Изгледа и ние ќе треба да правиме тест за излез од државава. Дали од Авицена тој од 3.000 ќе го прифатат? За Косово ми е
Не го прифаќаат. И ПЦР тестот (преку брис) е далеку по релевантен од тестот преку крв, т.е. серолошкиот тест.
@Ahoy гледам дека си упатен доста со тестовиве.. Може ли да ми кажеш што е разликата во ПЦР тест, и ПЦР тест за патување. Као тој за патување бил сертифициран. Зарем другиот не е?
Разлика во однос на резултатите и работењто на тестот нема Сè е исто. Единствено тестот за патување треба да биде преведен на англиски (или јазикот на земјата за кока е потребен, ако не се лажам) и плус некои печати веројатно за да се докаже дека е валиден, т.е. сертифициран тест.
Немс никаков печат ни па потпис, го видов на братучетката, 500 денари зимат за превод а они ди го имат софтверски и само клилнуваат на кој јазик сакаш, е тоа кликнување чини 500 денари во Жан Митрев, а во Авицена не наплаќаат превод..
Затоа реков, не знам, немам правено за во странство. Инаку кажав, во Авицена мене топ ми беа, и услуга и сè, value for money топ.
Сега и стигна на братучетка ми резултат од крв има присутни антитела и Igm i Igg и рекле нема страшно, вирусот поминал, што била без симптоми бил присутен, но поминал.. е сега и е страв да прави ПЦР а мора пошто треба да патува..
Da, sega se javila da i kazat kako stojst rezultatite, posto samo pisuvajlo Igm+ Igg+ i koga se javila i rekle deka Igm antitelata bile mnogu malku prisutni linijata na dijagramot bila mnogu nisko, dodeka Igm antitelata bile prisutni mnoguu poveke i mnogu visoka bila linijata, i rekle da ne si dava pari za PCR da poceka use edna nedela pa posle toa da prai.. i rekle nema mesto za panika posto nemozelo da siri zaraza..
Да, така е. IgM антителата (заедно со IgA) најчесто означуваат рана инфекција, но штом ги има многу малку нив а има многу IgG (кои означуваат доцна или мината инфекција) значи вирусот го напушта телото. Сепак, ако сега се тестира, има шанси да биде повторно ПЦР позитивна, па затоа најдобро да почека како што и' рекле. Со лесно
Fala, inaku sega ni olesna, posto na pocetok eden negativen PCR, eden pozitiven PRC pa negativen na krv a sega barem si znae na so e, i znae deka ne e zarazna i deka e oslobodena, ne e vo samoizolacija, ona pak nema da seta, sekako i ne raboti, poveke e doma, i no i znae na so e...
Дали некој има информација за лица од внатрешноста кои не се во можност да патуваат до Скопје на кој начин би можеле да се тестираат приватно? Ви благодарам
Правев тест денес, добро е ништо не болеше сега утре резултатите ќе ги чекам. Сакам да ве прашам за Авицена ми рече ќе ми ги пратат преку меил , не ли е подобро да земам оригинал од лабораторијата т.е. тие да ми испринтаат? За на граница дека ми е па ми е страв да не ме вратат нешто да не зезнам работа
Да, и кажав дека на англиски сакам да пишува и број на пасош, ми рече нема проблем. Само не знам како е подобро дали јас да го испринтам или да го земам директно од кај нив..
Ако ти го пратат на англиски тогаш слободно можеш сама да го испринташ. Го праќаат како PDF документ така да не би требало да има проблем.