Јас ја користев долго време и е преубава фарбата ама користев потемна. Прашање за фризерката: со колку постотен хидроген треба и дали ќе ми фати на природна светло кафена/темно смеѓа коса?
Искуство со оваа боја? Имам смеѓа накај плава коса но со жолт сјај и сакав да го тргнам тоа жолтито, па ја купив оваа фарба. Во каталогот ја немаше оваа и не знам како изгледа и дали е наменета само за фарбање на седа коса.
Користел некој од овие фарби? Добри се? Меѓу Garnier и Palette која е подобра, во смисла која повеќе време трае, повеќе покрива и сл.
Баш црвен сакаш да се фарбаш? Палете имаат поубави црвени нијанси,ама Гарниерот според мене е подобра фарба. Иако јас не би користила ниедна од овие. За малку поскапа а многу подобра би избрала Субрина или Еволушан
За мајка ми е, користи некои евтини глупи фарби, си реков да и купам некоја па не знам која Ми помина мене меракот за фарбање, за мене сива сакам ја Кои ги користиш ти?
Ти ли ќе се фарбаш??? Аууууу Јас се фарбам цел живот црвена и освен палете ниедна друга не користам. Сите можни фарби ми се испробани, скапи, евтини, но само палете и експлицит најдобро ми покриваат и најјака црвена нијанса имаат. мана им е што паѓаат на миење и кога се бањам мислиш вени сум си исекла
Мене во салон строго со Субрина ме фарбаат . Дома ако се шлакам сама земам еволушан. Ама јас се фрбам црна,секоја недела ( само корените). И Аура имаат фини црвени нијанси. И не се скапи. Околу 120 ден
Фарбите на L’oreal се многу квалитетни, не ја оштетуваат косата, даваат сјај, но зависи која нијанса се посакува да се добие, малку им е ограничена палетата на бои и нијанси.
Јас зедов од оваа, Wella Koleston Perfect Me+ фарбата е добра ама јас сум купила претемна боја па не ми излезе косата како што сакав.
Последните два пати се фарбав со оваа фарба. Супер ми излезе бојата. Од останатие фарби би ги издвоила Субрина 10/1 и 0/10, и Гарниер 9
Здраво девојки препорачајте некој добар бренд фарба за сива коса металик сиво. И каде можам да ја најдам? Вака нешто отприлика да испадне
На фризер ме фарбаат со inebrya ама сега сакам да сменам, да пробам нешто поквалитетно. Што да барам: аура, сајос, лореал, гарниер? Инаку се фарбам со ред бустер и бојата ми трае околу 1 месец, така да најбитно е да има убава палета на црвени бои и да трае до месец, супер ќе е.
Јас се имам фарбано со оваа фарба , црната уште не ми е падната на некои прамени . Плава фарба ставив еднаш , на своја рака и на бебешките влакна каде што фати ( имам смеѓа коса ) бојата ми стоеше додека не се префарбав црна . Две години има поминато откако се фарбав последен пат . Јас сум многу задоволна од оваа боја , баш од Олиа палетата на Гарниер . Палете пробав еднаш , и никад више .
Која линија фарби на Гарние е најдобра? Ќе се фарбам светло кафена на фризер со моја фарба, но страв ми е да не пожолти одма или уште пострашно накај портокалово.