Не знам за Жан. Престанаа мислам. Ремедика прават. 2800. А имаше и таму некоја, во Гевгелија која прави.
Се вакцинирав со фајзер, сакам да му испитам на син ми антитела, 8 месеци е на доење сме, некој друг вакво искуство?
Зошто би испитувала на бебенце антитела? Од радозналост ли? Најздравје нека ти е вакцината, дур го доиш можно е да има заштита ама нема да биде трајна те можно е да има дури е на доење, сепак е 8 месеци и не му е главна храна млекото и тешко дека ќе покаже на крвна слика. Антителата што ги штитат бебињата преку млекото не се имун одговор на бебињата, слично е и со други вируси ако мајката има антитела можно е да биде заштитено до кај 9 месеци после не.
Не ми текнува како беше. Пробав и на гугл. Не ми излегува. Знам само дека СинЛаб ги обработуваше. Ако знае некој од таму нека каже. @Bubce38
Дали некој има информација ќе летам со визз за швајцарија кој пср тест го важат на аердром? Дали може и во Ремедика во Струмица?
Дали PCR тестот направен во Центар за јавно здравје е признаен за во странство? Или конкретно Франција? Мене ми рекоа на тестот не пишувало PCR и правеле проблеми незнам дали е вистина? Некој сигурна информација? @Ahoy
Не сум сигурен, најдобро да се јавиш и прашаш или да ги почекаш зелените пасоши сега за некој ден, не знам кога патуваш, па ќе бидеш најсигурна
Абе за во друг град затоа ми е...или дали во Биотек или на друго место даваат брзо резултати...за другарка ми е а скопје ќе е само околу 20 часа За брзо патување, за недела ми е
Јас бев околу 11 сабајле, во 18 ми фојде резултат на маил. Значи, резултат на мк, на англиски и сертификати на англиски и германски.
На аеродром прават Жан Митрев, иако се поскапи. Нека види дали може со рапид, Холандија пример може, така е подобра варијатна, Жан исто работат рапид на аеродром
Фала ти ќе пренесам информација. Знам и го кажав и тоа ама ми рече не, Франција барала PCR, не можело со тоа од Жан митрев.
Здраво дечки имам прашање. Во државна каде се прави тестирањето? Некој да ми објасни или нешто адреса за со навигација да се снајдам? Фала однапред.