Корона тест

Дискусија во 'Коронавирус' започната од poi, 19 јули 2020.

1. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Како што и пиша, нема простор за паника, симптомиве се карактеристични за обична настинка.

2. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Дали некој што патувал во странство може да сподели дали мора да се носи оригиналниот резултат од ПЦР тестот? Или може само да се испринта резултатот што го праќаат на емаил приватните лабаратории? Бидејќи јас Скопје ќе се тестирам, но во друг град живеам и немам време да го чекам оригиналниот резултат на хартија, бидејќи после 8 или 10 часа го даваат. Дали ќе ми го признаат од емаил испринтан? Благодарам

3. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    zdravo testot na majka mi izleze pozitiven i sega e vo izolacija. me interesira kako se regulira otsutvoto od rabota, bidejki raboti vo tekstila kompanija, dali ke se vodi na boluvanje ili ke si zeme cela plata..

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.923
    Допаѓања:
    108.203
    Да можеш, јас во Грција патував и ми го признаа испринтан тестот на граница.
    Јас во Авицена се тестирав :)

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Благодарам :)

6. Rosica_mk

Rosica_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Пред некој ден се тестирав за Корона и резултатот ми испадна позитивен. Немам ама баш никакви симптоми, плус пред неколку недели правев 2 тестови и двата беа негативни. Оттогаш не се мешам со луѓе , седам дома и премногу се пазам , а сепак тестов ми испадна позитивен. Некој да сподели слично искуство

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    А зошто си се тестирала првиот пат ако не се мешаш со никого и седиш дома?

Тие 2 негативни теста од пред неколку недели со овој позитивен немаат врска. Ако се сомневаш во веродостојност на тест повтори тестирање:nod:

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rosica_mk

Rosica_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Се тестирав пред две недели затоа што патував, се тестирав сега за истата причина сега, не барам да ми поставувате прашање зошто? Барам некој да сподели слично мислење, затоа што не верувам во веродостојноста на резултатите.Мислам дека прават голема камуфлажа затоа што на начинот на кој што ме известија , со каснење на резултатите кои не беа ни испринтани кога бев да ги подигнам и без објаснување од нивна страна што треба да направам следно, туку само ми ги фрлија во раце резултатите и ни збор не рекоа. Никој не се ни јави да ме контактира или пак да провери дали сум во изолација , каде и со кого сум се мешала , плус еве 5ти ден немам ама баш никакви симптоми дури се чувствувам подобро од кога било. Друг тест не ми даваат да правам пошто не смеам да излегувам , а дента резултатите наместо попладне, ги добив вечерта касно со што бев оневозможена да правам друг тест. Ако размислиш подобро се беше направено со причина, ниеден со кого сум контактирала и живеам нема никакви симптоми.

Последна измена: 23 октомври 2020
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Мораш да дадеш објаснување ако сакаш помош и мислење!
    Треба да знаеме зошто си се тестирала не да нагаѓаме. Викаш во минативе 2 недели си патувала.? Беше во авион, автобус или сама?
    Штом си патувала има големи шанси тестот да си е веродостоен. Тоа што немаш симптоми ниту си прва ниту последна а и не значи дека нема да ги развиеш во следниве 10 дена зависи кога си се заразила. За контактирањето слушаме секојдневно на вести дека епидемиолозите веќе не контактираат веќе имаат премногу болни за да постигнат (тоа кажуваат самите лекари) и оставаат на свеста на луѓето за жал. Т.е. секој со тебе што контактирал да се изолира сам. Бар од мојава околина луѓе што се заразија го прават тоа освен полиција никој друг не ги контактирал.
    Тестот што си го чекала..ништо чудно на овие бројки не постигнуваат да информираат...тоа е.
    Во една заедница може 1 да биде болен другите не. Сврти ја темава ќе најдеш и тука такви случаи.

Се надевам ти помогнав бар малку за ситуацијава. Нека ти помине со лесно и ти посакувам негативен тест поскоро!

