Корона тест

Дискусија во 'Коронавирус' започната од poi, 19 јули 2020.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Знае ли некој брзите тестови кај се прават и дали се закажува ?

2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.888
    За Скопје не.

3. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    963
    Кога има резултат од корона тест? Направен е утрово во центар за јавно здравје.

4. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Дали на некоја и беше препишан и антибиотик Pancef или Tricef одкако ја заврши терапијата со сумамед?

5. Kiki1998

Kiki1998 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Да, мене ми препиша матичната Панцеф, нај веројатно поради тоа што чувствував печење во градите три дена.

6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    IMG_20201103_214800.jpg

7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Здраво, дали некој бил во слична ситуација: Сопругот е со симптоми, се тестираше - позитивен. Јас исто така со симптоми, се тестирав неколку дена после него - негативна. Во меѓувреме јас имам променлива температура до максимум 37.4, повремени мускулни болки, главоболка и омалаксаност. Некој да не бил во слична ситуација? Дали е можно брисот да не е земен добро, или сепак резултатот да покажува дека сум негативна а да го имам вирусот. Малце збунувачки сето ова делува...

8. Kiki1998

Kiki1998 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Можно е тестот да е грешен. Во блиска околина имам два такви случаи, каде сите дома се позитивни, а на еден член(со јаки симптоми) едниот тест му излезе негативен па потоа повторно се има тестирано и е позитивен.

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.151
    Симптомите може да бидат и од настинка, грип или нешто трето. Не се ова ексклузивни симптоми за корона.

На Tajnaotrovna, mariz, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Дали знае некој каде може да се направи приватно тестирање во Битола и дали има разлика во цени/квалитет?

На martty06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Кога двајца членови од семејството пројавуваат симптоми во разлика од неколку денови, големи се шансите да се работи за истото, односно ковид. Ова матичната ми го кажа, и поради таа причина и јас бев тестирана, иако симптомите воопшто не беа типични за вирусов. Испаднавме и двајцата позитивни.

Можно е. На близок му испадна негативен тестот, зарази уште неколку во фамилија, па си провери антитела, и испадна дека и тој прележал. Тестот бил лажно негативен.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.151
    Можно е, не велам не. Ама тоа не важи стриктно за ковид, и грипот е таков.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Муабетот ми беше дека мали се шансите едниот да има ковид, другиот грип. Затоа што и јас имав различни симптоми од маж ми, па ја прашував докторката дали треба воопшто да се тестирам, да не се работи за некоја друга вироза.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Reja

Reja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    63
    И јас правев брз тест и сум негативна со сите симптоми. Се прашувам дали и кај мене станува збор за истото. Се знам каква сум кога имам грип или настинка и знам дека ваква не сум. Температура имам веќе една недела и примам терапија како за позитивна. Бев во строга изолација затоа што имав контакт и со позитивни, сега не знам дали дома уште да пазам или да се ослободам. Ништо веќе не ми е јасно.

15. Kiki1998

Kiki1998 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Мислам дека се додека имаш било каков симптом и неколку дена по престанок на симптомите треба да си внимаваш, сепак примаш терапија како за ковид. И секако консултирај се и со матичниот.

16. Reja

Reja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    63
    Сѐ уште седам дома и не излегувам никаде и не планирам затоа што не верувам во веродостојноста на тестот. Прво добив информација дека не прават, потоа дека само на одредени луѓе па ајде ми средија да се тестирам. Реално не знам какви се овие тестови и во што да верувам.

17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Е навистина сум малер. Вчера бев да се тестирам преку матичен, денес се јавував цел ден зошто резултатите не беа стигнати. Тек во 4 се јавувам ми викаат тестот бил ,,конклузивен,, (може грешам со изразов), битно тестот не е добар треба да се повтори.(facepalm)
    Сестрата ми вика ке те контактираат од Ц Ј З да го повториш тестот. Јас ако чекам на нив догодина ќе ми се јават.
    Матичната ссега не можам да ја добијам.
    Некој совет или искуство?

18. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    49
    Kakov e toj test za korona Sto se kupuval po apteki I bil preku mokraca,,Znae li nekoj
    Doktorot Karadzovski na TV izjavuvase deka ne e relwvanten no na nekoi luge Sto se testirale I'm Dal isti rezultati so PCR test

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    После колку време од првите симптоми, добивте негативен тест?

20. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.708
    Zdravo
    Dali za vlez vo MK treba PCR test? Najdov info na stranata na amerikanskata ambasada vo skopje deka ne treba, isto deka nema 14d karantin pri vlez vo drzavata I deka site Covid 19 merki se ukinati na 15 juli. Trebalo samo pri vlez od Kosovo, Srbija, Crna Gora I Bosna. Ne mozam da najdam nisto info na stranata na MVR I Ministerstvo za zdrastvo