Здраво девојки денеска се породив со втората бременост царски рез. Но имам лет за во јуни 2022 година за Пекинг (Кина) денес утринава кога се освестив од операцијата на меил ми стигнала порака за ако одам Кина таму ќе ми направеле анални брис за утврдување дали сум + или - на корона. Пишуваше и дека вакцината не била доволна причина за влез во Кина. Целиот меил во продолжение: (Почитувана г-ѓа Анита.Ве известуваме дека за влез во Република Кина не е доволно само вакцината за COVID-19, кога ќе бидите на аеродромот ќе има претпоставено лице кое што ќе ве одведе да ви направат анални брис за присуство или отсуство на COVID-19. Ви благодариме за разбирањето. Министерството за здравствени работи на Република Кина.) Преведуван е на Google translate бидејќи незнам англиски јазик, и незнам колку е точен преводот. Прашањето ми беше: Бидејќи во МКД нема такви анални брисеви за корона, дали некоја од вас има правено таков тест, доколку има дали е болно и слично? Ви благодарам однапред.
Да, прават кинезите, мислам дека Јапонија реагираше да не прават анални тестови во Кина. Зошто, како, не знам. Ама постојат. Едит: Да е живо и здраво детенцето
Прават...не верувам да е болно Ама дај стај го тој дел со анален брис тука на англиски да видиме дали е тоа тоа.. Гугл транслејт не е мн меродавен
Благодарам и вие да сте ми живи и здрави. P.s.Трето дете е со првата бременост имам две близнаци машко и женско.
Мене ми звучи болно самата помисла да ми стават нешто во анусот Мада да биде охрабрувачки може нема да боли
Освен од матичен др,каде може да се добијат резултатите од ковид тест,вчера требаше резултати во 18ч сеуште нема
Testovite korona termin posle 10 dena, togas koga ke stanam negativna veke hahahahahahhahahahah. Ojdena e nasata drzava odamna.
Edno prasanje, tatko mi se testirase so test od apteka, prvicno iskoci negativen , a po nekoe vreme aptekarkata mu kazala deka navodno izgledalo “kako da se pojavila uste edna linija po nekoe vreme” . Sega se testirase so pcr pa cekame rezultati, pa da prasam sepak vo megjuvreme, nekoj sto ima iskustvo so vakvi testovi od apteka da kaze dali vaka cesto se slucuva?