На Butterfly1107 и Glowy им се допаѓа ова.
  10. Rosica_mk

Rosica_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Значи прашањето беше едноставно да секој го разбере. Значи не ми требаат нагаѓања, коментари и слично, имам еден тон стручњаци да се консултирам и напишани текстови да прочитам. Што ми е потребно во ситуацијава е некој со слично или исто искуство како мене во ситуацијава. Благодарам на исцрпниот текст што сте го напишале, ама не ми е баш од помош.

11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Убаво објасни членката погоре, разлистај ја оваа тема и други за коронавирус, ќе забележиш дека има вакви случаи. Нема потреба од ваков дрзок одговор кон неа. А веќе кога пишуваш дека имаш еден тон стручњаци да се консултираш, што воопшто бараш мислења на форум, кои воопшто не ги прифаќаш.

Последна измена: 23 октомври 2020
    На Butterfly1107, bokace1, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Rosica_mk

Rosica_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Znaci ne mi trebaat osudi i pretpostavki od kade sto i kako, kako sto bese vo tekstot pogore. Imate iskustvo da spodelite ili nemate? Ne znam sto ne e jasno. Ako ne , vozdrzete se od nepotrebni kimentari ve molam.

13. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    Можеш да си викнеш екипа дома да те тестира ако ти се даваат пари на приватно.
    Инаку 2 недели од патувањето е идеално време да покажеш позитивен тест. Тоа што немаш симптоми укажува само дека е асимптоматски. Всушност ти си само пренесувач на вирусот. А твоите дома се тестираа?

14. Rosica_mk

Rosica_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Barav da me testiraat doma , prasav po labaratoriive, imaat nekoi uslovi od tipot najmalki 20 lugje da budat za da dojdat ili pak da se obratam kaj maticniot lekar i ona da mi kaze sto ponatamu , taka da sega za sega ne najdov nekoj koj bi me testiraal od doma.
    Inaku jas ke pravev i drug test kako sto pravea moi prijatelki posle eden test pozitiven , vednas napravija test vo druga labaratorija i bese negativen , no problemot e sto mene testot mi go dadoa kasno vecerta i nemase labaratorija sto raboti toa vreme , a sega veke ne smeam da izlezam. Znam deka sum mozela da se zarazam za tie dve nedeli, no vsusnost nacinot na koj bev pretpazliva i ne izlegov od doma od mojot posleden test posle nekoj den od moeto patuvanje me zacuduva mnogu i se somnevam vo verodostojnosta na testovite.

15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Каде најбрзо може да се закаже тестирање и да не е прескапо?

16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.772
    Допаѓања:
    41.777
    Од приватниве Авицена е најевтина колку што знам, а и прави голем број тестови дневно. Пробај кај нив.

А пробај и во ИЈЗ, некој пред неколку дена сподели дека и таму се прават тестирања на приватно со дупло поевтина тарифа.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.157
    Допаѓања:
    124.525
    Никој не бара 20 луѓе
    И за еден доаѓаат и си ја плаќаш домашната посета .

18. Rosica_mk

Rosica_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    So ogled na toa deka sum testirana pozitivna do sega na 3 mesta prasav , rekoa deka ne doagjaat.

19. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Сите одговори се тоа што бараш, начин да ти се помогне. Зашто некој дека може да има идентично искуство какво твоето, па е скоро невозможно. А како си се заразила, тоа уште експерти го истражуваат, рандом луѓе од форум сигурно не знаат. Остани во добро здравје и без симптоми

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Имам едно прашање, недела ми е последен ден од изолацијата кога треба да ме контактираат за втор тест и кој треба да ме контактира? Матичната ја нема, само еднаш е јавена во овие 14 дена и ништо не не има информирано како е протоколот.

Ако има некој овде во скоро што прележал нека ми пише, како изгубена во свемирот се осеќам.