Корона тест

Дискусија во 'Коронавирус' започната од poi, 19 јули 2020.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Може да не е корона, а може и да е лажно негативен тестот. Направете пср.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. laly.k

laly.k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    48
    Здраво дали некој правел тест за ковид преку крв од зегин? Незнам дали е позитивен или igG се од претходна инфекција или вакцина

Прикачени фајлови:

3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    43.261
    IgM покажуваат моментално присуство. Не гледам линија таму, значи не си позитивна.
    IgG да, или од вакцина или си прележала.

На laly.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. laly.k

laly.k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    48
    Ти благодарам

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    Ви се случило ли на брз тест со плунка Т линијата да ви е бела, а C црвена и што значи тоа? Прв пат кога се имам тестирано со ваков тест не се појави воопшто ништо во Т линијата, и не знам дали ова значи дека е ептен во рана фаза па затоа така покажува?

6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    43.261
    @Kimberly11 во темата за Македонија и светот баш имаше сликано ваков тест.
    Според мене е невалиден и треба нов.
    Ама види во упатството и на Гугл побарај го конкретно тој тест.

На blueeparadise и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    И мене ми е таков тестот. Ама седам дома и не излегов нов да купам. Какви симптоми имаш? Јас читав дека мора да е линијата бледо црвена за да е позитивен ама не знам стварно ме буни.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    Прво вчера или завчера почнав да кашлам, грлото ме пецка и ми се слева секрет од носот, малку ми се затнува, главата денес цел ден ме боли, се потам, па ќе се стресам од ладно, а температура немам. Ти?

На нет пребарав и немаше ништо за тест со бела линија, во упатството го пишуваше тоа ти што го кажа за позитивен, а за невалиден мислам ако се појави црвена Т линија, а C ја нема и затоа и мене ме збуни. Не знам дали е ептен во рана фаза па затоа вака се покажа, или сме ставиле премногу примерок и е невалиден. Не знам дали да го повторам утре пак.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Исти симптоми имам и јас само што температура најмногу качив до 38.2 а денес ми се намали доста. Пијам амоксиклав, течности многу и симптоматска терапија. Кога го правев тестот ставив повеќе примерок пошо си реков ај ова правоаголничево слабо ми се бои нешто, а тоа треба само толку колку што има во цевчето од пипетата. :rofl: Да идам pcr да правам не планирам само дополнително да се стресувам и психички ќе паднам. Секако не одам никаде дома седам.
    Бев и на викенд во Охрид може од гужва нешто, препотена и ветер ме продувало па сум настинала којзнае што е.. Што и да ни е нека е со помин само.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    Абе јас ставив 3 капки само колку што треба, ама пред тоа којзнае колку истурив во тубичката со реагенсот, се малку ми се чинеше дека има. :D Кај мене проблемот е што само што завршив терапија со Амоксиклав дента или наредниот ден кога почнав да кашлам и сега пијам само Далерон ама не ми делува никако, само ќе се препотам во моментот и пак ми е тешко. Јас одам редовно во болница и затоа ми е проблем ако имам ковид, иначе гајле ми е вака, дома ќе седам. Абе ако си добра вака, седи си дома, чаеви, супи, онакви за лижење, Тајлол Хот и за неколку дена ќе си таман, со лесно што и да е. :)

11. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    104
    Дали знае некој дали матичните закажуваат за ПСР на товар на фонд,односно дали периодов има термини.Фала