Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус – образование за време на пандемија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од cresa-jagoda, 18 март 2020.

1. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    5.891
    Мене ме мачи тоа што јас имам положено матура а оваа година викаат приемен испит и толку нема дополнителни информации дали тоа важи за нас, дали ни ќе полагаме дали не.... Барем кога носат одлука нека кажат се што е како е.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    5.891
    Матура сите учевме од веќе готови прашања да не имаше некој што ги учи книгите од сите 4ри години?

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    5.891
    Ќе ви кажат вас во 5за12 многу им е гајле. Зар на нашава држава и одговара да има образовани млади?

4. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    325
    Скроз! Ај тоа, туку ни професорите не се замараа да ти објаснуваат. Со некои исклучоци. Јас лично буквално се сама спремав, што од тестови што од книги...и ич не ми е криво, баш ме спреми за на факултет каде си самостален и сам си бркаш се. Еден професор не можеш за оценка да го најдеш, камоли пак да ти го соџвака материјалот.
    Пак ќе кажам, со исклучоци!

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    12.411
    Се виде нивното.
    Дополнителна сесија ќе ни дале.
    Одма после редовната.
    Значи јас ако немам научено за да положам на 10 јуни мислиш ли дека ќе научам за да положам на 22 јуни на пример?
    Мислам смешно ми е до каде дојдовме тоест до каде не донесоа со нивната неажурност.

На Waverly Raven, cresa-jagoda, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    3.592
    Screenshot_20200518-135659_Instagram.jpg

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    12.411
    На злоба му/ѝ се допаѓа ова.
  8. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    3.592
    Не сум се возела со автобус откако почна ситоацијава.

9. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.229
    Не беа деактивирани, да, ама ако те фатеше контрола дека се возиш со студентски билет казнуваа.

10. Sanja R

Sanja R Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
  11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Не знам од кај да почнам, поготово како студент на факултет на кој за да можеш да полагаш испит по некој предмет, задолжително треба да имаш потпис од асистент за иразботени вежби. Ајде еве и да ги скратат вежбите.

По секој предмет предвидени беа 10+ вежби во времетраење од 3-4 часа (некогаш и 5) и тоа да бидат завршени од февруари до мај!!! Значи станува збор за неколку месеци а не 10 дена во јуни, а веќе не се ни трпат температурите надвор. Како ќе работиме во лабораторија затворени со саати, со маски, во простории каде што и зимно време се гушиме и потиме?

Потоа за полагањево, циркуз. Никој сеуште не знае дали ќе бидат колоквиуми, испити, дали ќе има завршни вежби, дали ќе има усно, писмено. Па и згора на се' немаме ни распоред па гледај на гравчиња кога ќе биде твојот термин да полагаш, а сето ова треба да се спроведе за 10 дена. 10 дена.

За превозот веќе па и да не зборам. Дури и тие што сме во Скопје, во 6 саат сабајле се преполни автобусите, и да сакаш да имаш некаква дистанца не е возможно. Па уште со маски, ракавици, смрт.

На marty 0102, Waverly Raven, Saraahh и 10 други им се допаѓа ова.
  12. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    3.592
    Зошто викаат дека студентите барале да се полага физички кога никои не ни сакаше? Тие студенти што барале беа претставниците од УСС. Не сваќам како може да донесат волкава одлука, само со 50 или не знам колку се таму во собрание студенти. Боље да ни дадеа анкета.

Последна измена: 18 мај 2020
    На marty 0102, Leviosa2503, Sanja R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    6.614
    Јас колку што знам голем дел од факултетските студентски собранија си спроведоа анкета, кај нас имаше и се изгласа против онлајн, мнозинството.

А и УСС ако видат дека пример 7/10 факултети се против, го застапуваат тој став. Тие три факултети што се за нека си организираат на ниво на факултет.

На Peperutce1115, Pixi5 и злоба им се допаѓа ова.
  14. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    3.592
    Да имаше таква анкета, али ова со онлајн настава веќе пројде, се случи што се случи сега проблемот е со полагањето и сесијата.

15. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    325
    Да имаше анкета и се изгласа против. И професорите изгласаа против кај мене на факултет.

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.927
    Многу би било нефер да се каже за пет дена ви почнува сесија.Додека завршат состаноците, скоро 1ви ќе биде.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Нас еве по еден предмет ни објаснува денес професорката како ќе се одржува практичниот дел и вика вака и вака и вака треба да направите кај тој препарат за да положите.:drunk:
    Ама само објаснува теоретски
    И утре ќе ми го даде препаратот на испит и јас ко изгубена ќе се чудам што да правам.

И кога слушав коса ми се крена пошто појма немам како ќе ја сфатам вежбата без да видам како се изведува.

Инаку ни зборат и нас во јуни набрзинка ќе одржиме вежби ама колку ќе научиш така, којзнае.

На raww, Hellobeautiful и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    На нашиот институт се случува некогаш и брканица да е во лабораторија, некој појма нема што треба да прави имаме вовед демек 10 мин на почеток, па на некој му фали прибор итн итн па често знаеме да се тркаме и со времето пошо ни на нас, на проф ни асистенти не им се седи 5 саати. И ова во нормални услови. Не можам да замислам што ќе биде сега.

На cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Исто и кај нас.
    Башка што на вежби со микроскоп, асистентот по неколку пати оди од студент на студент да му објасни што гледа, дали го нашол тоа што го бара, како да го препознае. И ова кај 15 студенти по неколку пати за еден препарат само. А сме имале повеќе.

Башка што мора да објасни прво пред почеток

На cresa-jagoda и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  20. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Анкетава ако не се лажам беше спроведена на крај на март-почеток на април и искрено и јас гласав против онлајн полагање како и многу од моите колеги надевајќи се дека во мај веќе ќе се вратиме на факс. Ама little did we know...
    Како и да е, чим веќе беше изгласано уште пред месец, месец ипол факултетите веќе требаа да имаат некаков распоред за начинот на кој ќе се спроведе полагањето. Еден професор кај нас уште во март ни кажа дека неговиот предмет директно ќе се полага на испит и јас знаејќи го тоа си испланирав други предмети за во јуни. Ама еве сега знаејќи пак дека од 1ви дефинитивно ќе започнува сесијата, сеуште немаме никаква информација конкретно за тој предмет а гледам на некои соопштенија од нашиот факултет пишува дека можеби ќе има и колоквиуми. И сега? Да се утепам.

На raww и cresa-jagoda им се допаѓа ова.