Коронавирус – образование за време на пандемија

Discussion in 'Коронавирус' started by cresa-jagoda, Mar 18, 2020.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Физичко или онлајн, сесија МОРА да има.
    Ако и во август продолжи, што?
    Да презапишуваме година?

2. злоба

злоба Популарен член

Ќе се стиснат заби и ќе фаќаме услови, нема друго чаре. И се 6ки нека ми бидат, и просек нека ми пропадне, јас не губа година ради некои си глуперди.

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

И ја сум за тоа дека мора сесија да има.
    Ни се натрупаа предмети, нема веќе време за одложување.
    Онлајн да е ќе е многу подобро ама и да речат физички ќе полагаме ќе си одам јас на полагања.
    Ама ќе има сесија, не верувам да нема, само 5 до 12 може да известат дека онлајн ќе е нешто пример.

4. нина122

нина122 Популарен член

Според закон мора да организираат сесии за полагање.

5. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Мора да има сесија, не е толку едноставно да се укине. А и не би сакала да изгубам година заради ситуацијава. Подобро со 6ки ќе бидам отколку да ни се укине цел семестар.

6. нина122

нина122 Популарен член

Ако се укине цел семестар уствари наместо 8 ќе учиме 9 семестри ама затоа што е летен 10 ќе не фатат или две години плус од тоа што треба бидејќи се брани дипломска во парен семестар.

Glowy likes this.
  7. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Никако поништување на сесијата! Само на наша штета ќе биде

Angie1432 and ElenaOfRivendell like this.
  8. Glowy

Glowy Популарен член

Три сесии за да презапишеш, но не и за да фатиш услов. Во смисла може нема да презапишеш, ама можеш година да изгубиш. Некои предмети важат и повеќе, зависи од факултет и предмет.

Dream-Girl likes this.
  9. Cvetce12345

Cvetce12345 Истакнат член

На тетовскиот универзитет ќе полагаме онлајн . Лошо е само што не известија во последен момент па многу студенти или немаат лаптоп или немаат интернет.
    Сите студенти бараат да ја одложат оваа сесија за неколку дена за сите ученици да имаат можност да полагаат ама никој не обрнува внимание

10. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Не верувам дека има некој што сака цела јунска сесија целосно да се одложи, туку испитите што се предвидени да се полагаат оваа недела на факултет, барем тие да се полагаат онлајн или истите тие да се полагаат во некој термин од 15ти јуни.

11. chocolateheart

chocolateheart Истакнат член

Жал ми е што само нашето усс се бори САМО за испитите да не започнуваат од 7:30 со физичко присуство, туку маалку покасно, наместо за онлајн.

Испитната почнува на 10ти јуни.

Шта речи.

cresa-jagoda and злоба like this.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

На УГД ние ќе полагаме онлајн, завчера ме известија, од понеделник веќе имам еден испит. Ептен ми се погоди, сега да требаше да полагам со физичко присуство немаше да отидам. Покрај ситуацијава со бебе дома и вирус надвор побитно ми е здравјето отколку факултетот. Ниту време имам да седнам да учам, ниту би ризикувала да одам во Штип кога сега е таму главно жариште на вирусот. Баш убаво онлајн ќе полагаме и ќе немаме штета од тоа. И јас би се согласила да добијам и пониски оценки и просек да расипам, само да ги исчистам испитите и побрзо да го терам факултетот. Не ми се оставаат за следни сесии и да ги влечам.

13. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Ако може да прашам на кој факултет студираш, и дали до сега држевте некои вежби, доколку имате такви на вашиот факултет? И не сфатив, ако немаш време за да научиш, како ќе полагаш? Да не ме сфатиш погрешно, не ми е јасно дали доколку полагате онлајн ќе полагате подоцна и ќе имате време да се спремите? Ви одложија ли нешто? Кај нас изгледа нема да одложуваат повеќе..

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Koга веќе ти е дојдено преку таквото од менување ставови, менување датуми и начини на полагање, праќање мејлови по сите професори...
    Eве таман мислев си направив убав распоред, испадна се' ќе биде онлајн и ќе се менуваат и датуми.

15. злоба

злоба Популарен член

Ова ми е цел mood за јуни.

20200606_205021.jpg

16. allaround

allaround Популарен член

Кај нас 90% се закажани онлајн испитите, баш ги гледав распоредите на сите години и по другите смерови исто, има по некој професор со закажан термин со физичко присуство, ама најверојатно до 15 и тие ќе се префрлат онлајн.^_^ Јас најверојатно нема да имам потреба да одам до Скопје, барем Јуни не.

17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Кога ве известија дека ќе се онлајн? 100% е сигурно? Кај нас не попуштаат и сеуште ургираат полагањето да е со физичко присуство од понеделник..

cresa-jagoda likes this.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Засега првата декада ќе биде така, за понатака ќе се види ама сакаат да биде онлајн сѐ, не им се ризикува за физичко.
    Еве понеделник имам испит кој требаше да биде физички, денес ни рекоа ќе биде онлајн.

cresa-jagoda and Hellobeautiful like this.
  19. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

На туризам сум. Вежби правиме онлајн, во word и ги испраќаме на професорот. Немам време да научам сега за повисока оцена. А онлајн полагањето ќе успеам мислам барем за 6ка ако не за повеќе. Материјалот го разгледав кога полагав колoквиуми, голем дел ми е веќе познат, па мислам дека онлајн и со малку знаење би поминала, додека со физичко присуство, испитите кои се полагаат усно ќе ги зафркнев.

Glowy and ElenaOfRivendell like this.
  20. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Ние од Укло веќе почнавме со полагање со задолжително физичко присуство, без разлика од кој град си, од првите колоквиуми ми останаја уште два кои ги полагам од понделеник, па после 5 дена пауза па почнуваме со вторите

Amellie13 and ElenaOfRivendell like this.