Имам многу чудна коса кога е во прашање фарбање, порано се фарбав од аздис и бев бело- плава, пред неколку години се префарбав во мојата природна коса со план да прекинам да се фарбам, но ми се појавија доста бели влакна и сега се фарбам со Гарниер колор сензејшн бр. 3. Не знам зошто но имам некои делови на косава каде бојата не ми фаќа исто како кругови или цели прамени и не секое фарбање сум шареникава и тоа секогаш на истите места. Имал ли некој слично искуство или препорака за друга фарба со ваква цена, имам многу долга и густа коса и трошам по 2 фарби.
Да ти кажам јас го имам истиот проблем. Имам доста бели влакна , а се фарбам со Гарние Натурал колорс број 4. И на местата кај шишките неми фаќа темно кафена туку портикалова, или воопшто не фаќа ( остануваат бели прамени). Истото ми се случи и со Лореал, Едиствено Кене ми помага и најмалку ми паѓа таа боја, некако ми е најпостојана.
Значи не сум единствена, колку пари е Кене да направам математика дали ми се исплати. И јас пробав неколку фарби и секогаш истиот ефект.
И јас од Гарниерот се разочарав.Ја користев некое време ама бели не ми покриваше ич а после второ миење веќе паѓаше цела боја.Веќе втор месец како се фарбам со Еволушн и белите ги покрива ептен добро,не ми е шарена косата,бојата е сегде иста.И има убав сјај косата а бојата е трајна.
Да, можеш и еволушн, добра боја е. Инаку се малку поскапи. Една боја со хидроген е околу 300-350 денари
Мене со се хидроген ме фаќа 290 денари,значи не е 350. Не ме чеша ич,да не те чеша тебе од хидрогенот?Пошто многу зависи и што хидроген се става.
Каде се наоѓаат ревлон фарбите и колку коштаат,освен во фризерските салони,и секако ако ме фарбаат во фризерски салон коку ќе ми земат значи со се комлет,должината ми е до кај врат сеа скоро се шишав па ај малце да ја сменам бојата
Revlon фарби имам видено во Космо тинекс , а за цена мислам дека се околу 400 денари без да сум сигурна, а зависи каде ќе се фарбаш и шишаш секој фризер различно си зема , најубаво распрашај се
Користев фарби на сајос,гарниер и палете но како што со арома колор ја добив посакуваната златно плава-медова боја потпишувам со двете раце со НИКОЈА друга !!! Поточно со оваа фарба i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNDIx/z/69YAAOSwGvhUCxoU/$_58.JPG
Моментално гарниер, само до неа ја добивам бојата што ја сакам и не паѓа брзо. Од повеќето фарби ми се прават рани на кпжата на главата ама од оваа не.
Кеуне или Еволушн? Сакам од кафеава да ја направам како на фотографијата,со која би можела? Soft blonde hair https://www.google.com/url?sa=i&rct...bUmrsvMLgakrYe-x1atVjDrQ&ust=1474050833721387 https://scontent.cdninstagram.com/h...35/12080633_1057176904334907_1102558443_n.jpg
Еден од фризерите ми рече дека Keune многу ја оштетува косата и дека фарбите на Schwarzkopf биле најквалитетни. Јас се фарбам долги години со Keune, Sch. ги нема во малопродажба. Порано се фарбав со Koleston, па Revlon. Од сите од Revlonot последнава косата ми беше најмека, но ги нема секогаш.