За колку време ги праќаат резултатите од ИЈЗ? Сабајле во 8:15 имав термин се тестирав, сеуште немаат пратено резултати кај матичен.
А дали се закажува,или може така да отидам.ќ за приватно. И од колку до колку..телефон еден најдов но не се дпостапни изгледа е исклучен
Дали со PCR тест од државно може да се патува (прашувам за летување во Грција ме интересира) И дали некој знае кај е најевтин да се направа низ приватниве?
Najeftin e na Institut za javno zdravje, toa e vo sklop na klinicki, karsi mikrobiologija,jas bev okolu 10 i 30 casot, bez zakazuvanje,nemase guzva odma mi zemaa,ke te prasaat dali ti e za patuvanje (mene za vo bolnica priem mi bese). 1850 denari cini
Повторно јас За патување PCR тест знам дека има рок и не треба да е постар од 72 часа мислам. Но дали истото важи и за тестот за антитела.Дали при секое патување треба нов или тој е траен.
Жан Митрев го даваат многу брзо ако си платиш повеќе, 200€ на аеродром мислам Инаку претпоставувам Биотек е најбрза, а рапид има во сите лаборатории.
Ама не било каков рапид, сертифициран требало https://ec.europa.eu/health/sites/d...response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf Уште да научам каде каков прават
Дали за Шпанија треба да си вакциниран или можеш и со приложен негативен тест? Не можам да најдам инфо
Жан Митрев работат на аеродром рапид, специјално за патувања, претпоставувам дека може @SelenaGomez Шпанија може со било која вакцина.
Каде е најевтино да се направи брз тест? И има ли некои фамилијарни пакети како лани? Да биде поевтино ако се тестираме 3-4ца? За патување прашувам. Многу сум бесна оти бугариве пуштаат со доказ за позитивен Pcr стар до 6 месеци, а не признаваат тест за антитетла...никаква логика!
Биотек ако прават двајца пакет по 1800 ден е еден пцр , за повеќе нема промена на цената и јас тоа прашував...
Па нели брзите тестови се по 1000? Ова не ли ми е поисплатливо? Плус мислев ако има негде и попуст на овие ако правиме сите тројца заедно (еве изгледа за најмалото дете нема да ни бараат).