade svasta , zar ne se gadni polzavi, zabi a gi jadat i drugo ne mora da bide izeden za da se zarazi, moze i od dopir so izmet, razni izlacuvanja od zaboleni liljaci ne sum strucna no ne tvrdam nesto sto realno nikoj tocno ne potvrdil, samo sumnjaat i teorii se i pretpostavki patemod svinja nema pogadno zivotno a i kaj nas mnogumina go jadat poluzivo
Има и други членки со машко на слика,и машки членови со женско на слика,па затоа глеј што дали пишува пол под слика. Инаку,поради лоша исхрана,имунитетот опаѓа.Оваа теорија изгледа најверодостојна. Нема докази дека е излезен од лабораторија. А,5G мрежата е развиена во 2018,па тестирана и пуштена во некои земји во рана и средна 2019. Ковид-19 се појавил на крај на ноември,почеток на декември 2019. Поврзувањето на едното со другото е смешно.
da toa i jas pisav deka virusot vo nikoj slucaj ne e vestacki tuku priroden, a toa so 5G mrezata pisav deka e glupost , jas ne sum del od tie sto veruvaat vo teorii na zagovori , takvi teorii moze da se napravat za se i sesto e tretoto za zal ni nie ko drzava ne moze da se pofalime so dobra ishrana, bar poveketo vo koi spagam i jas , ine samo kaj nas tuku taka e vo cel svet, koj kolku e vo moznost tolku.
Хибридна војна. Америка и Англија се обидоа да ја турнат Кина економски, бидеќи Кина е светска сила. Зошто Америка го турна Хуавеи? Бидеќи кинезите готови беа да го заминат Ејпл и први во развивање на 5Г. Е сега, вирусот беше пуштен во Кина, кинески доктор во декември изјавил јавно дека ќе има пандемија, вирус кој ги напаѓа белите дробови. Истиот тој доктор е ликвидиран од Комунистичката партија на Кина за да не зборува. Кина направи се за вирусот да излези од контрола, го рашири ширум светот за атакт на тоа што им го пуштија, но кинезите се справија бидеќи се далеку пооспремни, сега дури и на останатите им помагаат. Кај секој свесен човек не поминува теоријата дека од тоа шо јаделе љиљаци. Сами видете, Вирусов се активира во град кој е најмногу технолошки развиен.
Некаде прочитав тврдење дека овој вирус бил пуштен за да се наштети на фармацевтската индустрија бидејќи најчесто умираат луѓе кој се болни односно кој веќе имаат некоја болест и конзумираат лекови. Ама тоа е само тврдење и не мора да значи дека е точно и сега некој ќе пише секој што сака може да тврди. Ама има некоја логика каква таква.
Многу верувате во теории на заговор. Повеќе веруваш на белетристика отколку на научно издржани статии. Некако обратна слика добив, Кина се избори со вирусот, сега економски ќе се издигне. Не ти држи вода дека сакале Кина да ја уништат. Хантавирусот не се пренесува од човек на човек.
mi se cini deka izvrtuvas ona sto se pisuva po portalite toj doktorot (profesor, dokolku za istiot zboruvas) otkako se pojavi i bese dijagnosticiran virusot na negovite studenti im pratil poraki i gi gi ivestil dekka se pojavil nov virus koj lesno se siri i da se pazat a nedeka ke ima pandmija. da go pritvorile (kinezite moze mislele deka ke moze da skrijat od svetot) i ne e likvidiran tuku umrel od korona virusot a sespravija zosto se disciplinirani ko narod a i daleku poopremeni no deka pomagaat kako sto se pretstavuvaat e laga ..pred malku citav deka najgolemiot del od ona sto demek e donacija vsusnost go naplatuvat zarazlika od amerika ieu koja sto ona to pratila e tokmu ona sto e donacija vo prava smisla na zborot druga rabota kakov huavei , nema sansi da zameni ..pr jas imav edvaj sobrav pari da kupam telefon kupivod najeftinite y5 kamerata za eden mesec se rasipa (ne samo kaj mene tuku i kaj drugi ) i postepeno slabeese , pocna da ne se ni slusa koga zboruvas za skroz da crkne a nema ni edna godina , gledav kaj edno dete si kupilo huavei i toa skap so demk 48 mp kamera.,kamerata jas kako totalen laik tvrdam deka e katastrofa ..nema sansi da zamenat nekoj , gi soprea zatoa sto prisluskuvaat i sobirat podatci a toa nikoj ne go saka deka e svetska sila e no kvalitetot e 0, citav deka nekoi vakcini sto donirale se potpolno neupotreblivi t.e ne deluvaat , nakratko ovie teorii se cista glupost i nisto poveke od glupost
Делумно точно. Да, нешто донираат, повеќе од 80% од пратките се платени, преплатени. Ама секогаш праќаат пријателски поздрав, демек ние и вашата земја сме пријатели форевер, бла, бла, спасители на светот... Не, хуавеи не продаваат само смартфони, во друго го гледаат медот Ништо од ова не кажува како и зошто се појави вирусов, ептен без фокус е дискусијава. Ај можеби за месец, два, десет, појасно ќе биде.
