Која е вашата животна цел ? Да завршам факултет ( сите викаат заврши факултет ама дојди па заврши го ) Да го продолжам образованието. Да имам многу пари и да најдам добро платена работа И да основам семејство
Која е вашата животна цел ? Да бидам силна личност која ќе премине преку сите пречки.Да завршам и да имам добро образование и добра работа.А,исто така да формирам и свое семјество
Која е вашата животна цел ? Да станам фенси пензионерка и со пензионерот заедно да шетаме по кеј, јас со шешир и црвен кармин- тој со качкет и елек....
Која е вашата животна цел ? Да завршам фалкутет и да се вработам и да ја работам мојата омилена професија . И да имам еден голем џип... ,а и да не заборавам секогаш да бидам среќна.
Која е вашата животна цел ? Бизнисот на тато да го продолжам и даму бидам десна рака, а да.. амбициозна сум можеби и алчна ако можи да се наречи така - сакам само то со го створил дедоми- му го предал на таткоми - да го зголемам и продолжам јас )
Која е вашата животна цел ? завршив факс имав цел за добра работа се разочарав од начинот политиката на вработување па заминав во друга држава и после некое време се вратив сакав пак овде кај нас и тоа беше крај.Сега сум пак надвор од македонија убаво мие не работам по струката се преориентирав на друга струка и завршив некое школо.Цел ми е скоро да купам моја куќа и скоро да се вратам назад и да ја избајмувам куќата тука.Имам цел да отворам нешто кај нас кога ке бидам спремен. преубава држава имаме многу политика има затоа сите мозоци ни заминуваат. и највазно од се е здравјето се се постигнува и цел сто сакаме и што не прави среќни. на секој му посакувам да си го исполни сонот колку може
Која е вашата животна цел ? Секој ден да бидам подобра од вчера, да бидам горда на своите постигнувања но да се трудам повеќе..
Која е вашата животна цел ? Основната цел ми е да си обезбедам сама парче леб за утрешниот ден најмалце,а се стремам за обезбедување за цел живот(колку е тоа можно),и се останато ми е релативно.
Која е вашата животна цел ? Да ограбам банка или на друг начин да се збогатам инстантно. Можеби да добијам на лотарија, ама во USA или било кое, само не како нашето џамбо бинго каде главната премија е 2-3000 евра
Која е вашата животна цел ? Да одржам среќен брак и хармонија во домот. Ова за мене е прилично важно бидејќи ми е основен двигател и место од каде ја црпам енергијата за сите останати цели. Никогаш да не престанам да работам на самоусовршување и самоподобрување. Да бидам подобра личност од вчера. Да се стекнам и со вторава диплома оваа година и после неколку години да упишам мастер. Да најдам работа која ќе биде адекватна на моето образование и интелектуален капацитет. Да видам што повеќе од светот и да пропатувам низ поголем дел од него.(си имам прилично долга листа на омилени дестинации и места кои би сакала да ги видам). Да живеам и работам барем во уште една странска земја. Моментот кога дел/сите горенаведени ќе бидат исполнети да му пружам топол дом, љубов, разбирање и секаков вид на поддршка на нов член во нашето семејство.
Која е вашата животна цел ? Да завшрам високо образование со кое ќе можам да најдам работа. Но во секој случај нема да барам работа во Македонија, без разлика на се, да дојде само соодветно време и јас си одам, во тоа сум решена. Потоа да се вработам и да имам нешто свое и материјално, да не зависам од никого и потоа доаѓа формирањето на семејството, а притоа се надевам само дека ќе имам среќа во животот и се надевам на добро здравје, како на мене така и на моите најблиски.
Која е вашата животна цел ? Да бидам успешна кариеристка. Добра жена и посветена мајка. Да ги искористам капацитетите и потенцијалот максимално. Цел живот да си го надградувам знаењето. Да прочитам уште многу книги. И никогаш да не заборавам која сум била, која сум во моментот, и од каде доаѓам.
Која е вашата животна цел ? Да бидам угледна, моќна, успешна и почитувана жена во градот каде живеам. Да завршам високо образование, да се вработам, да ја сретнам љубовта на мојот живот
Која е вашата животна цел ? Да го завршам тој факултет што јас сум си замислила,да магистрирам,да се вработам и несакам да бидам мноогу богата,туку онака средно доволно за живот.Да се омажам,да го дочекам денот кога ке облечам бел фустан.Потоа на 30 год. да си родам ќерка и да ја воспитам како што јас би сакала да бидам воспитана,да ја изнесам на правите патишта,да ја научам што е добро а што не..Накратко,да се вработам,да имам свое семејство,среќно,да бидам човек во вистинска смисла на зборот и да бидам горда на својата ќерка. Спојлер Знам,далеку отидов,ама за ова сонувам,ова е мојата животна цел.
Која е вашата животна цел ? Да го завршам факултетот,после тоа да се вработам. Да се омажам за мојот сегашен дечко и да си имаме две прекрасни дечиња без разлика што ќе бидат дали момче или девојче. Да имаме свој дом и среден живот. Да остарам и да си дочекам внуци и правнуци.
Која е вашата животна цел ? Jas nemam nikakva cel.... :-/ I mnogu mi e glupo, oti nemam nekoja zamisla i da se stremam kon nea.... Fakultet zavrsiv ama ne sum nesto presrekna, samo deka nema da se maltretiram so ucenje, ke baram rabota normalno ama i to ne me praj srekna. Maz imam a deca ne planiram posto nekam sega durii po nekolku godini, 6, 7, 8..... Znaci NISTO ne me usrekva.... :-/ Sakam da setam niz svetot, no posle se vrakam vo realnosta, ziveam vo makdeonija kade platat e 8000 i nikogas nema da imam dovolno pari za da setam.... Ni mazot mi e vraboten nitu jas.... :-/ Katastrofa....