Коронавирус – образование за време на пандемија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од cresa-jagoda, 18 март 2020.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Оваа недела имавме 2 полагања онлајн, супер беше, немаше никаков проблем со спроведувањето, задоволна сум јас лично многу, немаше проблем со пуштање на тест, испраќање и слично.

Следната имам еден во амфитеатар испит, еден усно на факс, па ќе видиме како ќе е. Се надевам ќе има придржување до мерките.

На BlackMistery, ElenaOfRivendell и chocolateheart им се допаѓа ова.
  2. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    32.860
    Полагав со физичко присуство и сум задоволна. Се придржуваа сите до мерките :)

На Star_dust, chocolateheart, злоба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    3.717
    Еден другар требаше да полага онлајн, па кога се уклучил професорот ги прашал дали имаат огледало ставено позади нив и скоро никој немал и ги паднал туку така. А ништо не им кажале за огледало!

Последна измена: 25 јуни 2020
    На chocolateheart му/ѝ се допаѓа ова.
  4. chocolateheart

chocolateheart Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    777
    Претеризам, требало барем да им ги каже условите пред полагање.

Јас вчера полагав онлајн усно. Не знаевме на која платформа и одеднаш професорката праќа линк од зоом, а ние на теамс имавме предавања.

Како што имам лаптоп како желка и телефон полн со меморија, се вознемирив дали ќе можам да стигнам да се вклучам. Од пребарувач не можев да се вклучам, како за среееќа лаптопот беше многу брз, ја инсталирав апликацијата и стигнав. (facepalm)

Никакви проблеми немав со конекцијата, си течеше како разговор во живо. И положив, што ми е многу битно. :inlove:

На cresa-jagoda и злоба им се допаѓа ова.
  5. yourfavoritegirl

yourfavoritegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    797
    На мојот факултет се' полагаме онлајн. Во однос на спроведувањето на полагањето од технички аспект се' е супер, нема никакви проблеми ни со конекција, ни со камери и слично, но тежината на испитите е малку поголема за разлика од оние со физичко присуство и времето е пократко, што мене реално ми е проблем бидејќи сакам да се сконцентрирам повеќе.

Ват д фак... зошто?(facepalm)

На nevermet18, cresa-jagoda, злоба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    3.717
    И мојот лаптоп е многу спор едвај функционира. Јас полагав по еден изборен усно и на професорката и се исклучи микрофонот БАШ ВО МОМЕТОТ КОГА МИ ГИ КАЖУВАШЕ ПРАШАЊАТА!(wtf)

7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Досега полагањата ни биле онлајн, од техички аспект се' е во најдобар ред, ретко некој да има проблем со конекција или слично.
    Но од начинот на спроведување не сум задоволна, ама воопшто, никаква контрола, демек ограниченото време е пречка за препис, како да не. 80-90% положеност, кого залажуваме со бројкиве, кога во живо под 50% е, сега со карантинов сите се запнаа да учат? Смешно е, и муабетите дека тој што препишува, препишува и во амфи, од 300 студенти 350 и во амфи препишуваат?
    Знаењето е за нас, ама и незнаењето е.

На nevermet18, chocolateheart, злоба и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    13.871
    Факт е дека се препишува и ќе се препишува на мртво. Еве на пример јас полагам утре онлајн, без камера и микрофон. Професорката праќа линк од тестот на microsoft forms и како шо рече само времето е “пречка” за препишување. Ако е испланирано и за 30’, може некој да препиши.

На chocolateheart и Glowy им се допаѓа ова.
  9. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Тоа го зборувам огромен дел одат на варијанта препис, кога се може, не можам да ги обвинам студентите, искористиле прилика. И да немаш книга фатено, ако некој ти ги слика одговорите, положуваш.

На chocolateheart, yourfavoritegirl и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  10. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    553
    Полагав јас online писмено, поголем хаос не сум видела.... имавме 50 прашања за 30 минути, тестот каснеше преку 15 минути, кога се појави на Teams појавуваше грешка, па ајде конечно почнавме ама во таа збрка не ни видов колку е часот за да знам уште колку време ми е останато, ниту имаше стоперка да одбројува, ниту професорот кажуваше уште колку време е преостанато (иако напомена дека ќе ни кажува). Ако не стиснеш submit до 29та минута, автоматски го паѓаш тестот.

Положив среќа, но сето ова ми дојде стресно и нервозно, особено што беа многу прашања и не знаев дали ќе стигнам да ги решам и размислам сите бидејќи ме бркаше време. Како за прво, воопшто не сум задоволна, можеби подобро ќе беше да имавме прво еден пробен тест, само да видиме како би се одвивало сето тоа и што да очекуваме, ама искрено едвај чекам да полагам на факултет како човек.|(

11. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    3.717
    Screenshot_20200629-132750_Instagram.jpg
    Јас забележувам дека не само кај мене и на другите факултети.

Имам другари на Градежен што ги испопаѓаа по сите предмети. Ги пријавија па да видиме што ќе бидне, а они уверени се дека нема никаква разлика да направи.

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    Згрешија со ова вакво он лајн полагање.
    Секој професор ќе знаеше колку студенти има пријавено за испит..ќе спремеше пример 60 наслови и ќе ги поделеше по студенти, ама не да расксжуваат туку да сработат проект по тој наслов.
    Барем ќе се раз-гуглаа студентите секој по своја тема и ќе научеа збор повеќе за таа област.Па покрај излагањето секој во одереден термин за своја тема ќе одговатжра и на 5 блиц прашања од книгата.

13. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Кај нас пак онлајн све живо и диво положи, и тоа со јаки поени повеќето.. :D:D

На Glowy, Angie1432 и WildMk им се допаѓа ова.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.329
    Кај нас испитите се онлајн усно. Многу студенти сме, ама сме поделени во две декади и иде некако.
    Не се минува баш лесно.

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    Ехеее на ѓаволот дупката ја знаат децата:D
    Го гледаш седи пред тебе седи и одговара усно, ко некој доктор на науки има знаење а тој со бубица во средно уво:D

На Glowy, Pixi5 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  16. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Не беше усно, писмено беше . Сега имаме усно нсредна недела, се надевам дека ќе биде порелевантно. :)

На Glowy и referentka им се допаѓа ова.
  17. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.329
    Море и професорите не пијат нафта. Посебно оние кои се со репутација престроги. Може на сред полагање да му текне да ти каже "потргни си ја косата од увото" или "заврти ја камерата" (во случај ако има излепено листови).
    Испраксирани се на препишување и професоритe :D

На glosipgirl, Waverly Raven, Pixi5 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ова мораат да го решат.
    Јас сум за онлајн настава, ама да биде со истите правила како и да е во училница.
    Секој наставник да предава, тестира и прегледува како што прави и офлајн.

Исто и во основните школи.
    Од 12 наставници, само една им предаваше онлајн, и сите другите на крајот, од ракав истресија оценки.

На Glowy, chocolateheart, Waverly Raven и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Stache

Stache Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    815
    Хаха се смее во ФИНКИ. Секој предмет ми е полагање + проект, не знам како ќе ги завршам (нормално имаш обврски преку семестарот да завршиш вежби кои еве траат веќе цела јунска сесија).

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ха ха ха, се смее во диплома од ФИНКИ. :D

На Stache му/ѝ се допаѓа ова.