Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Која е вашата животна цел?

Дискусија во 'Психологија' започната од manja666, 31 октомври 2011.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Која е вашата животна цел ?

Да завршам факултет ( сите викаат заврши факултет ама дојди па заврши го :tmi: )
    Да го продолжам образованието.
    Да имам многу пари и да најдам добро платена работа :cash:
    И да основам семејство

2. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283

Да создадам топол дом.

3. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429

да завршам факултет
    да се вработам
    да формирам семејство

:)

4. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51

Да бидам силна личност која ќе премине преку сите пречки.Да завршам и да имам добро образование и добра работа.А,исто така да формирам и свое семјество :)

5. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129

Да станам фенси пензионерка и со пензионерот заедно да шетаме по кеј, јас со шешир и црвен кармин- тој со качкет и елек....

6. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399

Да станам првата жена-министер за финансии на Македонијава наша убава 8) ;)

На lolitoo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327

Да завршам фалкутет и да се вработам и да ја работам мојата омилена професија :inlove: .
    И да имам еден голем џип... :rock:,а и да не заборавам секогаш да бидам среќна. :angel:

8. whit3.cat91

whit3.cat91 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11

Бизнисот на тато да го продолжам и даму бидам десна рака, а да.. амбициозна сум можеби и алчна ако можи да се наречи така - сакам само то со го створил дедоми- му го предал на таткоми - да го зголемам и продолжам јас :))

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bigblue

bigblue Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9

завршив факс имав цел за добра работа се разочарав од начинот политиката на вработување
    па заминав во друга држава и после некое време се вратив сакав пак овде кај нас и тоа беше
    крај.Сега сум пак надвор од македонија убаво мие не работам по струката се преориентирав на друга струка и завршив некое школо.Цел ми е скоро да купам моја куќа и скоро да се вратам назад
    и да ја избајмувам куќата тука.Имам цел да отворам нешто кај нас кога ке бидам спремен.
    преубава држава имаме многу политика има затоа сите мозоци ни заминуваат.
    и највазно од се е здравјето се се постигнува и цел сто сакаме и што не прави среќни.
    на секој му посакувам да си го исполни сонот колку може

На BubeFeminka и babyblond им се допаѓа ова.
  10. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21

Секој ден да бидам подобра од вчера, да бидам горда на своите постигнувања но да се трудам повеќе..

11. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120

Основната цел ми е да си обезбедам сама парче леб за утрешниот ден најмалце,а се стремам за обезбедување за цел живот(колку е тоа можно),и се останато ми е релативно.

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581

Да ограбам банка или на друг начин да се збогатам инстантно. Можеби да добијам на лотарија, ама во USA или било кое, само не како нашето џамбо бинго каде главната премија е 2-3000 евра :lol:

На foreverMATH му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285

Да одржам среќен брак и хармонија во домот. Ова за мене е прилично важно бидејќи ми е основен двигател и место од каде ја црпам енергијата за сите останати цели.

Никогаш да не престанам да работам на самоусовршување и самоподобрување. Да бидам подобра личност од вчера.
    Да се стекнам и со вторава диплома оваа година и после неколку години да упишам мастер.
    Да најдам работа која ќе биде адекватна на моето образование и интелектуален капацитет.
    Да видам што повеќе од светот и да пропатувам низ поголем дел од него.(си имам прилично долга листа на омилени дестинации и места кои би сакала да ги видам).
    Да живеам и работам барем во уште една странска земја.
    Моментот кога дел/сите горенаведени ќе бидат исполнети да му пружам топол дом, љубов, разбирање и секаков вид на поддршка на нов член во нашето семејство.

На karenin, Trnche и Yowannty им се допаѓа ова.
  14. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209

Да завшрам високо образование со кое ќе можам да најдам работа. Но во секој случај нема да барам работа во Македонија, без разлика на се, да дојде само соодветно време и јас си одам, во тоа сум решена. Потоа да се вработам и да имам нешто свое и материјално, да не зависам од никого и потоа доаѓа формирањето на семејството, а притоа се надевам само дека ќе имам среќа во животот и се надевам на добро здравје, како на мене така и на моите најблиски.

15. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426

да умрам

На browneyes_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.909
    Допаѓања:
    177.220

Да бидам успешна кариеристка. Добра жена и посветена мајка.
    Да ги искористам капацитетите и потенцијалот максимално.
    Цел живот да си го надградувам знаењето. Да прочитам уште многу книги.
    И никогаш да не заборавам која сум била, која сум во моментот, и од каде доаѓам.

17. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    73

Да бидам угледна, моќна, успешна и почитувана жена во градот каде живеам. :) Да завршам високо образование, да се вработам, да ја сретнам љубовта на мојот живот :)

18. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78

Да го завршам тој факултет што јас сум си замислила,да магистрирам,да се вработам и несакам да бидам мноогу богата,туку онака средно доволно за живот.Да се омажам,да го дочекам денот кога ке облечам бел фустан.Потоа на 30 год. да си родам ќерка :lol: и да ја воспитам како што јас би сакала да бидам воспитана,да ја изнесам на правите патишта,да ја научам што е добро а што не..Накратко,да се вработам,да имам свое семејство,среќно,да бидам човек во вистинска смисла на зборот и да бидам горда на својата ќерка. :)
    Знам,далеку отидов,ама за ова сонувам,ова е мојата животна цел.

19. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354

Да го завршам факултетот,после тоа да се вработам. Да се омажам за мојот сегашен дечко и да си имаме две прекрасни дечиња без разлика што ќе бидат дали момче или девојче. :) Да имаме свој дом и среден живот. Да остарам и да си дочекам внуци и правнуци. :lol:

20. HelloKitty4

HelloKitty4 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3

Jas nemam nikakva cel.... :-/ I mnogu mi e glupo, oti nemam nekoja zamisla i da se stremam kon nea.... Fakultet zavrsiv ama ne sum nesto presrekna, samo deka nema da se maltretiram so ucenje, ke baram rabota normalno ama i to ne me praj srekna. Maz imam a deca ne planiram posto nekam sega durii po nekolku godini, 6, 7, 8..... Znaci NISTO ne me usrekva.... :-/ Sakam da setam niz svetot, no posle se vrakam vo realnosta, ziveam vo makdeonija kade platat e 8000 i nikogas nema da imam dovolno pari za da setam.... Ni mazot mi e vraboten nitu jas.... :-/ Katastrofa....