До 10 ноември треба после ќе има официјална одлука дека не треба. Така ни кажаа во мнр кога прашувавме,пред една недела
Каде се најефтини тестови за Covid-19 на приватно?, може ли да ми каже некој, бидејќи матичната не сака да не прати да се тестираме, а мајка ми е веќепозитивна, татко ми веќе има развиено симптоми.
Дали на некој му се случило да е позитивен повеќе од месец и пол од појава на симптоми? После месец и пол (повеќе од 40 дена) од појава на првите симптоми и првиот позитивен тест, направив нов PCR и повторно излезе позитивен. Дополнително направив серолошки тест и ги имам 2-те антитела, IgG=1,40 и IgM=1,37.
ПОМОШ!! Вејќе една недела сум со симптоми на ковид, испитав крв и земам терапија која ми ја препиша матичниот лекар. Една недела сум во изолација, по препорака на матичниот, НЕМАМ ТЕСТ направено, нема термини!!! Матичниот ми вели седи дома уште една недела, јас немам тест, незнам на што сум, како да најдам термин да се тестирам ?? ПОМОШ
Ако имаш средства оди приватно. Ако си била во контакт очигледно штом имаш симптоми си позитивна и ти. Термин треба матичниот да најде. Ако ти е подобро следи ги препораките на матичниот седи уште една недела дома, немора тест да правиш
Jas na 13.11 dobiv pozitiven test,dosega ni resenie mi ima stasani ni nisto..gi kontaktirav vo dzi mi vikaat cekaj,ce ti stasa...moze i karantinot da mi pomini,a resenie da ne mi stasa ko sho trgnalo..
Здраво, дали некој знае Институт за јавно здравје работи утре или не? Сакам да се тестирам па затоа прашувам..