Кога во една држава ќе се излечи и последниот пациент тогаш се смета дека државата се изборила со вирусот. Во Кина драстично е намален бројот на заболени но сеуште има секој ден барем по 20тина нови заболени а има и нови смртни случаи. Можеби ќе се издигне економски повторно но досегашните економски штети кој ќе ги плати? Притоа многу функционери и влијателни луѓе починаа. Annath,тебе те забележав во мајчинските теми,неколку пати ме советуваше мене а и останатите членови кои имаа прашања за децата,применив неколку твои совети кои делуваа успешно кај моето дете,веројатно си медицинско лице па баш би сакала да подискутираме нешто. Еве да речеме дека верувам во теории на заговор но мора да поставам едно прашање. Кога во една бара оболат многу жаби и многу од нив умираат а претходно беа здрави и те викнат како истражувач и имаш едно прашање кое можеш да го поставиш кое би го избрала од следниве три : 1. Да се истражи жабата за да се утврди нејзиниот генетски склоп ? 2. Да се истражи оваа или онаа жаба за да се утврди дали имаат вирус па го пренесуваат на останатите? 3. Да се истражи водата и дали е нешто фрлено во неа што предизвикало наеднаш сите да оболат за краток временски период? Дали жабите имале генетска болест?Дали жабите имале пренослив вирус ? Или некој им фрлил ддт во водата па принудно се заразиле? Мене првите две прашања ми се апсурдни. Третото е она што мислам дека се случило. Направено е истражување дека после секоја пандемија во последните 150 год доаѓа до голем скок во електрификацијата на Земјата. Во 1917 год дошло до големо уведување на радио бранот широм светот. Кога изложувате било кој биолошки систем на ново електромагнетно поле го труете,некои системи труете а останатите паѓаат во некоја врста хибернација што остануваат живи но повеќе болежливи,живеат но кратко. Во 1968 год после Хонгкошкиот грип,Земјата за прв пат има заштитен слој во Ван Аленовиот појас кој во суштина интегрира со своите зрачења во човечките тела. Подложноста на овие зраци има врска со количината на метал кои ги имаме во своите тела,како мојата шипка што ја имам во левата рака од сообраќајка која треба да ја извадам годинава,небитно. Да скратам,кој град прв беше потполно прекриен со 5g мрежа? Wuhan. Моментално се наоѓаме во егзистенционална криза од која многу ќе се профитира а ќе има и чистка. Извини на долгиот пост,но секако тука сме за да дискутираме,јас сакам секој кој мисли спротивно на ова да ме разубеди со факти,да испадне сево ова теорија на заговор. А да,и Хантавирусот за разлика од ковидот не се пренесува преку респираторниот систем но човечките секрети и крвта од заразен пациент можат да го пренесат вирусот на здрав човек што укажува дека сепак се пренесува на некој начин од човек на човек.
e toa da za nekoj mesec bi trebalo da se razjasni bar malku, sega se e ko vo panika , edni vaka, edni taka
за хантра вирусот пред некој дена гледав на viasat history дека е откриен 1993 год за прв пат во ново Мексико и преносители биле глувци. Пациентите пребрзо умирале. Баш си викам леле ова бетер од корона било. За истиот ден на интернет да прочитам дека некој човек од Кина заболел и умрел од тој вирус.
toj virus hanta se prenesuva ako te grizne ili imas kontakt so izmet , sluz od zaboleno zivotno ne se prenesuva od covek na covek , da gluvci i sote sto spagaat vo dabari ne samo gluvcite i moze da se sluci bilo kade ne samo vo kina
Дали нешто почнува да станува појасно? https://www.radiomof.mk/edvard-snou...na-vlastite-mokj-preku-sobiranje-na-podatoci/ Сноуден е човек кој нешто разбира. Јас сум сведок дека во земјата каде живеам, предлагаат следење на твоето движење, наводно да откријат кај си се заразил. Не знам дали е задолжително или доброволно. Далеку сме од апликации за следење здравје, ама не сме далеку од комплетен сурвелианс. Не дека на некого му е гајле за вакви апстрактни работи, сега е битно да се имаат други права, на пример тестирање за ковид. Фак демокраси, сакаме полициски час. Не тврдам дека затоа се појави ковид, сметам дека погорната ситуација е последица на ковид.
Прашања што ме мачата. 1.Еве од лилјак. Кинезите од секаде јаделе лилјаци па ништо до сега не им било. Од змија. И змии јаделе од секогаш. Од заразен лилјак. Т.е. лилјак изел змија заразена. Колку лилјаци изеле заразена змија баш сега. Плус постоел од ноември во Кина еве. Ако постоел од ноември како не се раширил толку брзо за еден месец туку тек јануари. Во сите други земји за 1 недела +10 000 заболени. 2. Нели напредни сме. Еве измислиле 5г мрежа, за една недела прават летачки автомобили, сами што возат. Како сеуште неможат да дојдат до сознание како е точно настанат вирусов. Како сеуште неможат да го спречат да откријат нешто што ќе го забави. 3. Дали навистина вирусов вреди за целово ова внимание или нешто друго е во прашање. 4. Зошто досега никој нема искочено од лабораториите и да известат нешто за вирусот.уште ли неможат да откријат нешто повеќе. Зборувам не што пишуваат различни е весници. Зборам да искочат еве сзо да пренесат некои подетални информации.
јас за во Кина дента слушнав. За друг случај од тој вирус немам сретнато https://tri.mk/2020/03/30/сарин-а-не-корона-е-причината-за-три-мес/ Еве нешто што најдов денес.