Gi imas proveruvano drug pat? Moze od porano ti se pokaceni.a za test do petok nekako kasno ke ti e mozno e da si ozdravena do togas
Немам проверувано претходно никогаш. Ќе видиме како ќе биде, јас секако подобро се чувствувам, за среќа.
Кој тест од аптека е најверодостоен? Земав пред 3 дена еден од зегин 299 ден, ама некако тестот многу глуп. Малаксана сум, очите ме печат, глава ме боли, грчото и устата суви, тешко ми на дишење. Моѓе и да сум настината сма сакам да направам уште еден тест за секој случај..
Ќе земам после работа да видам баш, вакцинирана сум, ама сега за празниците со многу луѓе, на работа секојден излегува некој позитивен. Фала ти
Дали димерите се бесплатни ако си позитивен и дали има брзо термини или се чека како и за тестовите, па подобро е на приватно да се испита?
Зависи од каде си, ама ретко има димери деновиве на државно. На приватно е околу 1000-1200ден. @Celltica беше скоро, може ќе знае да ти помогне.
На приватно ги правев, за државно ги прават на повеќе места, ама јас кога требаше да ги правам, немаше термин во догледно време никаде. Инаку не знам дали се бесплатни на државно или со партиципација. За Скопје ова, во помаливе места некаде ми рекоа полесно се наоѓале термини. Во авицена се д-димерите 800.
Бесплатно е во ковид центарот во 8 септември додека си позитивен, само упат од матичен, без термин одиш одма и чекаш таму