Нене не се тестирав зошто ми рекоа 3600, ние ме 5 души дома и во рок од 2 дена сите добивме симптоми а доколку сме позитивни поради решение ни е потребен тест на сите, тпа е 300е што реално е премногу. Ќе се распрашам повторно ама не знам каде, таму бев и таму ни кажаа цена Едит: цел ден пробувам да ги добијам на тел за да имам снимен разговор не ми креваат...
Не качиле цена само што ги добив, и ми кажаа 1850, така да или сестрата која ми даде информација не била довочно запознаема(што не верубам) или сакала да ми наплати како тест за патување иако напоменав дека се работи за тестирање поради симптоми. Така да еве информација за сите, напоменете си убаво ако треба и неколку пати дека НЕ Ви е за патување. Можеби работава е ако помине помине
Инаку веке бев позитивна, сега само контрола, на работа ни бараат, чисто евиденција, па направив оној брз/антиген
Јасно. Со оглед на тоа што брзиот (и пцр) тест детектираат само актуелна инфекција, она што ти го пиша значи дека брзиот антиген тест не може да детектира мината инфекција. Значи, тоа што тој е негативен не ја исклучува можноста дека во блиско минато си била позитивна.
Ахам..баш како што помислив,значи негативна сум (така стои како статус) а забелешката (тоа што прашувам) е дека сум имала,што е точно
Svekrvami pred 8 dena imase bolku vo grbot silni,bolki vo nozete i potoa i protece nosot,narednite 5 dena nemase nisto pa vo ponedelnikot izgumi miriz i vkus,doktorkata rece prvo test preku krv,i rezultatot iskoci vaka,dali nekoj znae da go procita,dodeka cekame da ni kaze doktorkata
Значи дека не се пронајдени анти-тела кон SARS-CoV2, според добиените резултати се исклучува постоење инфекција или има друга можност, вирусот да е во тек на инкубација, па се уште не може да се детектира постоење на анти-тела.