Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корона тест

Дискусија во 'Коронавирус' започната од poi, 19 јули 2020.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.196
    Може да не е корона, а може и да е лажно негативен тестот. Направете пср.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. laly.k

laly.k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    48
    Здраво дали некој правел тест за ковид преку крв од зегин? Незнам дали е позитивен или igG се од претходна инфекција или вакцина

Прикачени фајлови:

3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    43.093
    IgM покажуваат моментално присуство. Не гледам линија таму, значи не си позитивна.
    IgG да, или од вакцина или си прележала.

На laly.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. laly.k

laly.k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    48
    Ти благодарам

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    6.500
    Ви се случило ли на брз тест со плунка Т линијата да ви е бела, а C црвена и што значи тоа? Прв пат кога се имам тестирано со ваков тест не се појави воопшто ништо во Т линијата, и не знам дали ова значи дека е ептен во рана фаза па затоа така покажува?

6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    43.093
    @Kimberly11 во темата за Македонија и светот баш имаше сликано ваков тест.
    Според мене е невалиден и треба нов.
    Ама види во упатството и на Гугл побарај го конкретно тој тест.

На blueeparadise и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    И мене ми е таков тестот. Ама седам дома и не излегов нов да купам. Какви симптоми имаш? Јас читав дека мора да е линијата бледо црвена за да е позитивен ама не знам стварно ме буни.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    6.500
    Прво вчера или завчера почнав да кашлам, грлото ме пецка и ми се слева секрет од носот, малку ми се затнува, главата денес цел ден ме боли, се потам, па ќе се стресам од ладно, а температура немам. Ти?

На нет пребарав и немаше ништо за тест со бела линија, во упатството го пишуваше тоа ти што го кажа за позитивен, а за невалиден мислам ако се појави црвена Т линија, а C ја нема и затоа и мене ме збуни. Не знам дали е ептен во рана фаза па затоа вака се покажа, или сме ставиле премногу примерок и е невалиден. Не знам дали да го повторам утре пак.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Исти симптоми имам и јас само што температура најмногу качив до 38.2 а денес ми се намали доста. Пијам амоксиклав, течности многу и симптоматска терапија. Кога го правев тестот ставив повеќе примерок пошо си реков ај ова правоаголничево слабо ми се бои нешто, а тоа треба само толку колку што има во цевчето од пипетата. :rofl: Да идам pcr да правам не планирам само дополнително да се стресувам и психички ќе паднам. Секако не одам никаде дома седам.
    Бев и на викенд во Охрид може од гужва нешто, препотена и ветер ме продувало па сум настинала којзнае што е.. Што и да ни е нека е со помин само.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    6.500
    Абе јас ставив 3 капки само колку што треба, ама пред тоа којзнае колку истурив во тубичката со реагенсот, се малку ми се чинеше дека има. :D Кај мене проблемот е што само што завршив терапија со Амоксиклав дента или наредниот ден кога почнав да кашлам и сега пијам само Далерон ама не ми делува никако, само ќе се препотам во моментот и пак ми е тешко. Јас одам редовно во болница и затоа ми е проблем ако имам ковид, иначе гајле ми е вака, дома ќе седам. Абе ако си добра вака, седи си дома, чаеви, супи, онакви за лижење, Тајлол Хот и за неколку дена ќе си таман, со лесно што и да е. :)

11. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    102
    Дали знае некој дали матичните закажуваат за ПСР на товар на фонд,односно дали периодов има термини.Фала