Не, не, си бараат IgG ама да знаат дали им се од инфекција или од вакцина. IgМ немаат врска со ова. Апсолутно е неточно цитираново не знам од каде е, сигурно не е од научен труд или медицински весник, ама вакцини на Синовак и Синофарм предизивикуваат создавање на антитела против S (спајк ) протеин и против N - нуклеокапсидниот протеин. И друга неточна работа е првиот дел - спајк протеин е доказ за имунитет од вакцина а не за прележан. Јас се немам вакцинирано а се тестирав и имав спајк антитела. Од каде се тогаш ако овие се јавуваат само после вакцинација? @KuklickaSk Едит: Барав и не успеав никаде да најдам за институтот по имунологија, имаат некока веб страна или било што со објаснување кои анализи ги прават? Ме интересира како ја објаснуваат разликата меѓу едните и другите IgG
Вчера имав симптоми, болка во тело, тт скоро 39.правев прво од брзите тестови ми покажа негативно, па после пцр позитивна на о микрон. Сте имале искуство?
Od koga ke dobiete simptomi posle dva dena pravete test, zatoa vi pokazuva negativen, jas pravev tri dena so red na tretiot mi pokaza pozitiven
Едно прашање, во недоумица сум дали ова како позитивен или негативен резз да го толкувам. Симтоми она, болки у тело, грло болење, сува кашлица 37.2 темп, нос по малце тече два дена, ( големи шанси и грип да е)третиот драстично намалени. Лекар е лекар си знам,али ме занима ваше искуство? Дали сте имале бледа втора линија?
Како беше , околу мене коа да се тестираат? Ако пројават симтоми или по 3 дена пцр за секој случај? Не знам колку беше инкубација 3 ли 5 ли дена ..
Со Омикрон 3 дена. Ако немаат симптоми доволен е убаво направен брз тест дома на 5ти ден, ако сакаат.
Мислам дека треба со стапчето да си брцнете што подлабоко во носот , па стапчето да го промешате во течноста и на крај од течноста да капнете на тестот . За тие од зегин тестови мислам така беше . Имате објаснето и со слики.
Незнам како може да биде лажно позитивен?Јас на брз позитивна и на ПСР пак позитивна. А какви симптоми имаш?
Mozebi ne sum go napravila brziot test dobro.A simptomi samo omalaksanost i bolka vo muskuli onaka eden den.
Pozitiven e. Ako sakas odi na pcr kje ti potvrdi ili utre uste eden test i kje vidis podebela kje kaze.