Здраво, ми треба информација за Битола. Каде се наоѓа Месната заедница Панде Кајзерот во Битола, каде што се прават брзите тестови? На интернет пишува во близина на ЦЈЗ, но ако знае некој каде поточно се наоѓа објектот?
Брзите тестови за колку време даваат резултати, на нет прочитав за 15 минути, точно е? И дали ги кажуваат одма, или после доктор ти се јавува?
На државно немам искуство, на приватно во Битола, личноста тестирана во 10 наутро резултатите ги подигна во 13 часот, кога и и' беше кажано да ги подигне.
Ми спомнаа дека ако правиш операција на приватно, ковид тестот нема да ти биде бесплатен бидејќи не одиш на операција во државна клиника, така да плати си го на приватно. Значи морам операцијата на приватно да ја правам, еден куп пари е, и на целата мака, и ковид тестови и тоа два на приватно. Знае некој колку е точно ова дури отидам на доктор?
Девојки, може да ми кажете каде може да се направи брз пцр тест, резултати за неколку часа да има, и колку е цената? Многу ми е важно, утре треба да се направи тестот.
Во Скопје би требало да може во Авицена, Биотек, Жан, Систина... ама не сум сигурен за Ск, нека ти каже некој со искуства. Ако мислиш на рапид тест, резултатите се за час до два. Нормален ПЦР минимум 8 часа би требало.
@Ahoy Фала ти Ние се снајдовме во меѓувреме, испоѕвоневме сегде и на крај изборот падна за Систина, ни рекоа тестирање во 8 сабајле а резултати во 8 вечер, може малку подоцна. Ама не е проблем зошто вечерно време ќе патува снаа ми.
Ne si nositel,imas prelezano korona i imas antitela IgM vo tekot na naredniot mesec treba da dojde do 0,a IgG da se zgolemi Posle kolku vreme od koronata gi napravi antitelata?
После 20 дена откако сестра ми излезе позитивна. Јас немав симптоми воопшто. Според вредноста на игг треба да сум прележано корона многу порано нели? Аман игм ме збуни.
Нема зошто да те збуни ИГМ! Игг ти јави дека имаш антитела а ИГМ дека уште е присутен вирусот во тебе но има изгубено концентрација и веќе не си преносител направи за 1 недела ќе ти биде во нормала.. не може одма ИГМ да спадне на 0 секој вирус после инфекција си остава трага во организмот зависи кој каде
Realno nema potreba da pravis zasto ne si prenositel,no dokolku tebe ti e na misla togas poftori za 1 mesec,no so sostojbata na IgG ti si zastitena pa duri i mozes da daruvas krna plazma
Супер. Фала ви @kukla21 @INEEDLOVE Само незнам зошто татко ми го избрза една докторка да направи после 10 дена (имаше само еден ден симптоми), но излезе дека нема антитела. @INEEDLOVE што се случува ако е прерано? Се разбираш во овие работи?